GT 1030'a işlemci önerisi

Merhaba, bilgisayarımda şu an bunlar bulunuyor.

Ekran kartı yok (GT1030 alacağım yakında)
Intel Core 2 Quad Q8300.
Kingston 6 GB RAM 1333 MHz.
Poem FPS-G35F8 350W.

İşlemcim alacağım ekran kartı ile darboğaz yaparmış. Ondan dolayı darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyorum. Bütçem çok çok düşük. İkinci alacağım. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Intel Core 2 Quad Q8300.
Poem FPS-G35F8 350W.

İşlemcim alacağım ekran kartı ile darboğaz yaparmış. Ondan dolayı darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyorum. Bütçem çok çok düşük. İkinci alacağım. Ne önerirsiniz?

Darboğaz olmaz. Alacağınız 775 pin bir işlemci de Q8300'den çok bir farkı da olmayacaktır.
Yurt dışından Xeon işlemcilere bakabilirsiniz değiştirecekseniz.

Anakart modeli nedir?

Gigabyte GA-G41MT-ES2l

Hocam 600 TL'ye bir GT 1030 buldum. Total param ise 800 TL civarında. Anakart değiştirmem imkansız maalesef. Diğer arkadaşın dediği gibi yurt dışından Xeon işlemcilere baksam olur mu? Anakartım kaldırır mı?

Gigabyte GA-G41MT-ES2l

Hocam 600 TL'ye bir GT 1030 buldum. Total param ise 800 TL civarında. Anakart değiştirmem imkansız maalesef. Diğer arkadaşın dediği gibi yurt dışından Xeon işlemcilere baksam olur mu? Anakartım kaldırır mı?

Sevgili ustam, açıkçası Xenonlar hakkında bilgim yok benim. Tek bildiğim bazı modelleri Xenon olarak da geçiyor galiba ama net bilgim yok. :)

Ama önce ekran kartını alıp sonra zaman için anakart ve işlemciyi de değiştirebilirsiniz. Bu sürede hala oyun oynarsınız. Darboğaz sisteme zarar vermez. Sadece ketler. Bu sürede kullanır sonra anakart ve işlemciyi değiştirebilirsiniz. 🙌🏼

Sevgili ustam, açıkçası Xenonlar hakkında bilgim yok benim. Tek bildiğim bazı i modelleri xenon olarak da geçiyor galiba ama net bilgim yok. :)

Ama önce ekran kartını alıp sonra zaman için anakart ve işlemciyi de değiştirebilirsiniz. Bu sürede hala oyun oynarsınız. Darboğaz sisteme zarar vermez. Sadece ketler. Bu sürede kullanır sonra anakart ve işlemciyi değiştirebilirsiniz. 🙌🏼
Teşekkürler hocam. Sisteme zarar veriyor sanmıştım bende. Zaman içinde değiştiriim.

Intel Core 2 Quad Q8300.
Poem FPS-G35F8 350W.

i5 3570.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı