GT940M overclocklama

Makaleler
4
Yakın zamanda yeni bir bilgisayar toplayacağım için 5 yıllık laptopumu biraz kurcalamak istiyorum. Youtube'da gördüğüm bir videoda kullanıcı overclocklu GT940M ile 30 FPS civarı Red Dead Redemption 2 oynuyordu. Pek inanmadım ama MSI Afterburner indirdim ve videodakinin aynısı ayarları yaptım. Gördüğüm en yüksek derece 74'tü. Bu ayarlar normal mi? Arttırabilir miyim?

Laptopumun özellikleri:
i5-4210M CPU @ 2.60GHz
8GB Ram
GT940M Ekran kartı

11111.PNG

Laptopa overclock yapmak önerilmiyor. Fakat oyun içi sıcaklık nasıl?
Oyun içinde ekran kartım en fazla 74 dereceye çıktı.

Ekran kartınıza zarar verebilirsiniz.o kart rahat GTA5 oynatır.
Evet doğru rahat GTA V oynayabiliyorum ama bu yaptığım ayar sayesinde AC: Syndicate oyununda 24-25 FPS'ten 34 FPS üstüne çıkmayı başardım.

Yakın zamanda yeni bir bilgisayar toplayacağım için 5 yıllık laptopumu biraz kurcalamak istiyorum. Youtube'da gördüğüm bir videoda kullanıcı overclocklu GT940M ile 30 FPS civarı Red Dead Redemption 2 oynuyordu. Pek inanmadım ama MSI Afterburner indirdim ve videodakinin aynısı ayarları yaptım. Gördüğüm en yüksek derece 74'tü. Bu ayarlar normal mi? Arttırabilir miyim?

Laptopumun özellikleri:
i5-4210M CPU @ 2.60GHz
8GB Ram
GT940M Ekran kartı

Eki Görüntüle 562766
250 nin ustunu gecmeyin yakin performans veren bir ekran kartim var GTX850M stabilite sorunlarina yol acabiliyor 250 yi gectikten sonra bu OC degerleri sizin icin yeterli olacaktir istediginiz performansi aliyorsaniz daha ustune cikmayin derim.

Hocam bende 940MX'li bir laptop vardı. Kış ayında sobalı odada oynamak gibi bir cürette bulundum üstelik OC bile yapmamıştım, buna rağmen SSD yanmış ve sistemim çökmüştü. Arkadaşların dediği gibi fazla OC sonucu sisteminiz çok çok ısınabilir. Her ne kadar laptop bileşenleri ısıya daha dayanıklı olsalar da bu uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratabiliyor. Oynayabiliyorsanız oyunlarınızı OC'siz oynayın, ha eğer iyi kötü bir laptop soğutucunuz varsa ve optimal sıcaklıkta bir odadaysanız günde şöyle 1 saat OC'li kullanabilirsiniz.

Hocam bende 940MX'li bir laptop vardı. Kış ayında sobalı odada oynamak gibi bir cürette bulundum üstelik OC bile yapmamıştım, buna rağmen SSD yanmış ve sistemim çökmüştü. Arkadaşların dediği gibi fazla OC sonucu sisteminiz çok çok ısınabilir. Her ne kadar laptop bileşenleri ısıya daha dayanıklı olsalar da bu uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratabiliyor. Oynayabiliyorsanız oyunlarınızı OC'siz oynayın, ha eğer iyi kötü bir laptop soğutucunuz varsa ve optimal sıcaklıkta bir odadaysanız günde şöyle 1 saat OC'li kullanabilirsiniz.
Bu isinma sorunu laptoptan laptopa degisiyor yukte 95 derece islemci - 89 derece ekran karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim OC yapmadigimdan oncede ayni dereceleri goruyordum simdide goruyorum abartmadikca rahatlikla OC yapilir notebook ekran kartina zaten islemcinin carpan kilidi kapali oluyor mobil islemci oldugu icin programlar uzerinden yapilabilir ama zarar da verebilir.

Bu isinma sorunu laptoptan laptopa degisiyor 95 derece islemci - 89 derece ekran karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim OC yapmadigimdan oncede ayni dereceleri goruyordum simdide goruyorum abartmadikca rahatlikla OC yapilir notebook ekran kartina zaten islemcinin carpan kilidi kapali oluyor mobil islemci oldugu icin programlar uzerinden yapilabilir ama zarar da verebilir.
Hocam bakın siz dereceleri yazınca aklıma geldi, ben Mirror's Edge Catalyst oyunun çok severdim. Genelde bu oyunu oynarken MSI Afterburner arkada açık oluyordu bende. Bir gün dalmışım oynuyorum oynuyorum gözüm sol yukarı kısma erişti işlemci 99 dereceydi elim ayağıma karışmıştı. :D :D Şaka maka bir yana da bırakacak olursak hocam daha sonra o SSD'yi söküp Windows'u hard diske kurup satmıştım o laptopu. i5-4570 ve RX 570'li yeni bir sistem topladım. Oyunlarda istediğim performansı alsam da laptoptaki o özgürlüğü yaşayamıyorum ne yazık ki. Eskiden mutfağa, balkona, salona giderken kolumun altına alır götürürdüm. Yatağıma uzanır kucağıma koyar dizi izlerdim. Avantajlar ve dezavantajlar her iki sistemde de mevcut.

Hocam bakın siz dereceleri yazınca aklıma geldi, ben Mirror's Edge Catalyst oyunun çok severdim. Genelde bu oyunu oynarken MSI Afterburner arkada açık oluyordu bende. Bir gün dalmışım oynuyorum oynuyorum gözüm sol yukarı kısma erişti işlemci 99 dereceydi elim ayağıma karışmıştı. :D :D Şaka maka bir yana da bırakacak olursak hocam daha sonra o SSD'yi söküp Windows'u hard diske kurup satmıştım o laptopu. i5-4570 ve RX 570'li yeni bir sistem topladım. Oyunlarda istediğim performansı alsam da laptoptaki o özgürlüğü yaşayamıyorum ne yazık ki. Eskiden mutfağa, balkona, salona giderken kolumun altına alır götürürdüm. Yatağıma uzanır kucağıma koyar dizi izlerdim. Avantajlar ve dezavantajlar her iki sistemde de mevcut.
Aynen oyle ama Notebook kullanicilari genelde hep Notebook kullandiktan sonra Masaustune yoneliyor bu sicaklik konusundan bunalip bazilari undervolt yapip max 80 derecelerde kullaniyor.Bana gore bu kadar sicakliga takilmaya gerek yok eger 95 derecenin ustunu gecmiyorsa bilgisayar bilesenlerinede zarar vermez zaten fazla takilmaya gerek yok. 😃

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı