Çözüldü GTA 5 ERR_GFX_D3D_INIT hatası çözümü nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

eymentosun

Decapat
Daha fazla  
RAM
8192 MB RAM
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1650
Anakart
82K1
İşlemci
11th GenI ntel(R) Core (TM) i5-11320H
GTA 5'te bu hatayı alıyorum internette <dx_version Value="2"/> buradaki 2'yi 0 yapıyorlar ben de yaptım oyunun grafiği değişti. Tekrar 2 yaptığımda düzeldi 1 de yapabilirsiniz gördüm bunu yaparak mı çözülür? Visual C ++ ve DirectX gibi şeyler de gördüm size sormak istedim.

Ekran görüntüsü 2024-06-11 155716.png

Çözüm
Merhaba sorunu ChatGPT4-o ya sordum, verdiği adımları deneyebilirsin:

GTA 5'te "ERR_GFX_D3D_INIT" hatası, genellikle oyun dosyaları, grafik sürücüleri veya DirectX ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bu hatayı çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Grafik Sürücülerini Güncelleme:
    • NVIDIA veya AMD grafik kartınız varsa, en son sürücüleri indirin ve yükleyin.
    • Grafik sürücülerini güncel tutmak, bu tür hataların çoğunu çözebilir.
  2. DirectX'i Güncelleme:
    • DirectX'in en son sürümünü indirip yükleyin. Bu, gerekli dosyaların güncellenmesini sağlar ve hatayı düzeltebilir.
    • Microsoft'un resmi sitesinden DirectX End-User Runtime Web Installer'ı indirebilirsiniz.
  3. Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırma:
    • GTA 5 kısayoluna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  4. Oyunun Ayar Dosyasını Düzenleme:
    • Oyunun kurulu olduğu dizinde settings.xml dosyasını bulun.
    • <Dx_version Value="2"/> satırını bulun ve 2'yi 1 veya 0 yapmayı deneyin. Bu, oyunun DirectX 11 yerine DirectX 10 veya 10.1 ile çalışmasını sağlar.
    • Değişiklikleri kaydedin ve oyunu yeniden başlatın.
  5. Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerini Yükleme:
    • Visual C++ Redistributable paketlerinin en son sürümlerini indirip yükleyin.
    • Hem X86 hem de X64 sürümlerini yüklemeyi unutmayın.
  6. Oyunu Yeniden Yükleme:
    • Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.
Bu adımları uyguladıktan sonra hala aynı hatayı alıyorsanız, sorunun daha karmaşık olabileceği ve oyun dosyalarında veya donanım uyumluluğunda daha derin bir sorun olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu durumda, resmi oyun forumları veya Rockstar Games destek ekibi ile iletişime geçmek faydalı olabilir.
Merhaba sorunu ChatGPT4-o ya sordum, verdiği adımları deneyebilirsin:

GTA 5'te "ERR_GFX_D3D_INIT" hatası, genellikle oyun dosyaları, grafik sürücüleri veya DirectX ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bu hatayı çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Grafik Sürücülerini Güncelleme:
    • NVIDIA veya AMD grafik kartınız varsa, en son sürücüleri indirin ve yükleyin.
    • Grafik sürücülerini güncel tutmak, bu tür hataların çoğunu çözebilir.
  2. DirectX'i Güncelleme:
    • DirectX'in en son sürümünü indirip yükleyin. Bu, gerekli dosyaların güncellenmesini sağlar ve hatayı düzeltebilir.
    • Microsoft'un resmi sitesinden DirectX End-User Runtime Web Installer'ı indirebilirsiniz.
  3. Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırma:
    • GTA 5 kısayoluna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  4. Oyunun Ayar Dosyasını Düzenleme:
    • Oyunun kurulu olduğu dizinde settings.xml dosyasını bulun.
    • <Dx_version Value="2"/> satırını bulun ve 2'yi 1 veya 0 yapmayı deneyin. Bu, oyunun DirectX 11 yerine DirectX 10 veya 10.1 ile çalışmasını sağlar.
    • Değişiklikleri kaydedin ve oyunu yeniden başlatın.
  5. Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerini Yükleme:
    • Visual C++ Redistributable paketlerinin en son sürümlerini indirip yükleyin.
    • Hem X86 hem de X64 sürümlerini yüklemeyi unutmayın.
  6. Oyunu Yeniden Yükleme:
    • Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.
Bu adımları uyguladıktan sonra hala aynı hatayı alıyorsanız, sorunun daha karmaşık olabileceği ve oyun dosyalarında veya donanım uyumluluğunda daha derin bir sorun olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu durumda, resmi oyun forumları veya Rockstar Games destek ekibi ile iletişime geçmek faydalı olabilir.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı