GTA 5 NAT type strict hatası

İşletim sistemi
Windows 10

JowisTV

Decapat
GTA V Online oynarken sol üst köşede 'your NAT type is strict' yazıyor ve hemen altında bu oyunu oynarken ping veya bağlantı sıkıntıları gibi problemlerle karşılaşabileceğim yazıyor. Hemen ardından oyundaki herkes çıkıyor gibi gözüküyor ve koca serverda yalnız başıma kalıyorum. Bu NAT hatasını nasıl çözerim?

Yaklaşık 1 hafta önce yaşamaya başladım problemi. Apple router kullanıyorum. Hem Apple hem Kablonet hem de modem firmamla görüştüm. Problem Kablonet'ten kaynaklanıyor dediler ve bana yeni ve farklı bir platformdan IP almamı problemin çözümünün bu olduğunu söylediler. Tüm mümkün port Mapping'leri denedim fakat işe yaramadı. ISS'nizden yeni bir platformda IP istemeniz gerekiyor.

LÜTFEN BİRİSİ YARDIM ETSİN. Oyuna ara vermiştim tekrar başladım ve başladığımdan beri bu hatayı alıyorum. Nat Type Strict olduğu için Online giremiyorum. Aramadığım yol kalmadı. Youtube üzerinden bir sürü video izledim, modem arayüzünden her şeyi denedim ama hiçbir şey değişmedi. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun.

Dosya Ekleri

• 92392511_2232940450141595_7860602149607047168_o.jpg
    92392511_2232940450141595_7860602149607047168_o.jpg
    186,3 KB · Görüntüleme: 140
Modem arayüzünden şu portları açın:
TCP Ports: 80, 443
UDP Ports: 6672, 61455, 61456, 61457, 61458

Ardından aktif halde olup olmadığı Port Forward isimli programla kontrol ettirin. Daha sonrasında şu yolu izleyin:

Arama>Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Defender Güvenlik Duvarı>Gelen Kurallar>GTA V
Birden fazla olabilir ne kadar GTA V kuralı varsa sağ tıklayıp özelliklere girin. Ardından gelişmiş seçeneğine gelin. En altta kenar çapraz geçişi var. Sınır geçişini engelle yazıyorsa tüm GTA V kurallarına sınır geçişine izin ver olarak işaretleyin. Uygulayın ve çıkın. Ardından PC'ye reset atmadan deneyin, olmazsa reset atıp tekrar deneyin. Bu problemi bende bizzat yaşadım ve çok can sıkıcı bir durum. Umarım yardımcı olurum ben bu anlattığım yollarla çözdüm.

Merhaba, ben de bu dertten muzdaribim fakat port açma ve modemde işlem yapma konularında gerçekten hiçbir bilgim yok sayılır, bana discord veya steam gibi bir platformdan yardımcı olma şansınız var mı? Teşekkürler...

Hocam merhaba. 2 gündür aynı sorunu alıyorum yerli ve yabancı sitelerde yazılan hemen hemen her şeyi denedim sonuca ulaşamadım. NetMaster'a ulaştım ve sorunun IP kaynaklı olduğunu, internet sağlayıcımla görüşmem gerektiğini belirttiler. Az önce www.sikayetvar.com sitesi üzerinden Kablonet operatörüne ulaştım (şikayetime buradan ulaşabilirsiniz). Durumun CGN IP'den kaynaklandığını, çözüm için talep oluşturulduğunu ve en kısa sürede durumun düzeleceğini belirttiler. 4 gün önce de aynı sorunu yaşayan bir kişinin sorunu çözülmüş (çözülmüş şikayete buradan ulaşabilirsiniz).

Şu ana kadar farklı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre işlem tamamlandığında %90 sorunum çözülmüş olacak. Sizin de internet servis sağlayıcınızla iletişime geçmenizi öneriyorum.

Önemli Not: Dün iki kere kablonet destek hattına telefon üzerinden ulaşmaya çalıştım. Ulaştığım operatörlerin NAT Type ile ilgili bilgisi yoktu, sadece genel tavsiyelerde bulundular. Diğer internet sağlayıcıları hakkında maalesef bilgim yok fakat kablonet kullanıcısıysanız yukarıda belirttiğim site üzerinden talep oluşturmanızı tavsiye ederim. Beş dakika içinde cevap aldım. İşlem tamamlandığında sonucu buraya yazacağım.
Hocam merhaba. 2 gündür aynı sorunu alıyorum yerli ve yabancı sitelerde yazılan hemen hemen her şeyi denedim sonuca ulaşamadım. NetMaster'a ulaştım ve sorunun IP kaynaklı olduğunu, internet sağlayıcımla görüşmem gerektiğini belirttiler. Az önce www.sikayetvar.com sitesi üzerinden Kablonet operatörüne ulaştım (şikayetime buradan ulaşabilirsiniz). Durumun CGN IP'den kaynaklandığını, çözüm için talep oluşturulduğunu ve en kısa sürede durumun düzeleceğini belirttiler. 4 gün önce de aynı sorunu yaşayan bir kişinin sorunu çözülmüş (çözülmüş şikayete buradan ulaşabilirsiniz).

Şu ana kadar farklı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre işlem tamamlandığında %90 sorunum çözülmüş olacak. Sizin de internet servis sağlayıcınızla iletişime geçmenizi öneriyorum.

Önemli Not: Dün iki kere kablonet destek hattına telefon üzerinden ulaşmaya çalıştım. Ulaştığım operatörlerin NAT Type ile ilgili bilgisi yoktu, sadece genel tavsiyelerde bulundular. Diğer internet sağlayıcıları hakkında maalesef bilgim yok fakat kablonet kullanıcısıysanız yukarıda belirttiğim site üzerinden talep oluşturmanızı tavsiye ederim. Beş dakika içinde cevap aldım. İşlem tamamlandığında sonucu buraya yazacağım.

Tekrardan merhaba bugün Kablonet tarafından tarafıma dönüş yapıldı ve sorunum çözüldü. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem internet servis sağlayıcınızla iletişime geçip CGN IP havuzundan çıkma talebinde bulunmak. Umarım sizler de en kısa sürede çözüme ulaşırsınız.

Son düzenleme:
Bunun karşılığında para falan istıyorlar mı peki.

Yok hocam şikayetimi ilettikten sonra ilgili kişi telefonla beni aradı, hatanın sebebini anlattı. CGN IP çıkış işlemi için talep oluşturacağını ve en geç 2 gün içinde hatanın düzeleceğini belirtti. Hatta bu durumdan ötürü 1 günlük 100mbps download - 10mbps upload internet hediyesi de verdi.

Hocam merhaba. 2 gündür aynı sorunu alıyorum yerli ve yabancı sitelerde yazılan hemen hemen her şeyi denedim sonuca ulaşamadım. Netmaster'a ulaştım ve sorunun IP kaynaklı olduğunu, internet sağlayıcımla görüşmem gerektiğini belirttiler. Az önce www.sikayetvar.com sitesi üzerinden Kablonet operatörüne ulaştım (şikayetime buradan ulaşabilirsiniz). Durumun CGN IP'den kaynaklandığını, çözüm için talep oluşturulduğunu ve en kısa sürede durumun düzeleceğini belirttiler. 4 gün önce de aynı sorunu yaşayan bir kişinin sorunu çözülmüş (çözülmüş şikayete buradan ulaşabilirsiniz).

Önemli not: Dün iki kere Kablonet destek hattına telefon üzerinden ulaşmaya çalıştım. Ulaştığım operatörlerin NAT type ile ilgili bilgisi yoktu, sadece genel tavsiyelerde bulundular. Diğer internet sağlayıcıları hakkında maalesef bilgim yok fakat Kablonet kullanıcısıysanız yukarıda belirttiğim site üzerinden talep oluşturmanızı tavsiye ederim. Beş dakika içinde cevap aldım. İşlem tamamlandığında sonucu buraya yazacağım.

Tekrardan merhaba bugün Kablonet tarafından tarafıma dönüş yapıldı ve sorunum çözüldü. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem internet servis sağlayıcınızla iletişime geçip CGN IP havuzundan çıkma talebinde bulunmak. Umarım sizler de en kısa sürede çözüme ulaşırsınız.

Bunu deneyeceğim fakat benim sağlayıcım Vodafone, nasıl karşılarlar bilmiyorum çünkü daha önce aradığımda NAT Type'ın ne olduğundan dahi haberleri yoktu. Umarım şimdi CGN IP havuzundan çıkma işlemini anlarlar.

Bunu deneyeceğim fakat benim sağlayıcım Vodafone, nasıl karşılarlar bilmiyorum çünkü daha önce aradığımda NAT Type'ın ne olduğundan dahi haberleri yoktu. Umarım şimdi CGN IP havuzundan çıkma işlemini anlarlar.

Ben de Vodafone internet kullanıyorum. Ulaşabildiniz mi acaba geri dönüş yaptılar mı? Sorununuz devam ediyor mu? Kaç gündür ücretsiz deneme süresi olan VPN kullanıyordum ama onun süresi bitti. Başka VPN denedim aşırı lag giriyor oyuna onunla da. Port açma işlemini deneyeceğim ama onu da nasıl yaparım bilmiyorum. Şimdi internette bulmaya çalışıyorum bulabilirsem onu da deneyeceğim. Eğer o da sonuç vermezse Vodafone'a ulaşmayı düşünüyorum size nasıl geri dönüş yaptılar?

Bu arada modem arayüzünden IPv4 Adresine baktım 100 ile başlıyor. İnternette gördüğüm kadarıyla bunun anlamı benim de CGN IP havuzunda olmam sanırım. Doğru mudur?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı