GTA 6 için RTX 5070 Ti vs RTX 5080

Arka plandaki NPC yapay zekalarını, gece gündüz döngülerini ve bunlar gibi 4K ayarladığın için 4X olan binlerce işlem gücünü elbette CPU yapıyor. Grafiksel yükü tamamen GPU sırtlanıyor diye bütün hesaplamaları GPU yapıyor sanıyorsan yanılıyorsun.
CPU yan gel yat Osman yapıyor demedim. 4k gibi bir çözünürlükte ana yatırım ekran kartına olmalı dedim. Bazı testlerde bazı oyunlarda 9900x'in 4k full grafikte 9800x3d'den fazla fps verdiği görülmüş. İşlemci kendini kapatıp sadece ekran kartı çalışıyor demedim. 4k gibi çözünürlükte işlemcilerin çok etkinliği kalmıyor. Yük GPU'da olur çünkü. O yüzden ana hedef GPU olmalı. Kaldı ki konu sahibi hocamın 7800x3d'si var GPU upgrade etmesine hiç gerek yok.

GTA 6 için alacağım ekran kartını, 5070 Ti bütçeme çok daha uygun oluyor ama GTA 6'nın anca 1 2 sene sonra bilgisayara çıkacağını varsayarsak o zaman için 5080 daha avantajlı olur gibime geliyor ama bilemedim, sizce hangi ekran kartı alınır?
Bu oyunu 3000 ve 4000 serisi kartlarda oynatacak. He 60 ve 70 serileri belki orta ayarlarda oynatır ama oynatır yani. 5080 gibi bir kart almanıza gerek yok. Zaten çok tutulacağını sanmıyorum 5070 oldukça yeterli olacaktır. Benimde almayı planladığım bir kart ilerleyen zamanlarda.

Hocam iki kartta yeni nesil. Hayli hayli GTA 6 oynatır. Tek fark tabiki 5080 70Ti'a göre daha iyi performans verir ama 5070Ti oynatmaz diye bir şey olmaz tabiki.
40 serisi tüm laptoplar oynatmaz mı. :D

RTX 4070 Ti Super ile, 2K Ultra 60 FPS oynayabilir miyim acaba, DLSS VE FG kapalı saf kas gücünden bahsediyorum. Alan Wake 2 Gibi olursa eğer 2K 60 FPS çok rahat oynarım diye düşünüyorum 😹

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı