RTX 5080 mi 5070 Ti mı?

Harbiden aradaki fiyat farkına OLED almak varken sırf MSI diye 10k fazladan para vermek saçmalık. Bilgisayarı kullanırken kasaya mı bakacaksın ki markalara takılıyorsun. Soğutma, malzeme kalitesi, güç limiti, çift BIOS vb detaylara bakarak seç.

MSI ve ASUS gibi markaların kartları absürt pahalı. Ventus 49k iken GameRock 44K'ya satılıyor. MSI'ın giriş seviyesi bile çok pahalı.

GameRock zaten Gaming X Trio ayarında bir kart. Eğer üstüne koyacak bir MSI kart istiyorsan Vanguard SoC alman lazım. Onunda fiyatı 12K daha pahalı. 4-5 derece daha serin ve biraz daha sessiz çalışıyor. Tamam malzeme kalitesi, faz sayısı, kullanılan pad vs illaki bir şeylerde değişiklikler olmuştur ama, değer mi? O paraya zaten 5080 satılıyor. Bana kalsa GameRock bile almaya gerek yok. En ucuz olanı al geç. Bir de karta undervolt yaparsın olur biter. Ben de zamanında en ucuz 4070 Ti Super'i aldım. Sıcaklıklar gayet iyi bir sorun yok. 10K'da cebimde kaldı. Belkide MSI alsaydım OLED monitöre geçemeyecektim.
Desktop Screenshot 2025.05.10 - 16.36.07.24.png

Furmark testini de paylaşayım. Ki undervolt yapılmamış hali bu.
IMG_2216.jpeg

IMG_2097.jpeg

IMG_2211.jpeg

Msi ve Asusu salarsan oled ile alacağın görüntü bu.
IMG_3003.jpeg

IMG_3002.jpeg

IMG_2940.jpeg

IMG_2939.jpeg

IMG_2938.jpeg

Son düzenleme:
Harbiden aradaki fiyat farkına OLED almak varken sırf MSI diye 10k fazladan para vermek saçmalık. Bilgisayarı kullanırken kasaya mı bakacaksın ki markalara takılıyorsun. Soğutma, malzeme kalitesi, güç limiti, çift BIOS vb detaylara bakarak seç.

MSI ve ASUS gibi markaların kartları absürt pahalı. Ventus 49k iken GameRock 44K'ya satılıyor. MSI'ın giriş seviyesi bile çok pahalı.

GameRock zaten Gaming X Trio ayarında bir kart. Eğer üstüne koyacak bir MSI kart istiyorsan Vanguard SoC alman lazım. Onunda fiyatı 12K daha pahalı. 4-5 derece daha serin ve biraz daha sessiz çalışıyor. Tamam malzeme kalitesi, faz sayısı, kullanılan pad vs illaki bir şeylerde değişiklikler olmuştur ama, değer mi? O paraya zaten 5080 satılıyor. Bana kalsa GameRock bile almaya gerek yok. En ucuz olanı al geç. Bir de karta undervolt yaparsın olur biter. Ben de zamanında en ucuz 4070 Ti Super'i aldım. Sıcaklıklar gayet iyi bir sorun yok. 10K'da cebimde kaldı. Belkide MSI alsaydım OLED monitöre geçemeyecektim.
Eki Görüntüle 2488062
Teşekkür ederim cevabınız için. Ekran kartını alacağım zaman bütçe durumun nasıl olur bilmiyorum ama oled monitörler harbi çok güzel gözüküyorlar imkan olursa alırım.

Bu arada oled monitörlerde iz kalma riski oluyormuş süre limiti falanda varmış herhalde var mı böyle şeyler

Teşekkür ederim cevabınız için. Ekran kartını alacağım zaman bütçe durumun nasıl olur bilmiyorum ama OLED monitörler harbi çok güzel gözüküyorlar imkan olursa alırım.

Bu arada OLED monitörlerde iz kalma riski oluyormuş süre limiti falan da varmış herhalde var mı böyle şeyler.

Mikrofiber bez çıkıyor kutudan. Onunla temizlemen lazım. Biraz iz kalabilir ama, rahatsız edecek düzeyde olmuyor. Elini ekrana değdirmemeye dikkat et yeterli. O zaman iz olur. Süre limiti de yok, 4 saat kullanım sonrası birkaç dakika piksel yenileme yapmanı öneriyorlar. Yapıp yapmamak sana kalmış. Dell de 6-7 dakika falan sürüyor. Samsung'ta 15-20 dakika diye duymuştum. Kesinlikle değiyor.

Mikrofiber bez çıkıyor kutudan. Onunla temizlemen lazım. Biraz iz kalabilir ama, rahatsız edecek düzeyde olmuyor. Elini ekrana değdirmemeye dikkat et yeterli. O zaman iz olur. Süre limiti de yok, 4 saat kullanım sonrası birkaç dakika piksel yenileme yapmanı öneriyorlar. Yapıp yapmamak sana kalmış. Dell de 6-7 dakika falan sürüyor. Samsung'ta 15-20 dakika diye duymuştum. Kesinlikle değiyor.
Şey iz derken kastettiğim ekran yanığı deniyor galiba o uzun süreli aynı yerde kalınca onun izi çıkıyormuş

Şey iz derken kastettiğim ekran yanığı deniyor galiba o uzun süreli aynı yerde kalınca onun izi çıkıyormuş.

Bunun için bir sürü koruma eklendi. Mesela G6 da aktif soğutma, logo ve görev çubuğu algılama, piksel yenileme, ekran koruyucu vb özellikler var. Dell, MSI, ASUS vb markalar 3 yıl yanma garantisi veriyor. Samsung'ta bu 2 yıl. Kısa sürede yanık olacağını sanmıyorum ama, bir gün elbette yanacak. Monitörün kalitesine ve nasıl kullanıldığına göre değişir bu durum.

Desktop Screenshot 2025.05.10 - 17.36.58.70.png

Link atar misiniz?
Samsung shop uygulamasını telefonunuza indirin ve eğitim programına(edu uzantılı üniversite epostanız ile) kayıt olun. Biraz araştırmanız lazım özel bir mağaza olduğu için link atmayı beceremedim. Google üzerinden samsung eğitim indirim programı mağazası yazarak da ulaşabilirsiniz belki bilmiyorum. Şuanda stok yok ama düzenli aralıklarla ekleniyor ve hızlı tükeniyor. Uğraşa kesinlikle değiyor ama mükemmel bir monitör tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı