GTA 6 nasıl bir sistem ister?

Olması gereken minimum 1060 1070 tarzı bir şey olması. Millet minimuma NASA PC'si yazmış kafayı yer insan.

Bahsettiğin kişiler sanal dünya ve gerçek dünya arasına sıkışmış maalesef. Rockstar'ın çıkaracağı GTA 6 için minimum sistem gereksinimi 3060 olsa dünyanın büyük kısmına satış yapamazlar. Peki pazarlama açısından baktığında, hedefleri doğrultusunda hiçbir başarı elde edemez. Steam verilerinde bile en fazla kullanılan ekran kartları arasında 1650 var :)

Ne yapacak Rockstar bu kitleyi göz ardı mı edecek?

O yüzden dediğiniz gibi uçana kaçana takılmamak lazım.

Evet. 720p de bu dediğin olabilir belki ama düşük FPS alırsın tatmin olmazsın.

Hiç öyle olmayacak. Bahsettiğim ekran kartına sahip oyuncu sayısı çok yüksek. Bu kitleyi Rockstar kaybedemez. 1060 ekran kartı ile düşük orta ayarlarda 1080P'de rahat rahat oynanır oyun.

Arkadaşlar hepinizin sistemi çöp olacak kötü sistemlerde bilgisayar patlayacak yanacak çatlayacak boş umutlara kapılmayın kuantum bilgisayarından aşağısı kurtarmaz(!)

Bahsettiğin kişiler sanal dünya ve gerçek dünya arasına sıkışmış maalesef. Rockstar'ın çıkaracağı GTA 6 için minimum sistem gereksinimi 3060 olsa dünyanın büyük kısmına satış yapamazlar. Peki pazarlama açısından baktığında, hedefleri doğrultusunda hiçbir başarı elde edemez. Steam verilerinde bile en fazla kullanılan ekran kartları arasında 1650 var :)

Ne yapacak Rockstar bu kitleyi göz ardı mı edecek?

O yüzden dediğiniz gibi uçana kaçana takılmamak lazım.

Hiç öyle olmayacak. Bahsettiğim ekran kartına sahip oyuncu sayısı çok yüksek. Bu kitleyi Rockstar kaybedemez. 1060 ekran kartı ile düşük orta ayarlarda 1080P'de rahat rahat oynanır oyun.

Steam nisan verileri, 3. sırada RTX 3060 4'te RTX 3060 Mobile ve 5'te 2060 var. 7 ve 8 RTX 3060 Ti ve 3070 yer almakta.

Oyun çıkana kadar 4000 serisi çoğalacak.

Ülkemizi baz alarak düşünmeyin. Alım gücümüz yok.

Ama diğer ülkelerde adamlar 1060-1650'den 3060'lara geçmeye başlamış bile.

Yani bahsettiğimiz hayal dünyası falan değil.

Yine söylüyorum bence 1080p orta-yüksek ayarda 60 FPS ve belki üstü için RTX 3060 (RTX 2070, GTX 1080) istenecek.

Bence GTA 6 çıkana kadar RTX 5000 ve RX 8000 serisi çıkmış olacak yani şu an cidden tahmin yapmak çok zor.

Tabii oyunu daha güncel kartlara göre optimizasyon değil de genel itibarıyla kullanılan donanımlara göre optimizasyon yapacaklarını düşünürsek şu an'ki sistemler rahat rahat oynatacaktır.

Eğer bir tahmin yapacak olursak RX6700 gibi bir kartı 1080p high ve Ultra karışık bir şekilde 50-60FPS oynatacağiını düşünüyorum cidden boyle olursa bana fazlasıyla yeterlidir tabii 2025 gibi çıkarsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı