GTA 6, PS5'te 30 FPS mi olacak?

Daha fazla  
Bu sıralar çok fazla GTA 6'nın PS5'te 30 FPS olacağı ve PS5 Pro'da 60 FPS olacağıyla ilgili şeyler duyuyorum. Bana açıkçası bu saçma geliyor, 4K 60FPS standart denilecek bir cihaz için 1080p 30FPS oyun çıkmaz diye düşünüyorum. Ayrıca GTA 6, Xbox Series X için de çıkacak fakat o konsol için hiç böyle tartışmalar dönmüyor. Evet Series X, PS5'ten daha güçlü cihaz ve Series X güç olarak %16 daha güçlü bir cihazmış. Yani PS5'te 30 FPS olacak bir oyun Series X'de en fazla 35 falan olabilir. Hadi 40 olsun böyle bir şey olması bence imkansız. Microsoft'un sırf GTA 6 için yeni bir konsol çıkaracak halleri de yok. Çünkü Series X şu an Xbox'da bulunan oyunlara gayet yetiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox Series S de GTA 6 30 FPS olur PS5'te 30 FPS olması mantıksız.

@ahmttunc size göre bakılırsa GTA 6 çok büyük sistem gereksinimleri isteyecek, PS5 Pro'da bile 1080p 60 FPS çalıştıracak :D PS5'te ise 720p 10 FPS çalıştıracak 🤣🤣🤣

Xbox Series S de GTA 6 30 FPS olur PS5'te 30 FPS olması mantıksız.

@ahmttunc size göre bakılırsa GTA 6 çok büyük sistem gereksinimleri isteyecek, PS5 Pro'da bile 1080p 60 FPS çalıştıracak :D PS5'te ise 720p 10 FPS çalıştıracak 🤣🤣🤣
Framegen, çözünürlük ölçekleme gibi şeylerden hiç haberin yok değil mi? Tek bildiğin PS5 ve PS5 Pro. Boşver sen böyle işleri çok kurcalama.

Madem bu kadar güçlü bu cihaz, neden 720p’de oynatıyor UE5 oyunlarını?

Tabi anlamanı beklemiyorum bu linki. Tek cevap verebileceğin şey yok kardeşim olur mu öyle falan demek olur.

4K 60FPS nasıl standart? Immortals of Aveum’u 720p60fps oynatamıyor.
O ifadenin başında "çıktığı yıllarda" yazmayı unutmuşum. İlk çıktığı zamanda 4k 60fps standart olacak diyorlardı.

Framegen, çözünürlük ölçekleme gibi şeylerden hiç haberin yok değil mi? Tek bildiğin PS5 ve PS5 Pro.
Bir de Framegen falan PS5'de var mı ki? Ben sadece PS5 Pro'da PSSR'ın olduğunu biliyorum.

O ifadenin başında "çıktığı yıllarda" yazmayı unutmuşum. İlk çıktığı zamanda 4k 60fps standart olacak diyorlardı.
Valla framegen ve çözünürlük ölçekleme olmadan ps6 bile 4k60fps oyun oynatamaz. PS4 pro içinde dediler aynı şeyleri şuan fortnite 4k 60fps açamıyor. Konsol fiyatına göre kötü özellikler sunuyor artık bu devirde. Devir bilgisayar devri.

Bir de Framegen falan PS5'de var mı ki? Ben sadece PS5 Pro'da PSSR'ın olduğunu biliyorum.
:D Var elbette. Tüm oyunları FSR ile oynatıyor 4K’ya falan çekince.

4k oyunların çoğunu 1080P ya da 2K’dan çözünürlük ölçekleme yaparak veriyor ondan görüntü gerçek 4K gibi olmuyor. Bazı oyunlarda 720p’ye kadar düşüyor. Sadece çok küçük Indie oyunlar 4K.

Valla framegen ve çözünürlük ölçekleme olmadan ps6 bile 4k60fps oyun oynatamaz. PS4 pro içinde dediler aynı şeyleri şuan fortnite 4k 60fps açamıyor. Konsol fiyatına göre kötü özellikler sunuyor artık bu devirde. Devir bilgisayar devri.

:D Var elbette. Tüm oyunları FSR ile oynatıyor 4K’ya falan çekince.

4k oyunların çoğunu 1080P ya da 2K’dan çözünürlük ölçekleme yaparak veriyor ondan görüntü gerçek 4K gibi olmuyor. Bazı oyunlarda 720p’ye kadar düşüyor. Sadece çok küçük Indie oyunlar 4K.
Anladım ama yine de PS5'de ve Series X'de 60 FPS olacağını, Rockstar'ın bu konuya ayrı uğraşacağını düşünüyorum. Çünkü onlarda biliyor PS5 Pro alan çok az kişi var.

Evet, muhtemelen 30 FPS olacak. NPC'lerin fazla olduğu bazı spesifik noktalarda 30'un altına da düştüğü yerler olacaktır. RDR 2 düz PS4 üzerinde nasıl çalışıyorsa bu da benzer olur. PS5 Pro da işlemci tarafında zayıf kalıyor ancak PSSR ile bir şekilde 60 FPS çalışacaktır.

Anladım ama yine de PS5'de ve Series X'de 60 FPS olacağını, Rockstar'ın bu konuya ayrı uğraşacağını düşünüyorum. Çünkü onlarda biliyor PS5 Pro alan çok az kişi var.
PS3’te bayağı kısılmış şekilde 25 FPS’ydi. Bu da benzer olur fakat iki mod sunarlar. PS5 o kadar güçsüz değil fakat o kadar güçlü de değil. RX 6500-6600 arasında gücü var.

Evet, muhtemelen 30 FPS olacak. NPC'lerin fazla olduğu bazı spesifik noktalarda 30'un altına da düştüğü yerler olacaktır. RDR 2 düz PS4 üzerinde nasıl çalışıyorsa bu da benzer olur. PS5 Pro da işlemci tarafında zayıf kalıyor ancak PSSR ile bir şekilde 60 FPS çalışacaktır.
Peki sence Series X'de durum ne olacak?

PS3’te bayağı kısılmış şekilde 25 FPS’ydi. Bu da benzer olur fakat iki mod sunarlar. PS5 o kadar güçsüz değil fakat o kadar güçlü de değil. RX 6500-6600 arasında gücü var.
Evet doğru fakat o zamanlar 25 FPS'i ile şimdikinin 25 FPS'i aynı değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı