GTA V Online GTX 1070 düşük kaynak kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

SchFeazz

Kilopat
GTA Online’a giriş yaptım ve FPS 35-40 arası geziniyordu. Sistem kullanımına bakayım dedim sonuçlar şu şekilde:
CPU:%40 %55.
GPU:%50 %55.
Grafik ayarları Ultra MSA 8X Reflection MSA 8X.
İşlemci: i7 3770 3.9GHz.
Ekran kartı: GTX 1070.
RAM: 8 GB DDR3.
Ekran kartı tam kullansa Ultra ayalarda iyi FPS alacağım. Ne yapmam lazım?

Normal GTA V için 8GB RAM yeterlidir. Fakat GTA V Online için olmayabilir. 16 GB RAM kullandığım için pek araştırmış olduğum bir konu değil. Ama benzer bir sorunu 16 GB RAM ile bende yaşıyorum.
Ayarlarım FXAA kapalı MSAA 2X şu şekilde:
1610306898526.png

Ben bu oyunu GTX 970 + i7 4790K ile oynuyorum. Nedenini anlamadığım şekilde ultra, high, low ayar fark etmeksizin VRAM kullanımım 3500'ün üzerine çıkıyor. Eskisine göre çok yüksek. Eskiden GTA V Online'da bu kadar VRAM kullanılmıyordu. Ve ekran kartım her zaman %99 kullanılıyordu. Açıkçası gelen son güncellemelerden kaynaklandığını düşünüyorum ben. Birde oyun Epic gameste bedava olduktan sonra hile sayısı çok arttı. Neredeyse normal oyuncu kalmadı gibi. Herkes hile kullanıyor. Onların kullandığı hileler benim sistemim tarafında da hesaplandığı için, sisteme yük bindiriyor olabilir. Mesela bir hilenin haritanın bir yerine uçak spawnlaması gibi. Hatta geçen hile kullanan elemanın birisi ''bye'' yazıp benim oyunumu kapattı. Sonra 2. kez başka hile kullanıcısı ben onu öldürdükten sonra yanıma geldiğinde pasif moda aldım. Beni öldüremediği için o da oyunumu kapatmayı seçti. O yüzden GTA Online bitti diyebiliriz.

Online ile normal oyun arasındaki farkta şu şekilde:

ONLİNE 10 kişinin olduğu session (Ekran kartı kullanımı %71, 57 FPS)
20210110221429_1.jpg

ONLİNE sadece benim olduğum private session (Ekran kartı kullanımı %99, 74 FPS)
20210110224542_1.jpg

OFFLİNE (Ekran kartı kullanımı %99, 79 FPS)
20210110221910_1.jpg

Son düzenleme:
Normal GTA V için 8 GB RAM yeterlidir. Fakat GTA V Online için olmayabilir. 16 GB RAM kullandığım için pek araştırmış olduğum bir konu değil. Ama benzer bir sorunu 16 GB RAM ile bende yaşıyorum.
Ayarlarım FXAA kapalı MSAA 2X şu şekilde:
Eki Görüntüle 828555

Ben bu oyunu GTX 970 + i7 4790K ile oynuyorum. Nedenini anlamadığım şekilde Ultra, High, Low ayar fark etmeksizin VRAM kullanımım 3500'ün üzerine çıkıyor. Eskisine göre çok yüksek. Eskiden GTA V Online'da bu kadar VRAM kullanılmıyordu. Ve ekran kartım her zaman %99 kullanılıyordu. Açıkçası gelen son güncellemelerden kaynaklandığını düşünüyorum ben. Bir de oyun Epic Games'te bedava olduktan sonra hile sayısı çok arttı. Neredeyse normal oyuncu kalmadı gibi. Herkes hile kullanıyor. Onların kullandığı hileler benim sistemim tarafında da hesaplandığı için, sisteme yük bindiriyor olabilir. Mesela bir hilenin haritanın bir yerine uçak spawnlaması gibi. Hatta geçen hile kullanan elemanın birisi "bye" yazıp benim oyunumu kapattı. Sonra 2. kez başka hile kullanıcısı ben onu öldürdükten sonra yanıma geldiğinde pasif moda aldım. Beni öldüremediği için o da oyunumu kapatmayı seçti. O yüzden GTA Online bitti diyebiliriz.

Online ile normal oyun arasındaki farkta şu şekilde:

Online 10 kişinin olduğu session (Ekran kartı kullanımı %71, 57 FPS)
Eki Görüntüle 828561

Online sadece benim olduğum private session (Ekran kartı kullanımı %99, 74 FPS)
Eki Görüntüle 828585

OFFLİNE (Ekran kartı kullanımı %99, 79 FPS)
Eki Görüntüle 828562

Ya benim RAM kullanımı 7.5 GB acaba ondan ötürü mü? Düşük GPU kullanımım var arkadaşımla 2 kişilik sunucuda FPS 50 civarı ekran kartı kullanımı %80'lere kadar çıkmaya başladı. GTX 1070 gibi bir kartın bu oyunda böyle yapması içime sinmiyor sonuçta zayıf bir kart değil
RAM kullanımları nedir? Yetersiz RAM diye düşünüyorum.

7.5 GB RAM kullanımı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı