GTG ve MPRT Farkı Nedir?

ilterish_kaqan40

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, nasip olursa yeni topladığım bilgisayarım için bir monitör almayı planlıyorum. Fakat tepki süreleri için 1ms öneriliyor, çoğu cihazda 1ms yazıyor fakat bazı cihazlarda 1ms (MPRT) 4ms (GTG) olarak belirtilirken, birçok cihazda sadece 1ms (MPRT) olarak belirtiliyor. Örnek vermem gerekirse;

Bu iki cihaz için, AOC ürün sadece 1ms (MPRT) değeri veriyorken; Dell 1ms (MPRT) ve 4ms (GtG) olarak belirtiyor.
Bu iki cihaz arasında seçim yapmak gerekirse, 4ms GtG'ye sahip Dell, AOC marka üründen daha yavaş bir tepkime süresine mi sahip, yoksa AOC markada GtG özelliği 4 veya daha fazla fakat belirtilmemiş mi? Yorumlarınız bekliyorum. Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTG 1 ms olması oyunlar açısından daha iyi. GTG tipik ms değeridir. AOC kendi sitesinde GTG değerini belirtmemiş :)

evet hocam piyasada bir çok modelde sadece MPRT 1 ms olarak yazıyor, GTG hakkında bilgi yok bunu merak ediyorum

Eğer sık oyun oynayan birisiysen IPS panel GtG 1 ms almak daha iyi olur. Aslına bakarsan yeni teknoloji TN paneller de kötü değil. Mesela ben de TN panel kullanıyorum ama renkler çok canlı, hiç de kötü değil :)

Eğer sık oyun oynayan birisiysen IPS panel GtG 1 ms almak daha iyi olur. Aslına bakarsan yeni teknoloji TN paneller de kötü değil. Mesela ben de TN panel kullanıyorum ama renkler çok canlı, hiç de kötü değil :)

İlgilniz için teşekkür ederim fakat sorum bu değil tam olarak, ikisinde de 1ms MPRT yazarken Dell'de 1ms(MPRT)-Extreme modda 4 ms yazması diğer cihazdan daha kötü olduğu anlamına mı geliyor, bunu merak ediyorum?
Gün içinde sipariş geçmeyi planladığım için, haddim olmadan sizleri etiketledim, belki görmemişsinizdir diyerek, lütfen kusruma bakamyın. @LaMorte @SkyRose

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı