GTG vs Tepki Süresi

eLzzem

Kilopat
Daha fazla  
Response Time(Tr+Tf) typ.‎14ms, 5ms (GtG)‎
[TBODY] [/TBODY]

Oyun oynarken beni etkileyen GTG mi yoksa 14 olan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTG dediğimiz ölçü birimi bir pikselin griden griye geçişi gerçekleştirebildiği zaman dilimini ifade eder.
En kolay test senaryosudur ve elbette en düşük tepki süresini bu senaryoda verecektir test edilen panel.

Siyahtan beyaza geçiş değeri asıl performansı belirleyen test biçimidir, baz alınması gereken değer odur. Çünkü en zıt kontrast değerleri söz konusudur, en karanlıktan en parlak renge geçişi temsil eder.
GTG değerine kanıp monitör olmayın kısacası.

Oyun oynarken karşılaşacağın tepki süresi sabit 14MS olacak diye bir kural - kaide söz konusu değil :) Atıyorum CS:GO Dust2 haritası oynuyorsun, zaten her taraf çöl, her taraf kum rengi.
Haliyle tüm renkler birbirine yakın, bu tarz bir senaryoda yine 14MS kadar yüksek değerler almazsın, 5MS değerine yakın bir tepki süresi elde edersin. Yinede en zor koşullarda 14MS tepki süresine kadar yükselebilir.

Son düzenleme:
1ms olanlarda (GTG) diye geçiyor onlarında siyahtan beyaza geçiş daha uzun sanırım :) 14ms, 5ms (GtG)‎ görünce çok morelim bozuldu ama artık takmamaya karar verdim 1 ms yazanlarda 10 11 buluyodur. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı