GTS 250 performans sorunu

Sabaku

Hectopat
Yer
Antartika
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımın performansı düştü. 2-3 yıl önce çatır çatır oynadığım oyunları şu an en düşük ayarlarda bile oynayamıyorum en fazla 6-7 fps ama tüm oyunlarda değil tabii ki. Mesela korsan olarak Far Cry 3'te 2 yıl önce en yüksek ayarlarda 30-40 fps alırken şimdi Steam'den aldım en düşük ayarlarda sabit 4 fpsde kalıyor. Sonra Rust. Tamam erken erişimde olan bi oyun farkındayım ama bu kadar da fark yapamazlar oyunda. 1 buçuk yıl önce korsan olarak oynadığım zamanlarda fps hatırlamıyorum ama en yüksek ayarlarda yine çatır çatır oynuyordum şu an orijinal olarak en düşük ayarlarda 12 fps. 2-3 yıl önce bilgisayarımdaki tek farklar Win7 ve RAM'im 1 tane idi şu an 2 tane toplamda 4 GB RAM. Sonuç olarak bilgisayarımdan hiç memnun değilim ama bir sıkıntı olduğu kesin. Bu sıkıntıyı ve nasıl çözeceğim hakkında yardım ederseniz gerçekten memnun olurum. Bu arada CS:GO'da falan max ayarlarda 40 fps alıyorum. Rust ve Far Cry 3 gibi birkaç daha oyun var. Ve optimizasyon sorunu olduğunu sanmıyorum.

Özellikler :
  • Win10
  • Intel Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz (4 CPUs), ~3.1GHz
  • 2GB-2GB 4GB RAM
  • NVIDIA GeForce GTS 250

Yardım eden etmeye çalışan bütün arkadaşlara teşekkürler.

Sisteminde ki parçaların eskimiş olması muhtemel. Bazı parçalar eskidiği zaman eski performansını veremiyor maalesef. Sisteminizin ısı değerleri nasıl? Termal macunu yeni mi? Kasanın içi temiz mi?

Her şey tamam ısı değerleri normal, termal macun yeni, kasanın içi temiz fakat hakikaten bilgisayar 5 yıllık belki eskimiş olabilir. Ama büyük ihtimalle optimizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kat kat daha iyi grafikli oyunlarda çok iyi FPS alıyorum.

intel i5 3570 cpu @ 3.40 ghz 3.40 ghz
4 gb ram
ddr3 dx12 yani windows 10 var ama ekran kartım 32 bit destekli sabaku ile aynı ekran kartı sanırım o yuzden wındows 10 32 bit kullanıyorum ama ekran kartım dx 10.1 destekledigi icin oyuna giremıyorum atolye mapları acılıyor fps guzel fakat dust gibi maplarde calısmayı durduruyor dx10.1 olan windows vista sanırım onumu kurmalıyım banada yardımcı olursanız sevınırım onu kurarsam ram ve islemcim duzgun calısırmı
bide bu saydığınız oyunlara ciddi güncellemeler geldi csgonun sistem gereksinimleri icin en az nvıdıa gts 420 ydı sanırım o gereklı dıyorlar bu ekran kartı ile devam edilebilirmi(nvıdıa gts 250 1 gb 256bit)dx 10.1 destekli

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı