GTX 1050 için 270 W PSU yeterli mi?

Bir o satıcıya ürünün stokta olup olmadığını sorsana acaba sana ne cevap verecek merak ettim. Son 1 ürün kalınca genellikle stokta olmuyor. Ve adam sahibinden alış-veriş yapmak istemediği belli vede bir ürünün kutusu açılıp bakılınca istesende istemesende 2. el olur.

Çok fazla fark olmaz en fazla 5 FPS az verir yani gözle görülmeyecek bir fark sen onu dert etme ve bence senin güç girişi olmayanlardan almaya bak.
Kesinlikle öyle yapıcam AERO ITX GT1030 almayı düşündüğümde de aklıma yatmıştı 1050'de de yattı.
Eğer hiç bir şekilde 2. el düşünmüyorum diyorsan. Ya bütçeni arttır ya da GT 1030 al. Çünkü öyle bir bütçen var ki hiç birşeye tam oturmuyor.
GT1030 çok düşündüm almayı aslında ama dediğim gibi ileride sorun yaşamak istemiyorum 2-3 yıl çıkan güncel oyunları rahat oynatmasını istiyorum ve GT1030 Şuan bile Assasin's Creed Origins'te 30fps altına düşüyor ileride düşünemiyorum. RX560 konusuna gelirsek çok önceden soğudum ben AMD'den.

Ben %100 PC'in patlar havaya uçarsın diyemem. İnternette bir çok konu var bununla ilgili. Ama her türlü risk yani. Arkadaş ben kullandım birşey olmadı diyor. GTX 1050 minimum 300W istiyor. Yani PSU tam ortada bilmiyorum sana kalmış. Bunun vebalini ben alamam. Sana kullan birşey olmaz diyemem. Kusra bakma.

Şu siteden kendinde hesaplayabilirsin.
Senin için hesapladım sonuçlar bunlar sana kalmış.
Load Wattage:224 W
Recommended UPS rating:500 VA
Recommended PSU Wattage:274 W
Amperage (combined)
+3.3V+5V+12V
9.3 A8.9 A16.5 A
75 W198 W
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

Ben %100 PC'in patlar havaya uçarsın diyemem. İnternette bir çok konu var bununla ilgili. Ama her türlü risk yani. Arkadaş ben kullandım birşey olmadı diyor. GTX 1050 minimum 300W istiyor. Yani PSU tam ortada bilmiyorum sana kalmış. Bunun vebalini ben alamam. Sana kullan birşey olmaz diyemem. Kusra bakma.

Şu siteden kendinde hesaplayabilirsin.
Senin için hesapladım sonuçlar bunlar sana kalmış.
Load Wattage:224 W
Recommended UPS rating:500 VA
Recommended PSU Wattage:274 W
Amperage (combined)
+3.3V+5V+12V
9.3 A8.9 A16.5 A
75 W198 W
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Yani yetersiz mi?

GTX 1050 ve 1050 Ti gibi kartlarda ekstra güç girişi olan ve olmayan modellerde 5 FPS fark olmaz, hatta hiç fark yok diyebilirim. Bu kartlarda güç girişi zaten çok gerekli değil. Hepsi aynı seviyede O.C. yapılabiliyor. Belki en yüksek seviyede O.C. için %1-3 civarı fark yaratabilir. Onun da FPS'e yansıması hesaba katılabilecek bir değer olmaz.
Şuan kullandığınız kart ile PSU bir sıkıntı çıkarmadıysa 1050 ile de çıkartmaz yeterlilik konusunda. Ama o güç kaynağına genel anlamda güvenmeyin derim. Her an can sıkıcı şeylere neden olabilecek bir potansiyele sahip. Uygun fiyatlı 300-400 Watt güncel bir PSU almanızı tavsiye ederim. Sertifika vs. olmasa da bilindik bir marka almakta fayda var. En azından merdiven altı güç kaynaklarından uzak durun.

GTX 1050 ve 1050 Ti gibi kartlarda ekstra güç girişi olan ve olmayan modellerde 5 FPS fark olmaz, hatta hiç fark yok diyebilirim. Bu kartlarda güç girişi zaten çok gerekli değil. Hepsi aynı seviyede O.C. yapılabiliyor. Belki en yüksek seviyede O.C. için %1-3 civarı fark yaratabilir. Onun da FPS'e yansıması hesaba katılabilecek bir değer olmaz.
Şuan kullandığınız kart ile PSU bir sıkıntı çıkarmadıysa 1050 ile de çıkartmaz yeterlilik konusunda. Ama o güç kaynağına genel anlamda güvenmeyin derim. Her an can sıkıcı şeylere neden olabilecek bir potansiyele sahip. Uygun fiyatlı 300-400 Watt güncel bir PSU almanızı tavsiye ederim. Sertifika vs. olmasa da bilindik bir marka almakta fayda var. En azından merdiven altı güç kaynaklarından uzak durun.
Anladığım kadarıyla diyosunki 1050 kullanabilirsin o PSU ile ama güvenli olmaz. Umarım doğru anlamışımdır. Sıkıntı çıkarmamasını umarak kullanırım PSU alana kadar. Can sıkıcı şeyden kastınız nedir? Karta zarar vericek bi can sıkıntısı değilse çokta önemli değil benim için.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı