GTX 1050 Ti 45 watt tüketmesi normal mi?

Alperen Bckn

Hectopat
Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Hocam sizin marka nedir?

Benim de sistemim i7 3770 ve 1050 Ti Haziran'da PUBG'yi akıcı şekilde oynayabiliyordum şu anda oynamayacak hale geldi kasmalar yüzünden ama BF1'i akıcı şekilde oynayabiliyorum ekran kartı güç tüketimi ortalama 50-60 watt arası PSU Sharkoon 650watt 80+ bu yüzden sorununun PSU kaynaklı olduğunu düşünmemekteyim.

Benim zamanında yaşadığım sorunda PSU değişince sorun düzelmişti ama zaten PSU'yu değiştirmesini öneriyorum hocam.

Benim de sistemim i7 3770 ve 1050 Ti Haziran'da PUBG'yi akıcı şekilde oynayabiliyordum şu anda oynamayacak hale geldi kasmalar yüzünden ama BF1'i akıcı şekilde oynayabiliyorum ekran kartı güç tüketimi ortalama 50-60 watt arası PSU Sharkoon 650watt 80+ bu yüzden sorununun PSU kaynaklı olduğunu düşünmemekteyim.
Nvdia destek ekibi ile görüşüyorum onlarda sürekli klasik yöntemler söylüyor bunun çözümü yok galiba

Hocam sizin marka nedir?

Benim zamanında yaşadığım sorunda PSU değişince sorun düzelmişti ama zaten PSU'yu değiştirmesini öneriyorum hocam.
Psu değiştirme kararını aldım sayenizde teşekkür ederim ama sorunun psudan kaynaklı olmadığını öğrenmiş olduk

NVIDIA destek ekibi ile görüşüyorum onlarda sürekli klasik yöntemler söylüyor bunun çözümü yok galiba.

PSU değiştirme kararını aldım sayenizde teşekkür ederim ama sorunun PSU'dan kaynaklı olmadığını öğrenmiş olduk.

Ya hocam dediğim gibi PC niz için her markadan PSU almak çok mantıklı bir karar değil uğraştırır durur ben kendi deneyimlerimden aktarmıştım işe yaradıysa ne mutlu.

Gtx1050ti gücünü anakarttan alıyordu sanırım. Harici güç girişi yoktu bu modelde. Anakartın gerilimi de 75watt tır. Ekran kartı boştayken kullanım yüzdesi ve saat hızı frekansları, tasarruf moduna geçiyor mu? Geçtiğinde çektiği watt ı yaz buraya. Alt+r yap geforce ayarlarından gelişmiş göstergeleri aç. Buraya yaz. Boşta düşük bir değer olması lazım. Oyunlarda da en fazla 75watt larda bir değer olur onda.

GTX 1050 Ti gücünü anakarttan alıyordu sanırım. Harici güç girişi yoktu bu modelde. Anakartın gerilimi de 75watt tır. Ekran kartı boştayken kullanım yüzdesi ve saat hızı frekansları, tasarruf moduna geçiyor mu? Geçtiğinde çektiği watt ı yaz buraya. Alt+r yap GeForce ayarlarından gelişmiş göstergeleri aç. Buraya yaz. Boşta düşük bir değer olma lazım. Oyunlarda da en fazla 75wattlarda bir değer olur onda.

Ekran kartım ASUS ROG STRIX 1050 Ti 6 pin güç girişim var değerleri zaten yukarıda da belirtmiştim NVIDIA'nın göstergelerinden yazdığını boşta zaten 25'lerde Hatta bazen Bazen düşüyor Far Cry 5 oynadım onda 65 70'lere kadar gördüm normal değerlerde ama PUBG'de 35-40 arası diğer oyunlarda ise mesela Forza Horizon 4 veya 5'te 60 Watt 70 watt arası giderken bir anda 30-40 Watt'a düşüyor Ve ekran kartı kullanımı yarıya düşüyor o yüzden FPS de yarıya düşüyor

NVIDIA'dan mail geldi çözüm yöntemlerinin tükendiği ile ilgili ve bu kullanımların normal olduğunu söylediler bana ASUS ile iletişime geçin kartı servise göndermem gerektiği belirttiler başka çare kalmadı

Aynı sorunu bende yaşıyorum hazır sistem aldım yaklaşık 1 sene oldu 3060 12gb kullanıyorum kartı güncelliyeyim dedim güncelledikten sonra kartın 160 170 wattan 70 ile 110 watt arasında çalışmaya başladı biraz araştırdım aldığım sonuç darboğaz başka bişe bulamadım. Anakartı güncellemeyi düşündüm fakat olmadı 1 sene sorunsuz Du güncelleme kaynaklıdır değip tekrar kurdum fakat etki etmedi kart 1770 mghz Di fakat 2040 mghz de çalıştığını fark ettim sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum format atmak çözerimi

FurMark'ta ise kartta ciddi bir ısınma problemi olması lazım. Her oyun ekran kartını %100 kullanmıyor ve tam güç'e ulaşmıyor. Benim 4070 Ti Super'im 285 W çekmesine rağmen Rust'ta 120 150 arası çekiyor. Oyunun işlemci ekran kartı kullanımına göre değişir o. Kaldı ki TFT de çok normal. FurMark testinde bakın.

Aynı sorunu bende yaşıyorum hazır sistem aldım yaklaşık 1 sene oldu 3060 12 GB kullanıyorum kartı güncelliyeyim dedim güncelledikten sonra kartın 160 170 wattan 70 ile 110 watt arasında çalışmaya başladı biraz araştırdım aldığım sonuç darboğaz başka bir şey bulamadım. Anakartı güncellemeyi düşündüm fakat olmadı 1 sene sorunsuz du güncelleme kaynaklıdır değip tekrar kurdum fakat etki etmedi kart 1770 mghz di fakat 2040 mghz de çalıştığını fark ettim sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum format atmak çözerimi.

Oyun testlerine bak güvenilir kaynaklardan, Boost hızına çıkıyorsa normal. Zaten hiçbir kart aşırı ısınmıyorsa gücü ve frekansı kesmez.
Sistemde sorunlu olan bir parça ya da kötü optimizasyon yüzünden bir drop oluyorsa o anlıkta güç ve frekans düşer bu da normal.

FurMark'ta ise kartta ciddi bir ısınma problemi olması lazım. Her oyun ekran kartını %100 kullanmıyor ve tam güç'e ulaşmıyor. Benim 4070 Ti Super'im 285 W çekmesine rağmen Rust'ta 120 150 arası çekiyor. Oyunun işlemci ekran kartı kullanımına göre değişir o. Kaldı ki TFT de çok normal. FurMark testinde bakın.

Oyun testlerine bak güvenilir kaynaklardan, Boost hızına çıkıyorsa normal. Zaten hiçbir kart aşırı ısınmıyorsa gücü ve frekansı kesmez.
Sistemde sorunlu olan bir parça ya da kötü optimizasyon yüzünden bir drop oluyorsa o anlıkta güç ve frekans düşer bu da normal.
FurMark da testinde sorun yok normal bir şekilde 160 170 watt güç tüketiyor

Burda bakabildiğim tek oyun gta 5 ve baktığım bir videoda da aynı ortalama 97 watt güç tüketiyor ve 75 85 fps alıyor ve ortalama %50 60 kart kullanıyor

Yeni konular

Geri
Yukarı