GTX 1050 Ti 45 watt tüketmesi normal mi?

Alperen Bckn

Hectopat
Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Evet pubg de gördüm degerleri muhtemel diğer oyunlarda birden buna düşüyordur
Tamamdır çünkü boşta bu tarz değerler normal ama yük altından ortalama 75 watt civarı olması lazım dediğim gibi markadan kaynaklı bir sıkıntı olabilir eğer zaten google a nasıl bir marka diye aratırsanız forumda bir kaç tane konu göreceksiniz eğer imkanınız varsa PSU değiştirmeyi öneriyorum.

Tamamdır çünkü boşta bu tarz değerler normal ama yük altından ortalama 75 watt civarı olması lazım dediğim gibi markadan kaynaklı bir sıkıntı olabilir eğer zaten google a nasıl bir marka diye aratırsanız forumda bir kaç tane konu göreceksiniz eğer imkanınız varsa PSU değiştirmeyi öneriyorum.
İlana koydum ilk hedefim değiştirmek teşekkür ederim umarım sorun psudan kaynaklıdır

Bence drop yemen ekran kartının çektiği watt değeri ile ilgili değil, yaşadığın darboğaz sonucudur diye tahmin ediyorum. Ekran kartın tam olarak kullanılıyor mu ona bak, illa işlemcin yetersiz kalacak diye bir durum yok nihayetinde. Kullandığın hard disk bile bu drop sorunlarını sana yaşatıyor olabilir.

Bence drop yemen ekran kartının çektiği watt değeri ile ilgili değil, yaşadığın darboğaz sonucudur diye tahmin ediyorum. Ekran kartın tam olarak kullanılıyor mu ona bak, illa işlemcin yetersiz kalacak diye bir durum yok nihayetinde. Kullandığın hard disk bile bu drop sorunlarını sana yaşatıyor olabilir.
M2 ssd kullanıyorum işin komik yanı daha önce böyle bibsorun yok yani oyunlarımı cok iyi bir şekilde oynuyabiliyordum

Driver veya güncelleştirme kaynaklı dahi olabilir. Sıfırdan kurulum böyle noktalarda fikir sahibi olabilmeniz için çok önemli. Ekran kartınızın sağlıklı çalışmama ihtimali de var elbet.

Driver veya güncelleştirme kaynaklı dahi olabilir. Sıfırdan kurulum böyle noktalarda fikir sahibi olabilmeniz için çok önemli. Ekran kartınızın sağlıklı çalışmama ihtimali de var elbet.
Ddu ile kaldırıp 2021 deki tüm driverları denedim olmadı windowstan mı acaba diye Windows 21h1 kurdum ama nafile sorun düzelmiyor

Benim de sistemim i7 3770 ve 1050 Ti Haziran'da PUBG'yi akıcı şekilde oynayabiliyordum şu anda oynamayacak hale geldi kasmalar yüzünden ama BF1'i akıcı şekilde oynayabiliyorum ekran kartı güç tüketimi ortalama 50-60 watt arası PSU Sharkoon 650watt 80+ bu yüzden sorununun PSU kaynaklı olduğunu düşünmemekteyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı