Çözüldü GTX 1050 Ti Düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda GMC

Decapat
Bilgisayarı ilk aldığımda çok fazla sıkıntısı yoktu aslında yani biraz vardı ama çok sorun yaratmıyordu (nadir donmalar gibi).
Ama şu günlerde nedense oyunlardaki FPS baya düştü. Yani PUBG Lite bile kasmaya başladı bazı oyunlarda donmalar ani FPS düşüşleri de var. Sorun ne anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Özelliklerim: Asus GTX 1050Ti Expedition, AMD Ryzen 5 1400, 8GB DDR4 2133MHz RAM, 120GB Sata SSD, 1 TB harddisk.

Fazla ısınmadan ve bakım eksikliğinden olabilir. Son günlerde benim kartta da bi problem var yırtılmalar yaşanıyor. Arkadasımın ve gittiğimiz net kafe'de de aynısı oluyor. Çekirdeğe yeni termal macun sürebilirsin

BİOS ve sür
Bilgisayarı ilk aldığımda çok fazla sıkıntısı yoktu aslında yani biraz vardı ama çok sorun yaratmıyordu (nadir donmalar gibi).
Ama şu günlerde nedense oyunlardaki FPS baya düştü. Yani PUBG Lite bile kasmaya başladı bazı oyunlarda donmalar ani FPS düşüşleri de var. Sorun ne anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Özelliklerim: Asus GTX 1050Ti Expedition, AMD Ryzen 5 1400, 8GB DDR4 2133MHz RAM, 120GB Sata SSD, 1 TB harddisk.
Birinci önerim sistem bileşenlerinin sürümünün güncel olduğundan emin olman. Bundan sonra sıkıntı devam ederse sebep fiziksel hatalara kalıyor. Yani tahmin ediyorum yüksek ihtimalle ısınmadan kaynaklı fanlar ısıyı düşürmeye yetmiyor. Son zamanlarda bende de sebepsiz fps düşüşleri var. Isınmadan kaynaklı olduğundan eminim benimkinin.

Sistemi alalı ne kadar oldu,termal macun yenilemek veya kasanı temizliği en son ne zaman yaptın.En kötüsünden torrent oyun filan indirdiysen virüs girmiş olabilir.
alalı 16 ay oldu daha alalı beri macun yenilenmedi ama toz bakımlarını yapmıştım kendim
MSI Afterburner la ısı değerlerini oyundayken biraz test edip paylaşırmısınız. Kaç derecede dolaşıyor oyun kasarken ?
tamam driverlerini güncelledikten sonra değerleri paylaşırım
burda eksik bir değer varsa söyleyin onları da paylaşırım
dwqe.png

Driver ve biosu güncelledim fakat nafile

Ekran kartı çok serin duruyor. Nvidia kullanan arkadaşlar yorumlasın 46 derece normal mi ? Benim Rx 580 boş masaüstünde 47 derece oyunda 70 derece. Driver ayarları yapılımı acaba ? Güç tasarruf modu diye birşey var oda acık olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı