GTX 1050 Ti için ikinci el işlemci önerisi

.mmd

Hectopat
Daha fazla  
Yeni sistem topluyorum ve islemci, anakart ve RAM kaldi alinacak. Sistemi genelde ikinci el topluyorum çünkü bütçe kısıtlı. Şimdi bende MSI Gaming X 1050 Ti ekran karti var, işlemci olarak AMD FX 4100, FX 6100 veya Intel'den i3 serisinden mi alsam yoksa i5 2400, 2500 gibi islemci mi alsam? Arkadaslar hangisi darboğaz sorunu oluşturmaz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem en az 4 çekirdekli ve güncel bir işlemci almanız. Ben i3 6100 aldım ve pişmanım bütçeniz az ise 2.el i5 6400 iyi gider. Düşük bütçeli anakart ise H110m iş görür. DDR4 RAM'ler pahalı ama ikinci el bulabilirseniz 8GB olanını hemen kapın derim. Daha sonra ilerisi için de iyi olur.
Tabi yine size kalmış dilerseniz biraz daha eski bir sistem toplayabilirsiniz.

Kendim İ7 2600 kullanıyorum. İşlemciden çok memnunum. Oyunlarda yüksek performans alıyorum. Amd HD 5700 ekran kartım var. Yani bence bunu alın.

i7 2600 hala çok güçlü bir işlemci. Fakat ben o bütçeye 1366 Pin iyi bir anakart + Xeon X5650 almanızı tavsiye ederim. 6 çekirdekli 12 izlekli, 32 nanometre, overclock canavarı bir işlemci. GTX 1080Ti'ı rahatlıkla besleyebiliyor.

Amd A10 7860K işlemci buldum, anakart ile birlikte 500 TL. GTX 1050 Tİ, bu işlemciye darboğaz oluşturur mu ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı