Kopyadan yakalanınca ne yapılabilir?

Sanki uyuşturucu madde yakalamışlar gibi muamele yapmışlar :D lan bizim zamanımda hocalar yakaladığında tekrar tek sınav yapıyordu bu ne saçmalık yok anneye haber ver baban tehdit edecekmiş falan ne yapacaksın oğlunu kopya çekti diye? Bazı insanlar gerçekten ebeveyn olmasın ya kendisi okulda kim bilir kaç defa kopya çekmiştir. Kopya çekmeyen 1 tane öğrenci yoktur zaten lisede. Ders sınavlarının hiçbir önemi yok zaten sanarsın KPSS'de gizli iletişim aygıtlarıyla kopya çekti.
Hocam, eğer gerçekten kopya çekildiyse bugün kopya çeken yarın iş güç sahibi olduğunda ne yapmaz? Küçük kağıt, bacağının arasına koymak, unuturum diye, gizlemek... Başka bir şeyi işaret etmiyor bence.

Yapabileceğiniz en ufak bir şey olduğunu sanmıyorum. Hocaya bağlısınız. Kendinizi de savunmayın hocam, çekseniz çekecekmişsiniz zaten düzeneği kurmuşsunuz.

Kendimi savunmamak gibi bir hata yapmayacağım, hocanın keyfinede bırakamam ileride yıllar önce yaptığım hata ile sicilimde bakışmak istemiyorum.

Hocam, eğer gerçekten kopya çekildiyse bugün kopya çeken yarın iş güç sahibi olduğunda ne yapmaz? Küçük kağıt, bacağının arasına koymak, unuturum diye, gizlemek... Başka bir şeyi işaret etmiyor bence.

Önemli olan amaç evet, ancak dediğim gibi önlem amaçlı orada duruyordu ve sınav sonu aklımdan çıktığı için yakalandı. Önceki mesajda dediğim gibi yıllar önce yaptığım hata ile karşılaşmak istemiyorum. Ayrıca 14 yaşındaki bir çocuk iş güç sahibi olana kadar "ne yapmaz" derken kastettiğin şeyleri yapmaya devam ederse iş güç sahibi olabileceğini sanmıyorum, ayrıca abartıyorsunuz.

Unutursam bakarım demeyeceğim zaten sınav heyecanıyla orada unutmuşum falan gibi bir şey derim.
Kurtarmaz gibi. Ayrıca bu bir etik meselesi. Okulunuz yapılması gerekeni yapmış ve yapıyor. Fakat işlerin o kadar aykırı olmasına alışmışız ki "ne olacak ya, abartmışlar" deme hakkını kendimizde bulabiliyoruz. O kağıdı kopya çekmek için mi koydunuz yoksa gerçekten unuttunuz mu bilemem ama okulda kopya çekmek, emek hırsızlığının en basit halidir ve suçtur. Suçun büyüğü küçüğü, pembesi beyazı, masumu yoktur. Yapılan hukuksuzluğun, hukuki çerçevede caydırıcı bir karşılığı olmalıdır ki yarınlar daha umut verici olsun. İsterseniz üzerinize alının, isterseniz başka kişilere ve anlamlara çekin.

Hocam iyi güzel de suçlu taraf sizsiniz.

Farkındayım zaten benim amacım kendimi melek gibi göstermek değil dikkatsizliğim sonucu olduğunu söyleyerek kabul edeceğim.

Kurtarmaz gibi. Ayrıca bu bir etik meselesi. Okulunuz yapılması gerekeni yapmış ve yapıyor. Fakat işlerin o kadar aykırı olmasına alışmışız ki "ne olacak ya, abartmışlar" deme hakkını kendimizde bulabiliyoruz. O kağıdı kopya çekmek için mi koydunuz yoksa gerçekten unuttunuz mu bilemem ama okulda kopya çekmek, emek hırsızlığının en basit halidir ve suçtur. Suçun büyüğü küçüğü, pembesi beyazı, masumu yoktur. Yapılan hukuksuzluğun, hukuki çerçevede caydırıcı bir karşılığı olmalıdır ki yarınlar daha umut verici olsun. İsterseniz üzerinize alının, isterseniz başka kişilere ve anlamlara çekin.

Kağıda herhangi bir şekilde bakmadığım için üzerime alınmıyorum. Amacın farkındayım ve ne yaptığımı biliyorum şu an tek derdim kendimi kurtarmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı