GTX 1050 Ti PC çok yavaş

Vicente14

Kilopat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB Kingston HDD
Ekran kartı
GTX 1050 Ti
İşlemci
İntel i7 7700
5 yıllık bir bilgisayara sahibim. Son 5-6 aydır bilgisayarım çok yavaş çalışıyor. Arkada bir program çalışmazken Opera, Chrome gibi tarayıcılar bazen donup yanıt vermiyor. Bazen masaüstüne tıklayınca bile donabiliyor. Sadece 1 TB'lik bir HDD'ye sahibim (SSD'ye sahip değilim). 120 GB boş alan var. HDD ile ilgili bir sorun mu bilmiyorum. İşletim sistemim Windows 11.

RAM: 16 GB (8GB x 2) 2400 MHz
HDD: 1 TB Kingston (SSD yok)
Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB
İşlemci: İntel i7-7700 3,60 GHz

Son düzenleme:
Birkaç güne format atacağım mecburen. İleride SSD almayı düşünüyorum.

İşinize yarayacak CMD kodlarını atıyorum bunlaeın faydası olacaktır deneyin mutlaka.
DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
Chkdsk /r /f
cipher/w:c(Mümkünse boş bir zamanınızda yapın çünkü uzun süren bir işlem daha önce sildiğiniz şeyleri diskin ön belleğinden silmeye işe yarayan bir kod 4 5 saat sürebilir diski doldurarak bu
Önbellekte ki silinmiş dosyaları siler yani gördüğünüzde endişelenmeye gerek yok)
Haftada bir bunları tekrarlıyorum iyi oluyor bir de C disk özelliklerinden hata denetleme ve en iyi duruma getir seçeneğini kullanın mutlaka.

Hocam HDD'ye cidden Windows 11 mi yüklediniz inanamıyorum size. Windows 11'e minimum SSD şartı getirmeleri lazım.
Sorunuzun cevabı olarak SSD almanız, işletim sistemiyle hiç uğraşmayın SSD yoksa çok yavaş çalışır.

Hocam HDD'ye cidden Windows 11 mi yüklediniz inanamıyorum size. Windows 11'e minimum SSD şartı getirmeleri lazım.
Sorunuzun cevabı olarak SSD almanız, işletim sistemiyle hiç uğraşmayın SSD yoksa çok yavaş çalışır.
Sürekli aynı şeyleri görmekten sıkılıyorum. Bir anlık can sıkıntısıyla farklılık olsun diye denemek istemiştim. Windows 10'dan 11'e geçişim biraz bilinçsizce oldu. Format atıcam, düzelmezse SSD alıcam.

İşinize yarayacak CMD kodlarını atıyorum bunlaeın faydası olacaktır deneyin mutlaka.
Chkdsk /r /f
cipher/w:c(Mümkünse boş bir zamanınızda yapın çünkü uzun süren bir işlem daha önce sildiğiniz şeyleri diskin ön belleğinden silmeye işe yarayan bir kod 4 5 saat sürebilir diski doldurarak bu
Önbellekte ki silinmiş dosyaları siler yani gördüğünüzde endişelenmeye gerek yok)
Haftada bir bunları tekrarlıyorum iyi oluyor bir de C disk özelliklerinden hata denetleme ve en iyi duruma getir seçeneğini kullanın mutlaka.
Deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Chkdsk /r /f
cipher/w:c(Mümkünse boş bir zamanınızda yapın çünkü uzun süren bir işlem daha önce sildiğiniz şeyleri diskin ön belleğinden silmeye işe yarayan bir kod 4 5 saat sürebilir diski doldurarak bu.

Sizinde dediğiniz gibi şeyleri yapsa iyi olur ama bir modlu ISO kursa daha rahatlar bence PC'si.
Performence Edition kurabilir gibi.
SSD'de bile modlu Windows kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı