GTX 1050 Ti PC çok yavaş

Vicente14

Kilopat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB Kingston HDD
Ekran kartı
GTX 1050 Ti
İşlemci
İntel i7 7700
5 yıllık bir bilgisayara sahibim. Son 5-6 aydır bilgisayarım çok yavaş çalışıyor. Arkada bir program çalışmazken Opera, Chrome gibi tarayıcılar bazen donup yanıt vermiyor. Bazen masaüstüne tıklayınca bile donabiliyor. Sadece 1 TB'lik bir HDD'ye sahibim (SSD'ye sahip değilim). 120 GB boş alan var. HDD ile ilgili bir sorun mu bilmiyorum. İşletim sistemim Windows 11.

RAM: 16 GB (8GB x 2) 2400 MHz
HDD: 1 TB Kingston (SSD yok)
Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB
İşlemci: İntel i7-7700 3,60 GHz

Son düzenleme:
5 yıllık bir bilgisayara sahibim. Son 5-6 aydır bilgisayarım çok yavaş çalışıyor. Arkada bir program çalışmazken Opera, Chrome gibi tarayıcılar bazen donup yanıt vermiyor. Bazen masaüstüne tıklayınca bile donabiliyor. Sadece 1 TB'lik bir HDD'ye sahibim (SSD'ye sahip değilim). 120 GB boş alan var. HDD ile ilgili bir sorun mu bilmiyorum. İşletim sistemim Windows 11.
Yavaşlaması normal eskimiş ekran kartıda artık iyi bir ekran kartı değil.

HDD kaynaklı olabilir hocam bir ufak SSD alın.

Hocam 1050 Ti hala gideri var çok yüksek olmayan oyunlarda.

HDD kaynaklı olabilir hocam bir ufak SSD alın.

Hocam 1050 Ti hala gideri var çok yüksek olmayan oyunlarda.

İşlemciniz ve RAM'iniz nedir? Ekran kartından ziyade daha çok HDD yüzünden yavşalıyor RAM kaynaklıda olabilir.

Ekran kartının yavaşlamayla ne alakası var internet ve masaüstü kullanımında? Biraz mantıklı şeyler yazın yazacaksanız. Konu sahibine HDD'sine sağlık ve hız testi uygulamasını öneririm. Ayrıca işlemci kullanımı ne durumda ve sistemin genel sıcaklık durumu nasıl? HDD kullanımı işlem yaparken %100 buluyor mu görev yöneticisi üzerinde bir kontrol edin.

Ekran kartının yavaşlamayla ne alakası var internet üzerinde kullanırken? Biraz mantıklı şeyler yazın yazacaksanız. Konu sahibine HDD'sine sağlık ve hız testi uygulamasını öneririm. Ayrıca işlemci kullanımı ne durumda ve sistemin genel sıcaklık durumu nasıl? HDD kullanımı işlem yaparken %100 buluyor mu Görev Yöneticisi üzerinde bir kontrol edin.

Ben internet üzerinde kullanırken demedim? Arkadaş sistem donup kalıyorda diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı