GTX 1050 ve i3-8100 darboğaz yapıyor

kıvanc_

Centipat
Katılım
24 Ocak 2020
Mesajlar
40
Tüm oyunlarda neredeyse işlemcim ekran kartımdan çok kulanılıyor.

Sistemim.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 2 GB Gaming X.
İşlemci: i3 8100.
RAM: 8 GB 2400MHz.
Anakart: MSI H310M PRO VD.
Depolama: 1TB HDD (modelini bilmiyorum)
PSU: Everest 500W.

İşlemci soğutucum stok ama ne işlemci ne de ekran kartı ısınmıyor fazla. Zaten sorunun ısınmadan olduğunu düşünmüyorum.
Tüm sürücülerim, BIOS bile güncel. Format denedim, gene olmadı. Ayarları Ultra'ya aldığımda ekran kartı kulanımı %99 çıkıyor ama arada bir sıklıkla %0 düşüp gene düzeliyor, bu da FPS düşüşüne neden oluyor ve oyun oynayamıyorum. Online oyunlarda özelikle oluyor.
 
1440P ve 4K'da darboğaz yapabilir. 1080P'de bir sorun yaşamazsın.

Çözünürlük arttıkça işlemci darboğazı düşer, verdiğiniz bilgi yanlış.

Sistem diski ya da yazılım kaynaklı bir darboğaz var muhtemelen.
 
8 GB RAM ve 1050 2 GB olunca bu tip droplar normal zaten. Önce RAM miktarını arttırın.

Online oyunlardan kasıt Battlefield ya da Call of Duty Warzone gibi oyunlar değilse, 8 GB bellek darboğazın ana sebebi olamaz. 6 ay öncesine kadar bu saydığım oyunlar dahil tüm oyunları 8 GB bellek ile sorunsuz oynuyordum.
 
Online oyunlardan kasıt Battlefield ya da Call of Duty Warzone gibi oyunlar değilse, 8 GB bellek darboğazın ana sebebi olamaz. 6 ay öncesine kadar bu saydığım oyunlar dahil tüm oyunları 8 GB bellek ile sorunsuz oynuyordum.
Ayarları ultraya çekince normal olarak GPU kullanımı artıyor. Ama ayar yükseldikçe RAM e duyulan gereksinim de artıyor. Yani arkadaşın çözümü RAM miktarını yükseltip ayarları da yüksek tutmak.
 
Ayarları Ultra'ya çekince normal olarak GPU kullanımı artıyor. Ama ayar yükseldikçe RAM'e duyulan gereksinim de artıyor. Yani arkadaşın çözümü RAM miktarını yükseltip ayarları da yüksek tutmak.

Diyorsunuz ki RAM'i arttırıp, ayarları yükseltince %90 kullanımdan ani olarak %0 kullanıma düşme sorunu çözülecek öyle mi? Ben doğru mu anladım?
 
Hocam video yüklenmiyor sosyale ekran alıntısı attım. Ama şunu diyeyim, test sırasında GPU LOAD 100% idi.
Sertfikalı bir güç kaynağıyla, darboğazın ortadan kalkar hocam.
8 GB RAM ve 1050 2 GB olunca bu tip droplar normal zaten. Önce RAM miktarını arttırın.
Muhtemelen RAM'den kaynaklı bir darboğaz söz konusu değil. Sorun belirtildiği gibi muhtemelen kalitesiz güç kaynağının, parçaları besleyememesi.
 
Güç kaynağı, gerekli bileşenleri yeterince beslemeyebilir. Buda donanımların tam performansta çalışmasını etkileyebilir. 500W bir güç kaynağı o sistem için ucu ucuna zaten. Üstüne "Everest" güç kaynağı. Muhtemelen 350W veriyor. Sistemde kağıt üstünde 500W verdiği için donanımlara gerekli gücü iletemiyor muhtemelen.
Frisby 300 Watt PSU ile sorunsuzca 1050 Ti + i5 7500 kullanmışlığım var, ezber yapmayın.
 
Aynı sistem bende var. 400 Watt kıytırıklar kiytirigi bir Power'im var ayrıca. En ufak bir problem yaşamadım. Power'dan olmadığını kendi sistemime bakarak söyleyebilirim. Power markası yok 2009 yılında almıştım.
 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize dün bir şey yazamadım ban yediğim için ben PUBG oynuyorum en düşük ayarla da 1080P işlemcim %100 ekran kartı % 60 80 gibi ayarları hafiften yükseltiğimde ise ekran kartı %100 oluyor fakat FPS dropları aşırı fazla oluyor işlemcinin ekran kartından daha fazla kulanılmasının pus ile ne alakası var ki ki ben güç değerlerinede baktım ne ekran kartım ne de işlemcim o kadar güç tüketmiyorlar.
Yani ne en düşükte ne de en yüksekte ne orta ayarlarda oyun oynayamıyorum bu GTA 5 tede oluyor.
Zaten CoD benzeri aşırı RAM isteyen oyunları oynamıyorum.
 

Geri
Yukarı