GTX 1060 %100 GPU video motoru kullanımı

Fradue1

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2015
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monster Tulpar T5 v8.1 dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarı 5 yıl önce aldım ve yaklaşık 3-4 yıldır bu sorunu yaşıyorum. Bilgisayar açılır açılmaz fan sesi artmaya başlıyor ve programdan kontrol ettiğimde ekran kartında "video Engine" kısmı %100'de takılı kalmış şekilde duruyor. Sıcaklık da normal olarak yavaş yavaş kendiliğinden artmaya başlıyor hatta boştayken 80-85 dereceye kadar çıkıyor. Bilgisayara restart attığımda GPU kullanımı düzeliyor ama her 2-3 açılışta bir böyle oluyor ve restart atmak zorunda kalıyorum. Sorun yaşandığında Görev Yöneticisi'nden de kontrol ettim ekran kartını kullanan herhangi bir program yok. Bu 3-4 yılda 10-15 defa format atmışımdır ama hiçbir şekilde sorun düzelmedi. Onlarca siteye konu açtım yıllardır ama hiç cevap alamadım. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında bir fikri olan var mıdır acaba?

Adsız.png
 
Dengeliye alınca makinenın kendiliğinden güç modunu yüksek performansa veya nihai performansa çekmediğinden emin ol. Bende öyle oluyordu çünkü. MSI Gaming App diye bir şey vardı, o buga giriyordu. Geçici olarak da düşüyorsa bile bir yazılım onu tetikliyordur. Başka bir şey var o işte BIOS'luk değil bence.

Ona da baktım dengelide duruyordu bilgisayar açıldığında. Görev Yöneticisi ekran kartının video motoru bölümünü hangi programların kullandığını gösterse kullanım %100 olduğunda oradan bakıp çözeceğim sorunu ama görev yöneticisinde gözükmüyor. Böyle bir program var mıdır acaba Windows 10 için?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı