GTX 1060 6 GB yapılan OC değerleri fazla mı?

RoleAlert

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x8 Ballistix 3200MHZ
Ekran kartı
GTX 1060 6GB
Anakart
A320M-A PRO
İşlemci
R5 3600
Arkadaşlar ghost marka GTX 1060 6 GB ekran kartıma O.C yaptım fakat biraz fazla mı oldu? Herhangi bir zarar verir mi?

Dosya Ekleri

• overlck.PNG
    overlck.PNG
    524 KB · Görüntüleme: 129
Öncelikle bu OC deneye deneye yapılır. Öyle havadan ben şu değeri yapayım bunu da şu yapayım diyerek yaparsanız sürekli çökme sorunu yaşarsınız.

Afterburner ile yapılan OC en basit ve en "zararsız" OC'lerden birisidir. Ben 2060 Super kullanıyorum. Afterburner ile +130 Core Clock, +700 Memory Clock, Power Limit %130 şeklinde kullanıyorum. Bu sayede ortalama olarak 10-15 FPS kazandım. Ekran kartımın sorunsuz çalışabileceği en yüksek değer bu değerler. Bu değerlere deneye deneye ulaştım. Az az arttıra arttıra sen de ekran kartının karşılayabileceği en yüksek OC değerlerini bulabilirsin.

Bunun için önce "Kombustor" indirmelisin. Bunu Afterburner ile çalışan bir benchmark gibi düşünebilirsin. Bu uygulamayı açıp ekran kartına ufak ufak değerleri arttırarak deneme yapabilirsin. Eğer program çöküyorsa değeri çok arttırmışsınıdır düşürmen gerekli. Her ayar değiştirdiğinde programı 2-3 dakika açık tutmanı öneririm. Eğer 3 dakika sonunda program çökmüyorsa o ayar safe ayardır.

Öncelikle bu OC deneye deneye yapılır. Öyle havadan ben şu değeri yapayım bunu da şu yapayım diyerek yaparsanız sürekli çökme sorunu yaşarsınız.

Afterburner ile yapılan OC en basit ve en "zararsız" OC'lerden birisidir. Ben 2060 Super kullanıyorum. Afterburner ile +130 Core clock, +700 Memory clock, Power limit %130 şeklinde kullanıyorum. Bu sayede ortalama olarak 10-15 FPS kazandım. Ekran kartımın sorunsuz çalışabileceği en yüksek değer bu değerler. Bu değerlere deneye deneye ulaştım. Az az arttıra arttıra sen de ekran kartının karşılayabileceği en yüksek OC değerlerini bulabilirsin.

Bunun için önce "kombustor" indirmelisin. Bunu Afterburner ile çalışan bir benchmark gibi düşünebilirsin. Bu uygulamayı açıp ekran kartına ufak ufak değerleri arttırarak deneme yapabilirsin. Eğer program çöküyorsa değeri çok arttırmışsınıdır düşürmen gerekli. Her ayar değiştirdiğinde programı 2-3 dakika açık tutmanı öneririm. Eğer 3 dakika sonunda program çökmüyorsa o ayar safe ayardır.

Onu söylemeyi unutmuşum, arka planda da az azıcık gözüküyor, FurMark testi açarak yaptım ve bu değerler ile 5-6 dakika bekledim herhangi bir sorun oluşmadı.

Boşta OC ile bu sıcaklık veriyorsa kartı bozar. İçini açın biliyorsanız devre çip etrafını koruyucu sıvı ile kaplayın sonra metalik sıkın o zaman OC yapma şansınız da olur.

Bu sıcaklık değeri 7 dakikalık FurMark sonucu ama.

Ben laptopuma 200 mhz çekirdek hızı overclock yapıyorum. Gayet stabil çalışıyor. Sendeki normal bence ama bellek hızı yükseltmenin bir faydası olacağını sanmıyorum hatta çökmelere sebep olabilir.

Onu söylemeyi unutmuşum, arka planda da az azıcık gözüküyor, FurMark testi açarak yaptım ve bu değerler ile 5-6 dakika bekledim herhangi bir sorun oluşmadı.

Bu sıcaklık değeri 7 dakikalık FurMark sonucu ama.
Furmark sırasında furmark'ı arka plana alıp MSI afterburner'dan sıcaklıklara bakıyorsanız bu doğru olmaz. Furmark üzerinden veya rivatuner açarak bakın.

Ben laptopuma 200 MHz çekirdek hızı overclock yapıyorum. Gayet stabil çalışıyor. Sendeki normal bence ama bellek hızı yükseltmenin bir faydası olacağını sanmıyorum hatta çökmelere sebep olabilir.

Yarın Dying Light 2 deneyeceğim eğer çökmeler olursa bellek hızını düşürürüm bilgi için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı