GTX 1060 Düşük GPU Kullanımı

Arda_*

Hectopat
Daha fazla  
Baştan söylemek istiyorum oyunlardan dolayı değil. Nerede bu problem varsa altına yapıştırmışsınız oyunlar oyunlar diye. Technopat'ın oyun testlerinde görünen GPU kullanım değerleri genellikle %96'dan aşağı inmiyor .Benim sistemimde ise darboğaz olmadığı halde GPU kullanımı düşüşünden dolayı sorun yaşıyorum. Acaba RAM düşük mü kalıyor? Sistemi daha yeni topladım.

Anakart: B350M Tomahawk
İşlemci: Ryzen R5 1600
Ekran Kartı: MSI GTX 1060 Gaming X Plus
SSD: Toshiba OCZ TL 100 240 GB
RAM : Gskill Ripjaws 8 GB

Konu ile ilgili hiçbir yerde tatmin edici bilgi bulamadım son çare olarak yazıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine yapıştırıyoruz o halde o oyunlar oyunlar diye. RAM kullanımı hangi seviyelerde seyrediyor oyunlarda? MSI Afterburner programıyla kontrol et. Oynadığın oyunlar hangisi? AAA oyunları diye tabir ettiğim oyunlar ile MOBA ve daha sistem gücü az olan oyunların sistemlere verdikleri güç aynı değildir ister kabul et ister etme. Bu böyledir, GPU kullanımı sürekli de tam kullanım göstermek zorunda değildir. Donma, kasma olmuyorsa kafaya takılacak bir unsur değildir.

Yine yapıştırıyoruz o halde o oyunlar oyunlar diye. RAM kullanımı hangi seviyelerde seyrediyor oyunlarda? MSI Afterburner programıyla kontrol et. Oynadığın oyunlar hangisi? AAA oyunları diye tabir ettiğim oyunlar ile MOBA ve daha sistem gücü az olan oyunların sistemlere verdikleri güç aynı değildir ister kabul et ister etme. Bu böyledir, GPU kullanımı sürekli de tam kullanım göstermek zorunda değildir. Donma, kasma olmuyorsa kafaya takılacak bir unsur değildir.
Aynen bende sana katılıyorum.Benim ekran kartıda gtx 1060 6gb ama her zaman tam devirde çalışmıyor ama sorunda çıkarmıyor.

PSU kasa ile beraber geldi ZALMAN Z3 PLUS 600W.

8 GB RAM GTX 1060'a darboğaz yapıyor aynı sorundan müzdariptim bende.
Peki sorun düzeldi mi? Yani GPU'yu etkileyen şey o mu

GPU kullanımı tam değil ama tama yakın olsun istiyorum.Technopat'ın videolarında GTA 5 GPU kullanımı genellikle %96 dan aşağı inmiyor fakat bende çok değişken ve hatta fps değerleri 35 30 olduğu bile oluyor.RAM frekansı CPU Z de 1466 MHZ gözüküyor fakat BIOS da 2933 MHZ RAM kullanımının kısıtlanmasından dolayı olabilir belki bu sorun.RAM kullanımı %75 85 değişiyor

BIOS'ta da CPU-Z'de de doğru gösteriyor. BIOS'ta direk efektik hızı gösteriyor. CPU-Z'de ise 2 ile çarpman gerekiyor. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun... Ayrıca sıcaklık değerleri nedir? MSI Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşır mısınız?

BIOS'ta da CPU-Z'de de doğru gösteriyor. BIOS'ta direk efektik hızı gösteriyor. CPU-Z'de ise 2 ile çarpman gerekiyor. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun... Ayrıca sıcaklık değerleri nedir? MSI Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşır mısınız?
Bilgisayardan uzaktayım şu an fakat haftaya değerleri paylaşabilirim.Sıcaklik değerleri çok iyi CPU 50 lerde GPU zaten 55 64 arası

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı