GTX 1060 İle RX 590 Arasında Fark Var mı ?

Cem Argun

Kilopat
Benim kullandığım MSI Aero İTX GTX 1060 6 GB modeli tek fanlı bir ekran kartı. Ben şimdi RX 590'a geçtiğimde çift fanlı olan bir fark olacak mı FPS gibi olaylarda yoksa aynı mı kalacak? Ben biraz araştırdım sanki hızlar birbirine yakın aynı gibi geldi. Pek de anlamadım size sormak istedim. Beni bir bilgilendirirseniz sevinirim. Bahsettiğim kart Armor 8 GB OC modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saat hızı da, fan sayısı da, GB'ı da önemli değil. Önemli olan içindeki grafik işlemcinin gücü. RX 590 1060'dan bir tık daha iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 590 nispeten biraz daha güçlü bir kart, tabii memnunsanız geçmenize gerek yok. Armor modele çok parlak bakılmıyor, farklı bir model düşünüyorsanız olabilir.

Alacaksanız RX590 Special Edition OC 8GB almalısınız.
Special Edition olması, OC olması, 8GB olması, ve çift fan olması iyi yönleri.

Isınma yapmaz diye düşünüyorum. Ayrıca elinizdeki 1060 modeli tek fan olduğu için ileride çıkacak güncel oyunlarda (uzun vadede) ısınma problemleri çıkarır diye düşünüyorum.

Belirttiğim modeldeki GPU'nun altında bulunan termal pedler ile de pasif soğutma sağlandığı için ısınma sorunu başarıyla bertaraf edilmiştir fikrimce.

GTX1060 ileriye dönük bir kart ancak elinizdeki model tek fan olduğu için GPU'nun gerçek performansını ortaya koyamadığını düşünüyorum.

Konu hakkında aşırı bilgili değilim sadece mantığa uygun açıklamalar yapmaya çalıştım.

İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…