GTX 1060 sistemde PUBG'de düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

kreuz

Decapat
Daha fazla  
RAM
16gb 1600Mhz
SSD veya HDD modeli
240gb KİNGSTON ssd
Ekran kartı
GTX1060 3gb
Anakart
İntel H61
İşlemci
İ5-3470 3.6GHZ
Öncelikle herkese selamlar, aylardır uğraşıyorum ama hala çözemedim PUBG Steam oynarken GPU kullanımım yerlerde işlemciyi %90 kullanırken GPU %10-15 kullanılıyor lobide bile oluyor bu darboğazdan olduğunu düşünmüyorum her şeyi internetteki çoğu şeyi denedim. Driver güncelleme, silip tekrar kurma Windows Update gibi her şey sadece PUBG oynarken oluyor başka bir oyunda yaşamıyorum ufak bir ayar veya yapılması gereken bir şey varsa yardımınız lazım.

Eski i7 6700 ve 1070 sistemimde de benzer bir durum vardı sizinki kadar olmasa bile. Grafik ayarlarını yükselterek gözlemlediniz mi? Ölçeklemeyi 120 falan yapıp karta biraz yük atıp bakın nasıl olacak? Pubg işlemci seviyor, 3470 çok sınırda o oyun için muhtemelen bu yüzden sıkıntı çekiyorsunuz.

Eski i7 6700 ve 1070 sistemimde de benzer bir durum vardı sizinki kadar olmasa bile. Grafik ayarlarını yükselterek gözlemlediniz mi? Ölçeklemeyi 120 falan yapıp karta biraz yük atıp bakın nasıl olacak? PUBG işlemci seviyor, 3470 çok sınırda o oyun için muhtemelen bu yüzden sıkıntı çekiyorsunuz.

Yanıtınız için teşekkürler Denedim Aslında benim problemim 50-60'larda iken bir anda 10-20 FPS'lere düşüyor GPU kullanımı %20 oluyor sonra 1dakikalık tekrar düzeliyor falan. Grafikleri denedim pek alakası yok bir şey etki etmedi GPU kullanımı %40 ve üstündeyken akıcı ama nedense sebepsiz düşüyor %20'lere

Rica ederim. Peki directx sürümlerini denediniz mi? Mesela dx11 ile oynuyorsanız 12 ile deneyin. Bir de naçizane tavsiyem dx 12 yapıp fps sabitleyin. Mesela 110-120 alıyorsanız genel olarak 90 falan yapın sabit öyle bakın. Bunlarla düzelmezse yazılımsal bir şey de olabilir, emin olamıyor insan.

Öncelikle herkese selamlar, aylardır uğraşıyorum ama hala çözemedim PUBG Steam oynarken GPU kullanımım yerlerde işlemciyi %90 kullanırken GPU %10-15 kullanılıyor lobide bile oluyor bu darboğazdan olduğunu düşünmüyorum her şeyi internetteki çoğu şeyi denedim. Driver güncelleme, silip tekrar kurma Windows Update gibi her şey sadece PUBG oynarken oluyor başka bir oyunda yaşamıyorum ufak bir ayar veya yapılması gereken bir şey varsa yardımınız lazım.

Hocam PUBG optimizasyonu gitgide kötüleşiyor, internetten testlerine bakarsanız i7 3770 bile %90 kullanımlarda geziyor büyük ihtimalle işlemci darboğazı yaşıyorsunuz. Ölçeklendirmeyi %120 yapıp oyun ayarlarında ölüm kamerasının ya altında ya da üstünde maç kayıt gibi bir seçenek var kapatırsanız droplarınız bir nebze azalacaktır.

Rica ederim. Peki DirectX sürümlerini denediniz mi? Mesela DX11 ile oynuyorsanız 12 ile deneyin. Bir de naçizane tavsiyem DX 12 yapıp FPS sabitleyin. Mesela 110-120 alıyorsanız genel olarak 90 falan yapın sabit öyle bakın. Bunlarla düzelmezse yazılımsal bir şey de olabilir, emin olamıyor insan.

Evet yani birton ayar vs denedim DX sürümlerinin hepsini denedim yaptığım ayarlar değişiklikler sorunu değiştirmiyor hiç gözümüzden kaçan başka bir şey gibi.

Hocam PUBG optimizasyonu gitgide kötüleşiyor, internetten testlerine bakarsanız i7 3770 bile %90 kullanımlarda geziyor büyük ihtimalle işlemci darboğazı yaşıyorsunuz. Ölçeklendirmeyi %120 yapıp oyun ayarlarında ölüm kamerasının ya altında ya da üstünde maç kayıt gibi bir seçenek var kapatırsanız droplarınız bir nebze azalacaktır.

Hocam keşke drop olsa... Benim sorunum bambaşka GPU kullanımı %10'larda seyrediyor bazen %40'lara çıkıyor

Son düzenleme:
Evet yani birton ayar vs denedim DX sürümlerinin hepsini denedim yaptığım ayarlar değişiklikler sorunu değiştirmiyor hiç gözümüzden kaçan başka bir şey gibi.

Hocam keşke drop olsa... Benim sorunum bambaşka GPU kullanımı %10'larda seyrediyor bazen %40'lara çıkıyor.

Hocam CPU kullanımınız %100'lerde geziyor inmiyor ya da işlemci sıcaklığınız yüksek olduğu için işlemciniz hız düşürüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı