GTX 1060 Sisteme Anakart ve İşlemci Önerisi

Proveit

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, işlemcim sistemimle uyum sorunu yaşıyor ve sürekli droplar anlık takılmalar yaşıyorum, bunun için anakart ve işlemci değiştirme kararı aldım. Hem de Intel'den AMD'ye geçmek istiyorum. Sistemime göre öneri yapabilir misiniz? Şu anki işlemcimden bir tık daha performanslı olmasını istiyorum alacağım işlemcinin.

Sistem özelliklerim:
  • Intel i5 6500 işlemci.
  • ASUS B150M PRO GAMING Micro ATX anakart.
  • GTX 1060 Ekran Kartı
  • 16 GB RAM

RAM DDR4 ise değiştirmenize gerek kalmaz.

Merhaba, işlemcim sistemimle uyum sorunu yaşıyor ve sürekli droplar anlık takılmalar yaşıyorum, bunun için anakart ve işlemci değiştirme kararı aldım. Hem de Intel'den AMD'ye geçmek istiyorum. Sistemime göre öneri yapabilir misiniz? Şu anki işlemcimden bir tık daha performanslı olmasını istiyorum alacağım işlemcinin.

Sistem özelliklerim:
  • Intel i5 6500 işlemci.
  • ASUS B150M PRO GAMING Micro ATX anakart.
  • GTX 1060 ekran kartı.
  • 16 GB RAM.

Bütçe nedir?
Ryzen 5 1600 bile sizin işlemcinizden iyidir.
Ve ayrıyeten 2.elden RAM'leri satıp 3000MHz'e de çıkabilirsiniz.

Anlık takılmalar, işlemciye veya anakarta bağlı değildir. Toz varsa takılmalar normaldir veyahut çok ısındığı için. İlla değiştiricem diyorsan, R5 2600 ya da 3600 tavsiye ederim. Ama tavsiyem kasanın ve bilenşenlerin güzelce temizlik yapıp toz almanız.

Oyunlardaki performansin pek degismeyecek haberin olsun, ekran karti alirsan daha iyi olur bence.

Bütçe nedir?
Ryzen 5 1600 bile sizin işlemcinizden iyidir.
Ve ayrıyeten 2.elden RAM'leri satıp 3000MHz'e de çıkabilirsiniz.
Fiyatlara hakim olmadığım için bütçem belli değil hocam, sadece kullandığım işlemcinin biraz daha performanslısı olsun ona göre de uygun anakart istiyorum.

Anlık takılmalar, işlemciye veya anakarta bağlı değildir. Toz varsa takılmalar normaldir veyahut çok ısındığı için. İlla değiştiricem diyorsan, R5 2600 ya da 3600 tavsiye ederim. Ama tavsiyem kasanın ve bilenşenlerin güzelce temizlik yapıp toz almanız.
Kaç kere temizledim, termal macun yeniledim fanlarını yağladım yok düzelmiyor hocam 4 senedir çektiriyor bana bu sıkıntıyı. İşlemci ısısı 55 i geçmiyor bu arada.

Oyunlardaki performansin pek degismeyecek haberin olsun, ekran karti alirsan daha iyi olur bence.
Rocket League gibi basit bir oyunda da zorlanmaz bence bu ekran kartı hocam işlemci zorlanıyor diye düşünüyorum ya da yetmiyor ekran kartına uyum sağlamıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı