GTX 1060 ve i5-8400 Sistem

Aslında sistem hiç de abartı değil fakat dünya çapında her bileşene muhteşem zamlar uygulandığı için fiyatlar çok yükseldi.

2016 yılı ve 2017 başlarında genel olarak;
Z170 anakart
İ7 6700K işlemci
8 GB RAM
GTX 1070

Gibi bileşenlerden oluşan bir sistem 4000 TL civarında iken, şu anda aynı fiyata İ5 ve 1060 içeren sistem toplamak ikici elde bile zor bir durum.

Tabi en büyük sorun da büyüklerimizin 1000 liralık bilgisayara da 10 bin liralık bilgisayara da "bilgisayar işte, hepsi aynı işi görüyor" diye yanlış bir düşünceye sahip olması.

Aslında bu hepimizde var. Mesela çoğumuz bilgisayar için 4000 lirayı normal karşılarken bir telefon kılıfı için 200 lirayı hiç de normal karşılamayız. Hatta "kılıf işte, hepsi aynı işi görüyor" diyebiliriz.

Bu yüzden elinizden geldiğince durumu anlatmaya çalışın. Eğer daha uygun fiyatlı bir sistem toplarsanız o sistemin ömrü çok kısa olacağından, günümüze bile zor ayak uydururken 1 2 yıl sonrasında çok sorun yaşayacağınızdan bahsederseniz belki anlayışla karşılayabilirler.

Eğer iyi bir sistem alma şansın varsa alırsın, alipta ailenin sonradan sana laf saymasini istemiyorsan hiç alma daha iyi. Benim demek istediğim bu. Herşeyin her zaman en iyisini alamazsın zaten. Ama almışken de sabredip iyisini almak uzun süreli almak daha iyidir. Şimdiden üzerine 1000 lira koyup daha uzun süre kullanmak var yada bütçeyi hiç zorlamayip kısa süre sonra daha fazla para koyup yine bir sistem almak var aradaki fark bu geleceğe yönelik sistem toplamak lazım.

Arkadaşlar yanlış anladınız benim ailem sadece i5'in ne olduğunu biliyor onun dışında herhangi bir bilgileri yok bu sistemler ile ilgili. Diyorlar ki "Sen bu ekran kartı ile ne yapacaksın ne gerek var bu kadar yüksek bir ekran kartı almaya".

Sen onlara ne bakıyorsun? Bilgisayardan zırnık anlamazlar sonra da gelip öyle derler. Boşver sistm güzel. Abartı da değil. Abartı bir sistem bir çocuğun GTX 1080 Tİ alıp Minecraft oynamasıdır.
Sen onlara ne bakıyorsun dediğin kişiler arkadaşın kendi ailesi. Karışabildiklerine göre arkadaş yaş ve ekonomik olarak ailesine hala bağlı olabilir. İnsanları ailesine karşı atarlı davranması için teşvik etmeyin.

Sen onlara ne bakıyorsun dediğin kişiler arkadaşın kendi ailesi. Karışabildiklerine göre arkadaş yaş ve ekonomik olarak ailesine hala bağlı olabilir. İnsanları ailesine karşı atarlı davranması için teşvik etmeyin.
Fantastiktürk konuyu okumamış muhtemelen. Söyleyen kişilerin ailesi olduğunu bilmiyor herhalde. Yoksa öyle şeyler söyleyeceğini düşünmüyorum.

Burada ailenin anladığı sistem özelliklerinden çok, ürünün pahalı olması durumu yüksek ihtimalle. ''Piyasada 2000TL'ye bilgisayar varken, bu çocuk neden 5000TL'lik şeyler istiyor.'' gibi bir durumdur. İmzadaki dizüstüne bakınca zamanında 1500TL verilmiş, şimdi 3 katına çıkmayı aileye anlatmak zor. :) Durumunuz müsaitse, bu sistemi alarak aileni zor duruma sokmayacaksan, sistemin uzun süre kullanılabilir olduğu üzerinden ikna etmeye çalış. Bunun dışında ''doların hali ortada, şimdi alacağım 2500TL'lik şey benim eski bilgisayarımla neredeyse aynı'' gibi biraz daha yükseğini hedefleyen argümanlarla git. :)
Beni en iyi özetleyen cümle...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı