GTX 1060 vs RX 480 vs RX 580

Msı gtx 1060 al.Alabilirsen 1070 al başka kartlara bakıp üzülme.Rx 400 ve 500 ara geçiş kartlar 2-3 sene sonra isimleri unutulur geforce al üzülme ben 15 yıl boşa amd kullanıp kendimi kandırmışım amd hd serisinin sonlarına doğru bozdu kendini piyasanın yüzde 40 ını elinde tutan marka yüzde 30 a geriledi ne kartlarına isim işini iyi koyabiliyor nede program nede oyun desteği. Diğer yandan tdp değerleri yük altında 580 gtx 1060 a 100w fark atıyor buda fazla bir değer.
Subjektif davranıyorsunuz kusura bakmayın ama bir tarafı övüp bir tarafı da karalayarak insanları manipüle etme amacı güdüyorsunuz görülen o ki.

Arkadaşın tarafsız bir duruşu olmadığı belli, karalama kampanyası yapmaya gelmiş.
Arkadaşın ''GeForce al üzülme'' lafı ile içindeki fanboyluk sevdasını kelimelere dökmüş zaten.

RX 480 8GB fovari kartım Sapphire Nitro+ hemen arkasından Asus Strix geliyor. RX 580 8GB için henüz fovari listesi oluşturmadım, yeni olduğu için araştırmaya devam ediyorum. Fovari GTX 1060 6GB ise Gigabyte G1 Gaming, hemen arkasından MSI GamingX geliyor. Bu yorum seçim yapmanı kolaylaştırabilir.

@Ferhat Demirel İki kart arasında TDP değeri olarak 65 Wattlık bir fark var. 100 Watt nereden çıktı? İsimleri unutulmaktan kastınız nedir? RX 480 eskidiğinde GTX 1060 modeli de eskiyecek. DX 12-Vulkan destekli oyunlarda AMD kartların Asekron işlemlerdeki performansı daha iyi. Geçiş kartları değildir, her yıl her firmada yeni kartlar çıkarıyor, bu gayet normal bir durum. Yeni kart çıkması elindeki kartın kullanılamaz anlamına geleceğini kanıtlamıyor, böyle bir durum yoktur. Yazılım olarakta Nvidia firması ile yarışacak düzeye geldi, oyun desteği konusunda da ilerleme var, sadece oyun desteği yüzünden Nvidia alınacak değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum eğer hemen almayı planlamıyosan VEGA mimarili kartları beklersen daha iyi olur. Az kaldı çıkmasına, bende GTX 1070 alcaktım ama 1080p 144hz motitörlerde performans vermediği için VEGA bekliyorum, 'yok ben beklemem alıcam hemen dersen RX 580 al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında o kötü yorumlar, RX 480 ile RX 580 arasında pek fark olmadığı için, hani neden çıktı bu kart" gibisinden.
Aynen öyle, demin gezdiğim forumda da bahsedilen nokta tam olarak bu. Diyor bu 580 ismi yakışmamış seriye 480 pro olarak çıksa daha makul olurdu. Aynı GPU alıp OC yapıp adını değiştirince millet atlayacak hemen? Yok artık AMD efendi. Yanlış anlaşılmak istemem gerçekten dün alacaktım az daha kartı, araştırdım biraz vazgeçtim. Şuanda AMD kullanıyorum, umarım VEGA güzel olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı