GTX 1060'tan GTX 1070'e geçmek

kamlikli

Megapat
Daha fazla  
Şuan Asus dual GTX 1060 6GB ekran kartım var. 1 ocakta almıştım 20 gün olmuyor henüz alalı. Fakat istediğim FPS'yi bir türlü yakalayamadım. Özellikle forumda bir çok arkadaşın bahsettiği FPS'ler (150-175 FPS gibi) hiç göremedim. Şuan bütçe fazlalığım var. İ7 7700k ve 1151 soketli anakart ile DDR4 RAM alıp GTX 1060'ıda bu sisteme eklemeyi düşündüm fakat yinede bu kartın geleceği beni şüphelendirdiği için aklıma kartı değiştirmek daha sonrasındada bir müddet devam edip sistemi değiştirmek fikri düştü. Sizce böyle bir şey yapmak (GTX 1060'tan GTX 1070'e geçmek) saçmalık mı?

Şu anki sistemse i7 2600 işlemci DDR3 16 GB RAM mevcut. Yer yer 1080P çözünürlükte 30fpsnin altına düştüğüm oluyor( Rise of the tomb raider veya Tomb raider 2013 oyunlarında) özelliklede NFS The Run ve NFS Most Wanted oyunları akıcı bir şekilde mümkünü değil oynanmıyor ultrada. Most wanted 40-50 FPS arasında gösteriyor ama kastığını hissettiriyor oynarken. NFS The Run zaten yer yer FPS 30'un altına düşüyor anlam veremediğim bir şekilde.

Bu arada monitör olarakda 400 Hz 1080 P tvye bağlı HDMI kablosuyla. Vede 1920x1080 çözünürlüğünde açıyorum bütün oyunları.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Televizyonlarda genelde 400 hz demesine rağmen pc bağlayınca 60 hz olarak görüyor. Oyun içi gpu kullanımını paylaşabilir misiniz. Ayrıca bir kenara 60 fps diğer kenara istediğiniz 175 fps koyun. Çok fark olmaz. Tutupda bunun için ekstradan fazla para vermenize gerek yok şahsen.

Sizin probleminiz işlemci darboğazından kaynaklı zira GTX1060 1080p 60fps oyunculuk için piyasaya sunulan bir kart. Normal koşullarda 30 fps lere kesinlikle düşmemeniz gerekiyor size tavsiyem işlemcinizi yükseltin gözle görülür peformans artışı olacaktır.

Sizin probleminiz işlemci darboğazından kaynaklı zira GTX1060 1080p 60fps oyunculuk için piyasaya sunulan bir kart. Normal koşullarda 30 fps lere kesinlikle düşmemeniz gerekiyor size tavsiyem işlemcinizi yükseltin gözle görülür peformans artışı olacaktır.

Tercihimi sistemi yenilemekten yana kullandım.Şimdi toplama işi bitti açılışı yapıcam hadi hayırlısı. Artık bu sefer olsun:)

Dosya Ekleri

• IMG_1642.JPG
    IMG_1642.JPG
    361 KB · Görüntüleme: 164
Tercihimi sistemi yenilemekten yana kullandım.Şimdi toplama işi bitti açılışı yapıcam hadi hayırlısı. Artık bu sefer olsun:)

Sistem güzel. Eğer CS:GO gibi rekabetçi tarzı oyunlara girecekseniz İnput Lag'a maruz kalmamak için kesinlikle bir monitör almalısınız. Yoksa ''vurdum ama gitmedi'' cümlesini sık sık tekrarlarsınız.

24'' Led TV'de bunu yaşamıştım.

Sistem güzel. Eğer CS:GO gibi rekabetçi tarzı oyunlara girecekseniz İnput Lag'a maruz kalmamak için kesinlikle bir monitör almalısınız. Yoksa ''vurdum ama gitmedi'' cümlesini sık sık tekrarlarsınız.

24'' Led TV'de bunu yaşamıştım.

Sistem gerçekten fark etti eskiden 30 fpsnin altına düştüğü oyunlarda şimdi 60 fpsnin altına inmiyor.Soğutucu kasaya sığmadı kasa kapağı kapanmıyor bugün birde kasa almayı düşünüyorum.

Merhaba. TV'nin 400 Hz olduğunu söylemişsiniz. Bu muhtemelen sistem frekansıdır. Önemli olan TV'lerde panel frekansıdır. Ben LG LB652V model TV'de (100 Hz panel frekansı) BF4 ultrada çok akıcı oynuyorum. FX 6300 R9 270X sistem var.

Merhaba. TV'nin 400 Hz olduğunu söylemişsiniz. Bu muhtemelen sistem frekansıdır. Önemli olan TV'lerde panel frekansıdır. Ben LG LB652V model TV'de (100 Hz panel frekansı) BF4 ultrada çok akıcı oynuyorum. FX 6300 R9 270X sistem var.

Aslında benim aşırı uçuk fps isteğim yok. Büyük ekranda daha net oynamak amacım en azından 50-60 fps arasında. Eski sistemde yer yer 23-24 fpslere düştüğü oluyordu o yüzden şuanki hali yeterli geldi bana. Bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim. Nerdeyse performans %100 arttı. Benchmarklarda 30 fpslerde gösteren yer şimdi 66-67 fps gösteriyor.:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı