GTX 1070 60 Hz vs RX 580 8GB Freesync monitör

Hocam RX 570 vardı bende G4560 ile kullanıyorum GTA da 40 60 FPS arası oynuyorum ultra da MSA 2 açıkken. FC4 tede en yüksek ayarlarda 45 70 arası oynuyorum. RX 580 8GB çok daha kaliteli ve güçlü bir kart işlemciniz de benim işlemcimden eminim ki iyidir. O yüzden sorun olayacaktır.

Biraz daha bütçeyi toparlayıp hem 1070 hemde 2k bir monitöre ne dersiniz ?
Aslında arkadaş ekran kartını sonra alarak GTX 1070 ala bilir. Ama hedef 1080P olduğu için acaba aşırı masrafmı olur 1070 RX 580 beklentimizi karşılarsa neden fazla para verelim diye düşünüyoruz

1080 p ultra ayarlarsa mevzu gtx1060 bile her türlü işinizi görür fazlasıyla. maddi olarak bence 1070 yerine 1060 veya rx580 daha mantıklıdır

@SaL1K Paranızın yettiği en iyi ekran kartını alın. Sorduğun sorulara bakınca algıladığım şeyi benzetmeyle anlatayım. Size Bugatti Chiron versek, daha hızlısı yok mu yada 400 km/s'in altına iner mi diye sorarsınız. İçinizin rahatlığı açısından, paranız neye yetiyorsa onu alın. Çünkü; paranız yettiği halde almadığınız ekran kartı yüzünden, hedeflenen FSP'nin biraz altına düşerseniz büyük üzüntü yaşarsınız. Tamamen psikoloji yüzünden tatmin olunamıyor. FPS göstergesi açık vaziyette oyun oynayan insanlardansın sanırım? FPS göstergesi açık oyun oynamak = oyunun dışında olmak demektir. Bırakın FPS'yi oyuna girin, hikayeye girin...vb Yan yana iki sistem olsun, biri FreeSync sabit 50 FPS versin, diğeri normal 60Hz monitör ile sabit 80 FPS versin. FPS göstergesi kapalı olma şartıyla, (böylece psikolojik tatminsizlik sonucu düşük kaliteli oyun deneyimi olmaz) bir gram fark hissedersen adam değilim. Belki FreeSync daha bile akıcı gelebilir, deneyimim olmadı bilemiyorum.

Aynen kesinlikle psikolojik :) FPS sürekli açık tutmam. Ama Ultra ayar ve 60 FPS takıntım var. FPS 60dan 55e inerse kesinlikle hiss ediyorum ve bu beni rahatsız ediyor. 59 58 belki hiss edilmez ama FPS 55e düşünce bariz şekilde akıcılık itiyor. Topladığımız sisteme 1070 alınacak karar verildi. Yardımçı olan her kese teşekkürler

@SaL1K Takıntı tam olarak nerede? Ayarın "adında mı" yoksa aldığın görüntü kalitesinde mi?

Kişiye göre değişen şeyler var, örneğin bir tane ayarı düşürünce bazılarına daha güzel görünüyor. Buna ince ayar denir. Amaç sadece "yazıları" ultraya almak mı?

Senin halin aklıma bu videoyu getirdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdiye kadar GTX 780 , GTX 980 kullandım. Hava atmak için değilde oynadığım oyunda her şeyi full yapmak isterim. Mesela diyelim GTA V de MSAA açık değilken malum tırtıklanma oluyor. Benim GPU güçlü değilse MSAA aktiv edince FPS 40-50 lerde gezinirse moralim bozulur. Tamamen psikolojik. Belkide gizli şekilde ayarları ultradan high çeksen anlamam :)

İnce ayar çekeceksin, mis gibi oyununa odaklanıp keyfini çıkaracaksın. Önce bütün ayarları high yada ultra yaparsın, diyelim ki high yaptın. Sonra herhangi bir ayarı yükselteceksin ve bakacaksın görüntüde ne değişmiş, değişmişse gözüme ne kadar güzel görünüyor. Baktın daha güzel görünüyor, o zaman ultrada kalsın. Bir sonraki ayara geç, hayda değiştiriyorsun ama görüntü aynı sayılır, hatta daha kötü(göreceli) bile olmuş. Tabii ki bu ayar ultra da kalmayacak high da kalacak. Bu şekilde en iyi verimi elde edersin, FPS göstergesinin kapalı olduğundan da emin ol. Ultra ayar ve ince ayar sonrası FPS kontrolü yapma. Sadece çok aksi durumlarda, sorun tespit amaçlı bunu yapabilirsin. Monitöre çok önem ver diyeceğim ama takıntın kaliteden çok ayarların "adı" olduğu için pekte sana getirisi olmaz sanırım?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı