GTX 1070 FPS sorunu

Lc35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar FPS drop alıyorum. Düşük GPU kullanımım var. Kaliteli bir oyun denemedim ama DOTA2 oynarken dediğim gibi FPS drop oluyor ve 1920x1080P çözünürlük kullanıyorum. Sebebi nedir yardımcı olur musunuz ?

Sistem;
i5 6500
H170 Gaming m3
Zotac GTX 1070
600W PSU

FPS drop çok moral bozucu bir şey yardımlarınızı çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

@BERWAR yardımlarınızı çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılar

DOTA 2 oyunu 1080P için GTX 1070 modelini zorlamıyor. İşlemciyi değiştirirsen 1080P'de biraz daha iyi performans alırsın. Ya da 2K monitör alırsan elindeki işlemci de zorlanmaz, sana yeterli performansı fazlasıyla sağlar.

Ayrıca 1080P'de İ5 6500 modeli GTX 1070 modeliyle işlemciye yüklenen oyunlarda da darboğaz yapıyor. 2K ve 4K'da ise yapmıyor.

Merhaba;

Klasik bir dar boğaz örneği. Öncelikle işlemcin gerçekten sınırda bu kart için. Ben bu kartı ilk aldığımda i5 6600K vardı. İşlemcimi değiştirip i7 6700K 'ya geçtiğimde kartımdan yaklaşık %20 daha fazla verim aldım .

İkinci sorun çözünürlüğün. Technopat'ın youtube'da MSI GTX 1070 testi var. Mutlaka izlemelisin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence 1440p monitör ve işlemcini bir üst kademeye çıkararak sorunu çözebilirsin ( bu seçenek bütçen müsait ise) veya 1070'i iade edip hemen bir altında yer alan ve göz kırpan GTX 1060 6gb seçeneğini değerlendirmelisin. ( bu da bütçe durumun sınırlı ise). Sana her iki yol da büyük oyun zevki verecektir. Ama unutma işlemci iyileştirmesi ile birlikte Z170 chipsetli bir anakarta da geçmen gerekebilir.

Her türlü işin içinden çıkman için sana iki yol yazdım. Başka soruların da olursa çekinme. Technopat büyüm bir aile.

Saygılarımla
İsrafil Önal

Bu incelemeyi izlemeden zaten 1070 alamazdım. 1080p'de kaliteli bir monitöre yönelip yettiği yerde DSR kullanıp yetmediği yerde 1080p olarak devam edicem sanırım. Ayrıca işlemci için 6700 geçerim K çok umurumda olmaz. OC yapmayı sevmiyorum çünkü. Cevabınız için teşekkürler saygılar bizden..

Abi galiba 1080p 144 HZ 1 MS alıyorum. Gerektiği yerde işlemciyi zorlamamak içinde 2K DSR ile çözüme giderim. Ucuz olan bu olacak abi sanırım. Emeklerinize sağlık konu benim açımdan çözüme ulaşmıştır. Saygılar iyi forumlar.

Yüksek çözünürlük & düşük ayar > düşük çözünürlük & yüksek ayar, der ve kaçarım.

Monitör sadece oyun için değil, Blu-Ray film ve YouTube videoları için de kullanılıyor. Oyun bir zamandan sonra kendisinden bıktırır ve o zaman keşke yüksek çözünürlük alsaydım dersin.

Eski HTPC olaran kullandığım bilgisayarım ile 4K Blu-Ray film indiriyorum ama bir sor kaç günde indiriyorum. :D

Oyun oynamaya üşenen biri olduğum için, 4K Blu-Ray film ilaç gibi geliyor. Sadece IMAX sinema salonuna gidersem evdekinden daha iyisini görebiliyorum. :D

Yaptığım gürültüden şikayetçi olacak kimse olmadığı için, surround ses sistemini tam performans kullanabiliyorum. Nasıl bir zevk anlatamam, o kadar indirme zahmetine değiyor. Ciddi bir kıyaslama yaparsak, sıradan 2D sinema salonu belki daha iyidir ama bu zevki "ev" ortamında yaşayınca farklı oluyor.

Şimdi oynadım bir oyun daha (DOTA2) 2K DSR ile oynadım.

Normal FPS 120-110 arası oynadım. Sonlara doğru efektler çoğaldı ve en son olan bir savaşta 42'ye kadar düştü FPS'im kafayı yemek üzereyim.

Bir de şöyle bir hissiyatım var kendimce FPS drop yaşadığım zaman bir daha 120 110 FPS'leri görememeye başlıyorum. Sistemimde bir sorun yoktur değil mi ?

Ek olarak kaliteli benchmarklar kullandım ve yüksek puanlar aldım bundan 1-2 ay önce.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı