GTX 1070 Sisteme i7 6700 vs i5 6600K

KhayGHO

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar değerli technopat üyeleri, bu ay içerisinde sistem toplamayı planlıyorum bütçem 4500 TL. Sistemin içerisinde MSI GTX 1070 Gaming X modelini kullanmak istiyorum ama işlemci konusunda kararsızım, bu konuda sizlerin tavsiye ve görüşlerinizi merak ediyorum.
(SSD ve soğutmayı sonradan ekleyeceğim. SSD olarak Samsung 850 Evo almayı planlıyorum, Soğutma safhası biraz daha farklı, i7 6700 alacak olursam stock fanı kullanmayı planlıyorum, i5 6600k alacak olursam Akasa A20 almayı planlıyorum bu konudada fikir ve görüşlerinize açığım.)

Planladığım sistemler şöyle;

İ7 6700 sistem:
  • Seasonic 620w +80 bronze
  • ZALMAN Z11 Neo
  • WD 7200rpm 1TB
  • İntel İ7 6700
  • MSI H170 Gaming M3
  • MSI GTX 1070 gaming X
  • Kingston 16 GB 2133Mhz CL15
İ5 6600K sistem:
  • Seasonic 620w +80 bronze
  • ZALMAN Z11 Neo
  • WD 7200rpm 1TB
  • İ5 6600K
  • MSI Z170A Gaming Pro Carbon
  • MSI GTX1070 Gaming X
  • Kingston 16GB (8x2) 2400Mhz CL16
Bu 2 sistemde de PSU sıkıntısı olabilir mi ? Oyunlarda FPS farkı hanım şanım olur mu ? (i5 6600k O.C haliyle), uzun vadede hangisi daha iyi bir seçim olur ? Kasayla yukarıda belirttiğim A20 uyumlu mudur ?

NOT: Günde 6-7 saat bilgisayar başında duruyorum, oyun olarak daha çok hikaye bazlı, FPS ve açık dünya oyunlarını oynuyorum.

Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla bir fps farkı gözetemezsin ama i7 6700 daha uzun süre görülecektir seni. Bir de 6-7 saat bilgisayar başında duracaksan i7 6700 stock soğutucuyla pişecektir 6-7 saatte madem i5 alırsam akasa a20 alırım diyorsan. Onu al...

İ7'li sistem daha uzun ömürlü olur. PSU her iki sistem içinde yeterli. Arada iki sistem arasında devasa fark olmaz. İşlemciye yüklenen oyunlarda ve minumum FPS değerlerinde İ7 6700 daha iyi olur sadece. Her iki işlemcide bu kartı beslemek için yeterli.

Arkadaşlar 4-5 gün gibi bir süre yetkilerim kısıtlandı ve cevap veremedim kusura bakmayın :cry:

Fazla bir fps farkı gözetemezsin ama i7 6700 daha uzun süre görülecektir seni. Bir de 6-7 saat bilgisayar başında duracaksan i7 6700 stock soğutucuyla pişecektir 6-7 saatte madem i5 alırsam akasa a20 alırım diyorsan. Onu al...

Yorumunuz için teşekkür ederim,
Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı ? Oc yapmayı bilmiyorum ve pekte uğraşacağımı sanmıyorum ama 10 15 gibi fps farkı olsaydı arada yabilirdim.

İ7'li sistem daha uzun ömürlü olur. PSU her iki sistem içinde yeterli. Arada iki sistem arasında devasa fark olmaz. İşlemciye yüklenen oyunlarda ve minumum FPS değerlerinde İ7 6700 daha iyi olur sadece. Her iki işlemcide bu kartı beslemek için yeterli.
Sizce soğutucu almalımıyım ? eğer almalıysam soğutucu önerebilirmisiniz ?

Benim tavsiyem i7 6700 tabanlı olan sistem ben de kararsız kalmıştım araştırmalarım çerçevesinde bu sisteme karar kıldım. Ayrıca işlemci için stok soğutucu yerine hava soğutma almanı tavsiye ederim. Şu konuma göz atarsan CPU sıcaklığını görebilirsin sana fikir verecektir;
https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-gtx1070-i7-6700-sistem-alindi.379260/

Konunuzu inceledim ve neredeyse aynı sistemi alıcağız diyebilirim hayırlı olsun (y)
Soğutma olarak önerebileceğiniz bir soğutma varmı ?

Arkadaşlar 4-5 gün gibi bir süre yetkilerim kısıtlandı ve cevap veremedim kusura bakmayın :cry:

Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı ? Oc yapmayı bilmiyorum ve pekte uğraşacağımı sanmıyorum ama 10 15 gibi fps farkı olsaydı arada yabilirdim.

Sizce soğutucu almalımıyım ? eğer almalıysam soğutucu önerebilirmisiniz ?

Konunuzu inceledim ve neredeyse aynı sistemi alıcağız diyebilirim hayırlı olsun (y)
Soğutma olarak önerebileceğiniz bir soğutma varmı ?
Aynı sistemi alacaksan benim kullandığım soğutucu gayet başarılı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı