i5 6600k vs i7 6700 ?

i5 6600k ve i7 6700 arasında fiyat olarak bir fark yok gibi düşünebilirsin. Çünkü Soğutucu masrafı, Z yongalı bir anakart ve i5 6600k ile soğutucu masrafı olmadan aldığın i7 6700 aynı fiyata geliyor. O zaman iş burada başka şeylere bakmaya kalıyor.

1 - Performans = Bu konuda i7 6700 i5 6600k'dan hem daha stabil hem daha üstün. Örneğin aşağıda ki testlerde i5 6600k 4.6 ghz hızındayken karşılaştırılmış i7 6700 ile, senin bu hıza çıkabileceğinin garantisi olmamasını geçtim buna rağmen aralarında çok bir fark yok performans olarak. Ve birde stabilite olarak i7 6700 çok daha iyi.

Oyun Testleri

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benchmark Testleri

Intel Core i7 6700 vs i5 6600K

2 - Uzun ömürlülük ve geleceği yönelik olması = Bu konuda da i7 6700 çok daha üstün. Öncelikle çok daha geleceğe dönük bir kart performans ve sunduğu şeyler bakımından. İkinci olarak ise overclock yapmadığın bir kart olduğu için overclock ile yük altında bırakacağın, yoracağın i5 6600k'dan çok daha uzun ömürlü olacak ve uzun vadede kartı overclock ile yormadığın için performans düşüşü yaşamayacak yada çok az yaşayacaksındır.

Ek olarak belirteyim i5 6600k alırım ve ta ki işlemcinin performansı düşüne kadar 3-4 yıl sonrasına kadar overclock yapmam diyorsan ve son işlemcinin o performansını da almak için yaparım diyorsan tabi ki oda bir seçenek ama bunun yerine sana sürekli ve stabil performansı sunacak kartı almak çok daha mantıklı bence :)

Benim görüşlerim bu yönde ve tavsiyem i7 6700 olacaktır. Yanlış yazdığım bir şey varsa affola :)

Uzun ömürlülük derken daha dayanıklı olması mı yoksa overclock ile daha uzun süre kullanım mı demek istiyorsunuz?

Mesela benim işlemcim i5 6600k, anakartım da Z serisi. Fakat overclock yapmak istemiyorum. Parayı vermişim almışım ama overclock yapmayacağım. İ5 6600 diyelim ki 5 yıl gidiyor, i5 6600k 6-7 yıl mı gider? Ömrü daha mı uzun K serisinin? Bunu bir cevaplarsanız aklımdaki en büyük soru işaretlerinden birisi gitmiş olacak.
Overclock performans artışı için sadece. Uzun ömürlülüğe bir katkısı olur mu bilmiyorum. Ancak zaten siz Z170 anakart alarak daha sağlam bileşenlerden oluşan bir sistem kurmayı tercih etmişsiniz. Kastettiğim bu. Daha sağlam, daha uzun ömürlü. Artı olarak kasa ve işlemci soğutucusu da sağlam olduğunda ileriye dönük daha sağlam oluyor benim gözümde. Soğutucuyu bilmem de ben kasaya çok önem veririm. Kasa da ucuza kaçınca yarın bir gün sistemi ortan buraya taşıdığımda kasadan ordan burdan ses gelmesini, dökülmesini, yamulmasını istemem. Sonuçta özen gösterdiğim, emek verdiğim bir sistemi kuruyorum onun içine. O yüzden uzun ömürlülük için kasada önemli bir bileşen.

Hız aşırtma ileri dönüklükten ziyade kısa zamanda performans artışı sağlar. Eğer her daim i7 6700'e denk olacak bir hız aşırtma ile kullanacaksanız işlemcinin ömrünü oldukça kısaltırsınız. Tavsiyem H170 ile i7 6700 çünkü performansı ileride de gayet yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı