GTX 1070 Sürekli Güç Gelip Kesilme Problemi

Furkan89

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, bundan yaklaşık 1.5 sene önce bilgisayar topladım. Fakat sıkıntı şu ki (bazen olan olay) power tuşuna basıyorum 1-2 saniyeliğine güç geliyor hemen kesiliyor ve fişi çekene kadar bu devam ediyor. BIOS piline dokununca ya da RAM'leri söküp çıkarınca arıza kesiliyor. Vatan Computer'e gönderdim parçaları test ettik herhangi bir sıkıntı yok dendi. Ama ben parçaların garantiye yollanmasını istedim. Örneğin 10 gün kullanıyorum, 11. gün aynı oluyor. 40 gün kullanıyorum, 41. gün aynı oluyor. Arızanın ne zaman olduğu belli değil. Bu konu hakkında sizden yardım istiyorum Recep bey. Saygılarımla...

Sistem:
  • İntel i5 7400
  • MSI Tomahawk 3800 MHz anakart
  • 8x2 Corsair Vengeance 3200 MHz RAM
  • MSI GTX 1070 ekran kartı
  • Zalman GV700 700W PSU
  • Samsung 850 Evo 120 GB SSD
  • WD 1 TB HDD

Zamanında anakartı gönderdim fakat MSI servisi sıkıntı yok deyip geri yolladı. Gereken işlemler yapıldı herhangi bir sıkıntıya rastlanmadı dediler.

Tekrar gönder ve tekrar daha... Onların görevi sorun tespit etmek değil çözüm bulmak. Sen sorun var diyorsan vardır, geriye kalan şey sorunun çözülmesi. Eğer çözülmeyip sorun bulamadık diyorlarsa THH'ne git değişim veya iade iste.

Bana kasayla alakalı bir durum gibi geldi. Kasanın iç/dış yüzeyine temas eden herhangi bir açık uçlu kablo var mı kontrol edin (mesela 12v luk rgb kablosu vs) . Eğer barsa elektrik bantıyla uçlarını bantlayın. Ek olarak bende buna benzer problem yaşamıştım ve sorun power on tuşunun kablosundaydı.

Cevaplarını için teşekkürler. Öncelikle ben de kasadan şüphelendim. Ekran kartını vatandan almadığım için onu vermedim ama diğer tüm parçalar şuan vatan computer'de. Bugün dilerseniz tüm parçalarınızı servise gönderelim dediler ve ben bunu kabul etmedim. Sadece PSU'nun gitmesini istedim yarın ilk iş olarak Vatan Computer'i arayıp anakartın da MSI'ya gitmesini söylemek. Fakat bu sorun çözülmezse garanti dışı kaldığın da çöpe atmam gerekecek arızalı parçayı. Bir de şöyle bir şey var PSU'nun eve geldiğim de kutusu açıktı. Bunu da dile geitrdim kendilerine.

Eğer arızalı olduğuna emin isen direkt iade veya değişim isteyebilirsin. Karar sana kalmış. Onlar yok mok derler ditekt zaten. Hemen THH yoluna git işini gör. Arızalı olup olmadığına tüketici karar verir, satıcı veya servis karar veremez.

Çok teşekkür ederim. Eğer servisten geri dönerse parçalar THH’ye başvuracağım. Yarın Vatan Computer’i arayıp anakartında servise gönderilmesini söyleyeceğim. 20 iş günü süre zarfında yine aynı bir problem ile karşılaşırsam hakkımı arayacağım. 1.5 senedir bende bilgisayar ama 3-4 ay anca kullanabildim.

Çok teşekkür ederim. Eğer servisten geri dönerse parçalar THH’ye başvuracağım. Yarın Vatan Computer’i arayıp anakartında servise gönderilmesini söyleyeceğim. 20 iş günü süre zarfında yine aynı bir problem ile karşılaşırsam hakkımı arayacağım. 1.5 senedir bende bilgisayar ama 3-4 ay anca kullanabildim.
Biz arıza bulamadık, yok iade almayız gibi bla bla yapma hakları resmen yok. Dinleme yani onları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı