GTX 1070 Tabanlı sistemde PUBG FPS sorunu

hamza4kgul

Kilopat
Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 2-3 ay önce yeni bir sistem topladım. Sistemimin özellikleri:

ASUS TUF B450-PLUS GAMING Anakart
AMD Ryzen 5 1600 İşlemci
Asus GeForce GTX 1070 ROG Strix Ekran Kartı
CORSAIR 8GB (1x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz CL16 RAM
Samsung 250GB 970 EVO NVMe M.2 SSD

Böyle bir sistemde akıcı bir oyun deneyimi hayal ediyordum ancak aldığım günden beri özellikle PUBG'de FPS problemi ile karşı karşıyayım. PUBG grafik ayarlarım:

Bu şekilde düşükte olmasına rağmen oyun içinde şiddetli çatışmaların döndüğü sırada:

FPS'in yer yer 50'ye kadar düştüğü oluyor. Hatta ilk atlarken 20'leri bile görüyorum, ondan sonra düzeliyor. Genel olarak 80 civarı FPS alıyorum ancak yine de akıcılık olmuyor çünkü 80'den bir anda 130'a 130'dan bi anda 90'a düşüyor bu da FPS drop yaşamama neden oluyor. Bilgisayarı toplarken işlemcinin fanını takma konusunda birazcık sıkıntı yaşadım. Yanlış taktığım için 2-3 defa sök-tak yapmak zorunda kaldım. Bu işlemin termal macunun doğru biçimde yayılmasına engel olduğunu, bu problemlerin de ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak yine de emin olamıyorum çok anladığım bir iş değil açıkçası.. Aynı zamanda oyun içinde RAM kullanımı %90-95'e kadar çıkabiliyor, FPS drobun bundan kaynaklı olabileceğini de düşündüm. Uzun lafın kısası oyun kendini oynatmıyor değil, gayet oynanabilir kıvamda ancak akıcılığın söz konusu olduğu pek söylenemez. Ekipmanlarla birlikte çok paralar harcadığım bu sistemde böyle sorunlarla karşılaşmak canımı çok sıkıyor açıkçası. Bu problemleri ortadan kaldırmak için neler önerirsiniz? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. Ram kullanımından ziyade Ryzen sistemlerde Ramleri çift slot çalıştırmak Gpu kullanımına inanılmaz katkı sağlıyor. Bir tane daha Ram ekleyip çift slot çalıştırırsan performansın tatmin edici şekilde artacaktır. Ama 1080P oyun için güçlü ekran kartlarının yanına Ryzen eklemek kötü bir tercih. Ben de R5 2600X - GTX 1080 ikilisini kullanıyorum ve Benzer ayarlarla oyun oynuyorum. İ7 7700K - GTX 1060 kullanan arkadaşım bu tarz oyunlarda daha fazla FPS alıyor ve çok daha stabil bir oyun performansı alıyor.

Espor oyunlarının çoğu işlemciye yüklenir dostum. I7 7700K R5 2600X'den daha iyi bir işlemci. 7700K'nın AMD karşılığı R7 2700X aşağı yukarı.

Ryzen 1600 için bence normal değerler. OC'lu 6600K ve 1070 ile utra'da 110-130 FPS alıyorum. Tek ve 4 çekirdek performansında stok R5 1600'den %40 daha iyi. Oyunlarda tek çekirdek gücü önemli.
Çözünürlük arttıkça işlemcinin önemi azalır, düştükçe artar. Hocam anla artık Ryzen'ler 1080P'de iyi değil tek çekirdek performansları düşük kalıyor.
Espor oyunlarının çoğu işlemciye yüklenir dostum. I7 7700K R5 2600X'den daha iyi bir işlemci. 7700K'nın AMD karşılığı R7 2700X aşağı yukarı.
7700K'nın AMD karşılığı yok bence. AMD işlemciler çoklu çekirdekte baya iyi ama oyunlarda bunun önemi yok. Oyunlar için önemli olan tek çekirdek performansında 2700X bile baya geride. 8350K'nın %20 gerisinde mesela. (ikisine de overclok yapıldığı zaman)

Son düzenleme:
Ya dostum sen anlamıyorsun biz anlıyoruz. Milyon tane insan var bu işlemcileri kullanan ve tıkır tıkır çalışıyor. Ryzen sistemlerin hepsi, Ryzen olduğu için performansta ciddi düşüklük yaşasaydı alanlar över miydi? Tüm ryzen kullanıcılarından forumlarda geçilmezdi. Böyle bir şey mümkün mü ya? Konunum işlemciyle ne alakası var? Bin tane video mevcut 1070 ile 1600 kombosuyla ilgili. Bir bak bakalım herhangi bir performans düşüklüğü var mı? Yıldım yahu. Cidden anlamıyorsunuz. Daha doğrusu anlamak istemiyorsunuz.

Ryzen 1600 1080p için gayet yeterli bir işlemcidir. Konu sahibi çift kanala geçiş yaparsa ve grafik ayarlarını ultraya alırsa hiçbir sıkıntısı kalmaz. X işlemcisi sırf daha fazla FPS verebiliyor diye Y işlemcisi yetersiz demek mantıksızdır.

Bende 8gb ram ile oynuyordum pubg ani fps droplar yiyordum ne zamanki 2x8gb yaptım bütün sorunlarım yok oldu gitti.

Ryzen 7 1700 gtx1060 kullanıcısıydım (gtx1080 var şuanda) ve ilk zamanlar 8 GB 3000 mhz ram ile kullanıyordum ani takılmalar meydana geliyordu. Ani 30 40 FPS düşüyordu. 8 GB ram ekleyince sorunum ortadan kalktı PUBG kaynaklı yine 5 10 15 düşmeler olsada stabil bir oyun keyfi yaşıyorum diyebilirim.

320 TL civarı senin raminden satılıyor az bir birikimle gayet rahat alınabilir.
Azıcık yediğinden azıcık içtiğinden kısarak 1 ayda alırsın (öğrenci olsan bile 2 ay olsun).

Genel Not: miramar erangel in bazı bölgelerinde takılmaları herkes yaşıyor. 1 sene öncesine göre ciddi fark var oyunda ama yinede sorunlu ve buglı bir oyun ama keyifsiz değil grubunuz varsa iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…