GTX 1070Ti ile 1080p 144Hz Monitör Kullanmak

ShouLie1

Decapat
1080Ti ile böyle bir monitör düşündüm ama yine de "overkill" olmasın diye 1070Ti almak daha sıcak geldi. İşlemci Ryzen 2700x RAM 16GB 2666MHz ve sistemde SSD'de olacak. Böyle bir sistemde 1080p 144Hz monitör problem olur mu?

Benzer bi soruda 1080Ti almayı düşünüyordum. Düşünüp taşınınca 1070Ti zaten uzun süre yeteceği için bu kartı almayı mantıklı buldum. Bence 144Hz 1080p iyi bir monitör problem çıkarmaz. Darboğaz yaparsa bile ciddi bi problem yaratır mı bu?

Bu arada RAM'i tek parça 16'lık alın. Dual kit, CL değeri düşük olsun. Ryzen sistemlerde etkisi hissediliyor. Mümkünse de ekonominize göre 32 yaparsınız ilerde.
Yahu Allah için dual kit RAM'lerin Ryzen'e yararını herkes biliyor. Yanlış bilgilendirmeyin insanları.

Yahu Allah için dual kit RAM'lerin Ryzen'e yararını herkes biliyor. Yanlış bilgilendirmeyin insanları.

Single Kit RAM daha mı iyi diyorsunuz anlamadım?

Nerede yanlış bilgilendirme var?

RAM'in makbulü CL değeri düşük ve Dual Kit olanıdır. Aksini neye göre iddia ediyorsunuz? Ryzen sistemde de RAM farkı FPS'ye doğrudan yansıyor...

2700X 1080 TI ile 1080P de bir miktar darboğaz yapar bazı oyunlarda ama takılma,drop yaşatacak kadar değil. 2. elde aralarında fazla fark yok 400-500 TL daha ekleyip 1080 TI alın çok daha iyi bir tercih yapmış olursunuz. 1070 TI 'a göre her türlü %25-30 FPS fazla alırsınız1080 TI = RTX 2080 1070 TI = RTX 2060 (1070 TI vram avantajı var)
2060, 1080'i bile bazı oyunlarda geçebiliyor. Yani 2060 daha iyi bir kart ve güncel. 2060 seçilmesi taraftarıyım ben.
Sadece DLSS ile geçebilir o da görüntü kalitesini ciddi oranda düşürüyor. 2060'ın 1080'İ geçme ihtimali yok.
Nvdia RTX kartları DLSS sayesinde şişiriyor, gerçek performansları 10 serine göre aman aman iyi değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
RAM'i tek parça alın demişsin.

Yahu alerjinin mallığıyla yazdığınızı gördüm, okudum okudum nerede hata var diye bakıyorum channel yerine kit yazmışım ama siz de farklı bir noktaya takılmışsınız...

Ben arkadaşa 16GB Dual Channel CL değeri düşük tek parça RAM almasını önerdim. Akabinde de aynısından bir tane daha alıp 32GB yapabileceğini anlatmak istedim. Yani bu parçalarla anakartının desteği 64'e kadar rahat olacakken 4 slotu 8GB RAM'lerle öldürmesinin bir mantığı yok. Bütçesine göre önce 16, sonra yine aynısından 16 çeksin 32GB Dual Channel mis gibi kullansın, dediğim şey bu.

Burada hatalı, yanlış bir öneri falan yok, sadece kafa sersemliğiyle Dual Channel yerine Dual Kit yazmışım...

Zaten absürt durum görünüyor tek parça ve dual kit aynı anda :D

Her neyse önerim bu, hatalı bir yanı da yok.

2700X 1080 TI ile 1080P de bir miktar darboğaz yapar bazı oyunlarda ama takılma,drop yaşatacak kadar değil. 2. elde aralarında fazla fark yok 400-500 TL daha ekleyip 1080 TI alın çok daha iyi bir tercih yapmış olursunuz. 1070 TI 'a göre her türlü %25-30 FPS fazla alırsınız1080 TI = RTX 2080 1070 TI = RTX 2060 (1070 TI vram avantajı var)

Sadece DLSS ile geçebilir o da görüntü kalitesini ciddi oranda düşürüyor. 2060'ın 1080'İ geçme ihtimali yok.
Nvdia RTX kartları DLSS sayesinde şişiriyor, gerçek performansları 10 serine göre aman aman iyi değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence 1070Ti alıp geçebilir arkadaş. DLSS olayını bu kafa sersemliğiyle gözardı etmişim 2060 olabilir dedim ama 1080p alacağı için monitörü gerek yok. DLSS teknolojisi 1440p'de daha olumlu sonuç veriyor. An itibariyle arkadaşın dediği parçaların uyum sıkıntısı yok bana kalırsa 1070Ti iyidir...

Ayrıca ekran kartında ikinci eli doğru bulmuyorum. Bunu geçen de tartıştım biriyle açıkçası ekran kartlarının belli bir ömrü var hele de Nvidia kartları yıl bazında yoğun kullanım arttıkça fiziksel arızaya düşüp çöp olabiliyor. Sıfır bir kartın vereceği güveni es geçmemekte fayda var.

Tertemiz bir uyum var bu iki parça arasında sıkıntısız toplayabilirsiniz sistemi, dar boğaz falan olmaz, güç olarak uyumlu parçalar ikisi de.

Ayrıca Nvidia RTX 2060 önerisi yerinde bir öneri, 144FPS değerini almanız açısından bir tık daha iyi bir seçim olabilir Nvidia GTX 1070Ti'a göre... Düşünün derim.

Ryzen'in X tipi işlemcileri gayet başarılı. Bazı tiplerinde geri kalmışlığı var ama oyunlar için spesifik tasarlananlar isteneni veriyor.
Tertemiz bir uyum var bu iki parça arasında sıkıntısız toplayabilirsiniz sistemi, dar boğaz falan olmaz, güç olarak uyumlu parçalar ikisi de.

Ayrıca Nvidia RTX 2060 önerisi yerinde bir öneri, 144FPS değerini almanız açısından bir tık daha iyi bir seçim olabilir Nvidia GTX 1070Ti'a göre... Düşünün derim.

Ryzen'in X tipi işlemcileri gayet başarılı. Bazı tiplerinde geri kalmışlığı var ama oyunlar için spesifik tasarlananlar isteneni veriyor.
Daha derin bi araştırma ile 2060ın bazı yerlerde oyun performansının daha iyi ola bildiğini gördüm. Ama benchmarklarda genellikle eşitler. Bazen 1070Tİ geçe ve geride kala biliyor. Azerbaycanda fiyatlar biraz karışık. Bazı yerlerde 1070Tİ 600tl gibi paha iken bazı yerlerde aynılar neredeyse. Ama 1070Tİ yine de daha pahalı. Tercihimi 2060'a değiştirmeyi düşünüyorum aslında. Daha mantıklı. Hem yeni hem rtx. Çünki aralarında 500 600 liralık fark yok. O yüzden ucuzunu al yaşa mantığı bence 😃

Daha derin bi araştırma ile 2060ın bazı yerlerde oyun performansının daha iyi ola bildiğini gördüm. Ama benchmarklarda genellikle eşitler. Bazen 1070Tİ geçe ve geride kala biliyor. Azerbaycanda fiyatlar biraz karışık. Bazı yerlerde 1070Tİ 600tl gibi paha iken bazı yerlerde aynılar neredeyse. Ama 1070Tİ yine de daha pahalı. Tercihimi 2060'a değiştirmeyi düşünüyorum aslında. Daha mantıklı. Hem yeni hem rtx. Çünki aralarında 500 600 liralık fark yok. O yüzden ucuzunu al yaşa mantığı bence 😃

İkisi de işinizi görür ama 1080p performansı bakımından RTX yerine Ti tercih edilebilir. Bunu tekrardan belirteyim. Seçim sizin :)

2060, 1080'i bile bazı oyunlarda geçebiliyor. Yani 2060 daha iyi bir kart ve güncel. 2060 seçilmesi taraftarıyım ben.
1070Ti da 1080 i geçebiliyor bazı oyunlarda 2060 ile çok benzerler fakat arada ki fiyat farkı az ise 1070Ti alınması daha mantıklı 8 GB VRAM i bulunmakta.
Azerbaycanda yaşıyorum ve ikisi arasında az bi fiyat farkı var. Hatta 1070Tİ daha ucuz 100AZN = 300TL gibi. 1070Tİ zaten güncelleme ile Ray tracing özelliğini alacak gibi. Bir çok testte de 1070Tİ ın daha iyi bir kart olduğunu gördüm.
Bu arada GTX e Ray Tracing gelecek olması sizi yanıltmasın 1070Ti'da da 2060'da da akıcı bir RTX deneyimi yaşayamazsınız

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı