GTX 1080 için 5000 TL'ye sistem toplama

Hitmachine

Decapat
Elimde şuanda i7 4790K işlemci, GTX 1080, 16 GB RAM 1600 MHz ve 1080p monitör var fakat bu sistemde darboğaz olayı çok fazla oluyor. 5 bin TL bütcem bulunmakta. İşlemci, RAM ve anakart önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yapan işlemci değil. 1080p monitörünüz.
Sistem yerine monitörü değiştirin. 2K bir monitöre geçin.

Mevcut işlemcinizin darboğaz yapması imkansız. Problem monitörde 2k yada 4K bir monitör seçim yapmalısınız.

Hiçbir masraf yapmadan Delid +Overclock yapıp o sistemle devam edebilirsiniz. Sadece iyi bir sıvı soğutma alabilirsiniz.
Ekstradan harcayacağınız 5000 TL 2080'e çıkmadığınız sürece size performans olarak pek bir şey katmayacak.

Darboğaz yapan işlemci değil. 1080p monitörünüz.
Sistem yerine monitörü değiştirin. 2K bir monitöre geçin.
2 k monitöre geçim peki de şöyle bir sorum olucaktı. Çoğu yayıncı olsun vb insanlarda 1080 p monitörde 1920x1080 oyunlarda darboğaz olayı yaşamıyorlar rtx 2080 ti olmasına rağmen bende neden böyle bir durum söz konusu ?

Hiçbir masraf yapmadan Delid +Overclock yapıp o sistemle devam edebilirsiniz. Sadece iyi bir sıvı soğutma alabilirsiniz.
Ekstradan harcayacağınız 5000 TL 2080'e çıkmadığınız sürece size performans olarak pek bir şey katmayacak.
Sıvı soğutma olmasa bile kule tipli soğutucu ile de devam edebilir. Bence de OC yapılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir durum var gtx 1080 örnek veriyorum gta 5 gibi bir oyunda gpu kullanımını %99 olması lazım bende bu değer çok düşüp düşüp iniyor 2k olmadığından dolayı fakat ben 1080 p FPS değerlerine bakıyorum yine iyi fakat ben 40-70 arası oynayabiliyorum. Yada apex gibi bir oyunda 144 fps alırken yer yer 80-90 arasıda olabiliyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı