GTX 1080 ile 1080p Monitör Nasıl Olur?

RTX 2070 var bende de. 1080p de darboğaz yaşadım. İşlemcim i7-6700k. 3.500 TL ile satıp, Ps4 Pro çekeceğim.
Hangi oyunlarda darboğaz yaşadınız? Ben de RTX 2070 AORUS alacağım ve i7 4790 ile bi süre kullanacağım. Birkaç ay sonra da 9700K'ya geçeceğim için idare amaçlı birkaç ay beni götürür diye düşünüyorum da. Sizin hangi oyunlarda sorun yaşadığınızı merak ettim.

Hangi oyunlarda darboğaz yaşadınız? Ben de RTX 2070 AORUS alacağım ve i7 4790 ile bi süre kullanacağım. Birkaç ay sonra da 9700K'ya geçeceğim için idare amaçlı birkaç ay beni götürür diye düşünüyorum da. Sizin hangi oyunlarda sorun yaşadığınızı merak ettim.

Battlefield 1, Battlefield 5, PUBG. Bu oyunlarda darboğaz yaşadım. FPS bakımından düşüş yaşamıyorum ama ara ara GPU kullanımı düşüyor ve takılmalar yapıyor. Ama The Witcher 3, FİFA 19 gibi oyunlarda darboğaz yaşamadım.

Battlefield 1, Battlefield 5, PUBG. Bu oyunlarda darboğaz yaşadım. FPS bakımından düşüş yaşamıyorum ama ara ara GPU kullanımı düşüyor ve takılmalar yapıyor. Ama The Witcher 3, FİFA 19 gibi oyunlarda darboğaz yaşamadım.
Ben de alıp birkaç ay LoL oynayacağım daha sonra da 9700K aldıktan sonra 1080P'de sanırım herhangi bir sorun yaşamam.

GTX 1080, 1080p için güçlü bir kart ve sırf bu çözünürlük kullanıldığı için gereksiz performans düşüşü yaşatabiliyor. Bu konudan milyonlarca var. Araştırırsan görebilirsin.

En az 2K diyorum.
Hiç alakası yok. Tüm doku paketlerini açarsan GTX 1080, 1080p çözünürlük için en iyi kartlardan birisi haline gelir. Ultra ayarlarda 1080p ve ortalama 100 fps dolaylarında bir çok oyunu rahatça oynayabilirsiniz.

Benim düşüncem 2k ya da 4k çözünürlüğünün vereceği etkiden daha fazlasını Ultra ayarlardan alabiliriz. Yani ben 4k/low ayarlar/50 fps alacağıma 1080p/ultra/100fps almayı tercih ederdim. Aynı şeyi 2k içinde söyleyebilirim.

Bazı oyunlarda açsan dahi kesmiyor, boru değil bu GTX 1080😜 Bir de GTX 1080'nin 1080P'de kendini kullanamama gibi bir sorunu var diyorlar, ne kadar doğru bilemiyorum.
Bunun sebebinin birbiri ile tam uyum içinde çalışmayan bileşenler olduğunu düşünüyorum. Zaten bu sebep ile Technopat Sistem Tavsiyeleri var. Rehber olarak orası alınırsa bir sorun kalmaz. Ben bir çok videoda Gtx 1080 ti ile 1080p oyun testi gördüm. IPS/1080P/144HZ olan bir ekranın hakkını Ultra ayarlarda sonuna kadar veriyor.

RTX 2070 var bende de. 1080p de darboğaz yaşadım. İşlemcim i7-6700k. 3.500 TL ile satıp, Ps4 Pro çekeceğim.
Büyük bir hata derim. Akıcılık ve görüntü kalitesi aşırı düşük kalır. Ps serisinin oynacağı oyun bellidir (last of us, god of war, pes, fifa) 144 hz 2k monitör almanızı tavsiye ederim.

Genel bir açıklama

İnsanlar araştırmadan elindeki parayla aaaa bu iyiymiş diyerek ekran kartı alıyor, elindeki sistemin getirisi ve götürüsüne bakmadan. Akabinde böyle olaylar yaşanıyor lütfen daha fazla araştırarak daha mantıklı harcama yapıp tasarrufa da özen gösterelim. Keyfin tasarrufu mu olur derseniz çöpe atacak paranız mı cok?

Biraz Youtube'ta gezindim, 1080p monitörle GTX 1080'in %99 kullanıma kadar çıktığı gözüküyor, yanılıyor muyum acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da i5 8400, GTX 1080 bileşenli bir sistem ile 1080p çözünürlük kullanılmış ve ekran kartı %99 kullanıma kadar çıkmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Screenshot_2019-01-26-11-26-44.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı