GTX 1080 Sistem

Bütçe varsa 6900K alabilirsin tabi ki, fakat seni zora sokacaksa hiç gerek yok dediğim gibi taa 2011'de çıkan bir i7 günümüzde sorun çıkarmamakta, ki senin alacağın işlemci 6850K. Boru değil yani :)
Yani şimdi en mantıklısı 6850k mı diyorsun bana zaten 6900k 4000 TL 5960x 4200 TL 200 TL için 6900k almaya gerek yok o yüzden şimdi 6850k kafama yattı gibi tek bir şey kafama yatmadı oda 6 çekirdekli olması 8 çekirdekli ile 6 çekirdekli arasında fark olur mu acaba?

Yani şimdi en mantıklısı 6850k mı diyorsun bana zaten 6900k 4000 TL 5960x 4200 TL 200 TL için 6900k almaya gerek yok o yüzden şimdi 6850k kafama yattı gibi tek bir şey kafama yatmadı oda 6 çekirdekli olması 8 çekirdekli ile 6 çekirdekli arasında fark olur mu acaba?
Oyun oynayacaksın, yani fark etmez. Render'da fark eder ama öyle ahım şahım değil. 6850K kafana yattıysa ne mutlu bana :) Sistemi ne zaman alacaksın sorabilir miyim ? Sistemin fotoğraflarını eğer çekmek istersen görmek isterim de :)

Oyun oynayacaksın, yani fark etmez. Render'da fark eder ama öyle ahım şahım değil. 6850K kafana yattıysa ne mutlu bana :) Sistemi ne zaman alacaksın sorabilir miyim ? Sistemin fotoğraflarını eğer çekmek istersen görmek isterim de :)
Tabiki resimleri sana atarım fakat sistemi şöyle 2017 mayıs-haziran ayı alabilirim çünkü malum ygs-lys var önümde o yüzden ailemde izin vermez dediğim gibi 2017 mayıs-haziran ayı civarında alabilirim tam kesin değil temmuzda olabilir bilirsin ygs yi sıkıntılı işler:):) ama emin ol toplayınca ilk işim sana resimleri atmam olacaktır hadi kal sağlıcakla

Tabiki resimleri sana atarım fakat sistemi şöyle 2017 mayıs-haziran ayı alabilirim çünkü malum ygs-lys var önümde o yüzden ailemde izin vermez dediğim gibi 2017 mayıs-haziran ayı civarında alabilirim tam kesin değil temmuzda olabilir bilirsin ygs yi sıkıntılı işler:):) ama emin ol toplayınca ilk işim sana resimleri atmam olacaktır hadi kal sağlıcakla
Ozaman X99 toplamanız kötü bir fikir olabilir malum AMD Zen mimarisi özellikleri geliyor ve sanırsam 6950X işlemcisini çok az bir farkla yeniyor ve AMD herzaman İntel' den ucuz oluyor.

Ozaman X99 toplamanız kötü bir fikir olabilir malum AMD Zen mimarisi özellikleri geliyor ve sanırsam 6950X işlemcisini çok az bir farkla yeniyor ve AMD herzaman İntel' den ucuz oluyor.
AMD İntel farketmez taraf tutmam fakat mesela ben sistemi şimdi almış olsam 5-6 yıl kullanacğım kullanırken amd çıkarsa neden hali hazırda x99 sistemi bozuyorum ki yani x99 sistemde 5-6 yıl içinde eskiyecek yeni çıkacak olan AMD Zen mimariside 5-6 yıl hatta 10 yıl sonra eskiyecek bilgisayar dünyası böyle o yüzden benim için farketmez ve yeni çıkan AMD Zen mimarisi çok pahalı olacaktır çünkü yeni çıkmıştır ama x99 da oyunları oynatır AMD Zen de oynatır

AMD İntel farketmez taraf tutmam fakat mesela ben sistemi şimdi almış olsam 5-6 yıl kullanacğım kullanırken amd çıkarsa neden hali hazırda x99 sistemi bozuyorum ki yani x99 sistemde 5-6 yıl içinde eskiyecek yeni çıkacak olan AMD Zen mimariside 5-6 yıl hatta 10 yıl sonra eskiyecek bilgisayar dünyası böyle o yüzden benim için farketmez ve yeni çıkan AMD Zen mimarisi çok pahalı olacaktır çünkü yeni çıkmıştır ama x99 da oyunları oynatır AMD Zen de oynatır
İşte benim uğraşlarımın sonucu :D Adam benle aynı kafada :D

Ne demek kardeşim, hatta benden büyüksün ağabeyim sayılırsın. Sana bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana :) Umarım mavi ekransız günler geçirirsin, şimdiden hayırlı olsun :D
Çok sağol kardeşim.Ben de umuyorum o mavi ekransız günleri tekrar çok teşekkürler

Ne demek kardeşim, hatta benden büyüksün ağabeyim sayılırsın. Sana bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana :) Umarım mavi ekransız günler geçirirsin, şimdiden hayırlı olsun :D
Kardeşim bir de senden kasa tavsiyesi istiyecektim sence bu mu

http://www.corsair.com/en/graphite-...-full-tower-windowed-case#javascript:void(0);

yoksa

Carbide Series® Clear 600C Inverse ATX Full-Tower Case

bu mu bence ikisi de güzel fakat biri ters kasa ve psu gözükmüyor daha derli toplu diğerinde ise çift taraflı menteşeli kapak var ve ledli fanlar sence hangisi daha güzel duruyor?

Son düzenleme:
Eğer oyun için uzun vadeli bir "PC" toplamak ve sorunsuz en yüksek performansı almak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyiniz.

İşlemci: i7 6700(Önerimdir, çok serin ve overclock'a hiç ama hiç ihtiyaç duymayan işlemci.) - i7 6700k (Soğutmanız iyi olmak zorunda ve ömrü "i7 6700" e göre 3 kat daha kısadır.)

Anakart: ASUS MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C) HDMI&DP Anakart veya hoşunuza gittiyse "HERO" modelinide alabilirsiniz, ama bu size göre en iyisidir. Şimdi bazı arkadaşlar "Overclock suz işlemciye "z170" önermek ne tür işsizlik tir diyebilir" ama emin ol onu diyen kişiler "PC toplamada" amatör kişilerdir. Bu anakart "b150-h170-h110" a göre daha çok özellik barındırıyor, "FPS" olarak asla gözle görülecek fark yoktur, ama özellikleri birbirlerinden çok ama çok farklıdır.

RAM: CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram Şiddetle öneririm, şahsen ben kullanıyorum "FPS" bakımından diğer "RAM"lere göre "3-6 FPS" önde olduğu doğrudur, ama sen bu "RAM" in gecikmesini daha çok kullanacaksın, DDR4 olup CL10 'a sahip dünyadaki tek "RAM" dir ve gecikmesinin düşük olması karmaşık komutları çok hızlı düzenleyip sana sunmasıdır ( olası ufak tefek donmaların önüne geçmek). Ama kötü olan şu ki "RAM" leri çok çabuk aşırmışlar "VATAN PC" den, maalesef stok yok, "RAM" i amazon dan veya güvenilir farklı sitelerden (teknobiyotik,sanalmarketim,hepsiburada,sinerji gen) temin edebiliyorsanız ne mutlu size. Ama adrenalin aramak istemiyorum diyorsanız CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit Ram önerebilirim, aynı özelliklerde "Kingston" da var ama bir "Corsair" olamaz.

Ekran kartı: ASUS GTX1080 ROG STRIX GAMING 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı . Biraz pahalı görünebilir, ama buna değer.

Kasa:THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA . Ürünü şahsen ben kullanıyorum, inanılmaz derecede ileriye dönük ve çok şık bir kasa, ve içinden gelen "PSU" hertürlü işini fazla fazla görecektir.

SSD: Hiç şüphesiz "850 Evo 500GB" ama fazlasını istiyorsan ve bütcem var diyorsan Samsung 512GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2500MB / Yazma Hızı 1500MB) tam bir vahşet olur.

Benim önerim budur, ve birçok "PC toplama" ile ilgilenen kişiler bana hak verecektir.

Son bir hatırlatma daha. "X99" işlemciler oyun için değil, iş, render ve ağır uygulamalar için tercih edilen işlemcidir. Kesinlikle bir oyun işlemcisi değildir. Bu işlemcilere tam uyum sağlayacak hiçbir oyun piyasada mevcut değil ve olamaz da. Sizin için işlemcide önemli olan çekirdek performansıdır ve oyun için "X99" alma gibi bir hataya lütfen düşmeyiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı