GTX 1080 Sistem

@Seyit Ali Kara
Mıknatıslı toz filtreleri var onlardan alırsın, toz olmaz o kadar. Kasanın daha hesaplı olmasını istiyorsan Corsair 400C alabilirsin. Aşırı sessiz olmasını istiyorsan da bunun Q modeli var.
Kasanın sessiz olmasını istemem.Kasının içinin görükmesini isterim çünkü görüntü çok güzel.
Mıknatıslı filtreler güzel iyi ki hatırlattın çok sağol kardeşim

@Seyit Ali Kara
Corsair 400C pencereli. 760T gibi menteşeli hatta. :)
carbide_400c_01.png

@Talha Aykan S.
Ben zaten daha ucuz pencereli arıyorsa bunu tavsiye ettim. Eğer 700 lira falan verecekse Core serisi tabi ki de daha iyi olacaktır. Zevk meselesi. TT core serisini ben çok seviyorum ancak büyük bir kesim metal, sade ve düz kasaları beğenmiyorlar. Sade olmasına karşın çirkin diyorlar. He bir de 400C yeni çıktı galiba ondan öncesinde favorim TT Core x31'di. Zaten kasaya 400+ gibi bütçe ayırınca pişman etmeyecek kasalar olmaya başlıyor.

@Spontune sana son cevabım, kardeşim b150, h170 yerine z170 önermemin sebebi "h170, b150" de olmayan özelliklerinden faydalansın diyedir ( x4 m.2, SLI, CF, Sata Express ve dahasından). Benim "i7 6700" ü şiddetle önermemin sebebi şudur arkadaşım, "6700" 6700k ya göre çok serin çalışan bir işlemci, 3 kat daha az ömrü olduğu ne yazık ki doğrudur arkadaşlar, siz overclock' u zararsız birşey olarak görüyorsunuz ama ne yazık ki bu durum böyle değildir. İş, render, ağır uygulamalar dışında yapılan her overclock zarardan başka birşey değildir. Tamam siz overclock'u seviyor olabilirsiniz, ama önerdiğim sistem overclocklu sisteme çok ama çok yakın bir performans sergiler, hatta fark zor hissedilir. Sistemi toplayacak olan arkadaş uzun ömürlü, dayanıklı, oyun için güçlü bir "PC" istediğini dile getirdi. "Z170" in illa overlock potansiyelinden faydalanmaya gerek yok, diğer daha güzide özellikleri çok cezbedici. Siz hep "EXTREME EXTREME EXTREME" derdindesiniz, hadi birşeye benzese. Hadi "20 FPS" fark atsa amenna diyeceğim ama öyle bir fark söz konusu değil, cüzi farklardan sebep yok yere sistemi riske sokuyorsunuz. "X99" tamam en güçlü platform, ama bizlerin arasında meşhur bir laf vardır ' Şimdilik Gtx 980 al ilerde yetmediği zaman SLI yaparsın ' emin ol sen o zaman dilimini aştığında yepyeni teknolojiler piyasada olacak "GTX 1070" den ders çıkarabilirsin kendine. X99 platformu ucuz bir platform değil. En kötü x99 işlemciler 1500 TL den başlıyor oda giriş seviyesi. Sen benim önerdiğim parçaların fiyatlarını bir araştır birde x99 sistemin fiyatlarını araştır ve gel benimle diyaloğa gir. Neyse uzun lafın kısası, ben buraya kimseyle kavga etmeye gelmedim, bilmediğim bilgileri öğrenmek ve "Kesin bildiklerimi" başkalarına aktarmak için buradayım. @Yetheeer seninde kendine göre haklı sebeplerin var emin ol benim de, ama arkadaş arada kaynamasın, ben aradan çekiliyorum kim ne alırsa alsın.

@zacefin özel mesaj'ın nasıl atıldığını bilmiyorum bu forumda, aradım bulamadım. Yada sen biliyorsan özel mesaj at.

@Unk senin dediklerin güzel hoş ama millet şöyle zannediyor, hani i7 6700k anakart bu tamam 10 yıl idare eder şeklinde, olacaksa en iyisi olsun muhabbeti gibi düşün. mesela ben 7000 tl ye toplamayı düşünüyorum ama 6700 değil de h170 yerine 6700k gigabyte gaming 7 düşündüm işlemci anakartı. bu sebeple yani soru işareti oluşuyor kafamda ya da kafamızda. fark ne olur hocam ?

Son düzenleme:
@zacefin "6700k" overclock' a açık bir işlemci, yarın bir gün "6700k" yı herkese satamazsın. Ben "i7 6700" kullanıyorum inanılmaz derecede memnunum. Isınma derdi yok herşeyden önce, 65 TDP güç tüketiyor, "K"serisi ise 91 W ve üstüne ihtiyaç duyuyor, çok watt çok ısı demektir. Ama kafan rahat olsun "6700k + Z170 Maximus Ranger" al. Bana sorcaksan "6700 + Maximus ranger" alırım karşıya geçerim, işlemci için overclock devresinden faydalanmam ama diğer önemli özelliklerinden faydalanırdım. Her eline mouseyi alan ne yazık ki " Overclock King" oluyor bu devirde, biz türklerin özelliği bu zaten, birşeyden haberi yoktur ama o işte ondan üstünüde yoktur :). Birde işin en büyük sıkıntılı tarafı "4,6 GHz" den fazlasını göremiyorsun "Win10" da hemen mavi ekrana düşüyor, sebebi sisteme zarar geleceğini algılayarak "Win10" hemen kendini kapatıyor. Belki önümüzdeki güncellemelerde o sorunun önüne geçerler, ama "6700k" bana göre ölü yatırımdır. Casperden yaklasık 11,5 sene evvel aldığım overclocksuz makinem o kadar şiddete mağruz kalmasına rağmen taş gibi ayakta, eminim o overclocklu bir version olsaydı şuan evimin bir kenarında değil kara toprağın içinde doğaya dönüşüyor olurdu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı