GTX 1080 Sistem

Geldim geldim :) Öncelikle sistem uyumlu fakat anakarta aşırı bütçe ayırılmış. Geçen böyle bir konu daha vardı yine aynısını dedim. O fiyata bırak Z170'i X99 anakartlar falan var. Ekran kartı da çok güzel fakat daha ucuza neredeyse aynı performans ve soğutmayı verebilen Zotac GTX 1080 AMP! Extreme versiyonu var. Anakart olarakta Asus Z170 Pro Gaming hayli hayli işini görür. Ya da görüntü güzelliği olsun diyorsan da Gigabyte Z170X Gaming 5 veya 7, kırmızı olarakta MSI Z170A Gaming M5 veya 7 var. Tabi birde Asus Maximus VIII Hero modeli var o aralarında en iyisi. Aralarında gözüne hoş geleni seç gitsin. Sıvı soğutma olarak da güzel bir seçim. Sistem genel olarak güzel, benim dediklerimi yaparsan hem daha ucuz hem daha şekil bir sistem toplamış olursun. Tabi bunlar benim fikrim, ki zaten sen de bizim fikrimizi soruyorsun :) Ayrıca o SSD'ye sorunlu diyorlar, belirttiği hızı veremediği zamanlar oluyormuş. Onun yerine Samsung 850 EVO alman daha faydalı olacaktır. Ayrıca site olarak ta Sinerji veya Webdenal en ucuz ve en güvenilirlerinden.

SSD'yi ben de kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok.

Benim amacım EKSTREM falan değil. Burada uzun ömürlü olmasını dile getiriyorum. Daha önceki yazılarımda da söyledim. İleride muhakkak O.C ihtiyacı olacaktır ben bu yüzden K serisini almasını istiyorum. Eğer ki 12.000 liraya bilgisayar ve monitöre para yatıracak ise X99 yapması her yönden avantajlı. Sırf oyun oynanıyor diye Broadwell alınamayacak bir işlemci değil. Bunlar Xeon gibi alışılmışın dışında çok düşük frekansta ama çok fazla çekirdeğe sahip işlemciler değil. İşlem gücü yüksek olduğu için ve böyle bir bütçede X99 çok kolay yapılabildiği için ben X99 almasını öneriyorum. Bu tartışmada çok taraf değiştirdim. I7 6700 yerine i5 6600K alanlar bile var. Buna rağmen bir de bana "benden uzak dur" gibi söylemlerde bulunuyorlar böyle O.C ile herkesten üstün takılanlar. Benim öyle bir düşüncem olmadı hani ek özellikler için Z170 aldın aman bari yanına 6700K koy boşa gitmesin demiyorum, Z170 üst modelini koymuşsun o fiyatın bir kısmı da O.C potansiyeline gidiyor. Bana göre de Z170 ölü bir yatırım. Sırf DDR4 geldi diye soket değiştirdiler. Ama DDR3 olarak özel 1151 ana kartlar piyasaya sürüldü. X99 aldın mı devam ediyorsun kolay kolay soket değiştirmiyor. Daha X58 sistemler bile ayakta duruyor. Bu sistemler performansını kolay kolay kaybedecek sistemler değil bu yüzden bu kadar ısrar ediyorum. Oyun da olsa WS da olsa X99 her türlü uzun ömürlü. Bunun da aksini iddia etmeyin lütfen.

Benim amacım EKSTREM falan değil. Burada uzun ömürlü olmasını dile getiriyorum. Daha önceki yazılarımda da söyledim. İleride muhakkak O.C ihtiyacı olacaktır ben bu yüzden K serisini almasını istiyorum. Eğer ki 12.000 liraya bilgisayar ve monitöre para yatıracak ise X99 yapması her yönden avantajlı. Sırf oyun oynanıyor diye Broadwell alınamayacak bir işlemci değil. Bunlar Xeon gibi alışılmışın dışında çok düşük frekansta ama çok fazla çekirdeğe sahip işlemciler değil. İşlem gücü yüksek olduğu için ve böyle bir bütçede X99 çok kolay yapılabildiği için ben X99 almasını öneriyorum. Bu tartışmada çok taraf değiştirdim. I7 6700 yerine i5 6600K alanlar bile var. Buna rağmen bir de bana "benden uzak dur" gibi söylemlerde bulunuyorlar böyle O.C ile herkesten üstün takılanlar. Benim öyle bir düşüncem olmadı hani ek özellikler için Z170 aldın aman bari yanına 6700K koy boşa gitmesin demiyorum, Z170 üst modelini koymuşsun o fiyatın bir kısmı da O.C potansiyeline gidiyor. Bana göre de Z170 ölü bir yatırım. Sırf DDR4 geldi diye soket değiştirdiler. Ama DDR3 olarak özel 1151 ana kartlar piyasaya sürüldü. X99 aldın mı devam ediyorsun kolay kolay soket değiştirmiyor. Daha X58 sistemler bile ayakta duruyor. Bu sistemler performansını kolay kolay kaybedecek sistemler değil bu yüzden bu kadar ısrar ediyorum. Oyun da olsa WS da olsa X99 her türlü uzun ömürlü. Bunun da aksini iddia etmeyin lütfen.

Canım aksini iddia eden yok, ama z170'in overclock dışındaki özelliklerden faydalansın. O.C potansiyeline bütçe gidiyor biraz doğrudur, ama bide "4X sata express"lerinde fiyatlarından haberin vardır inşAllah. Onun için "950 pro" gibi geleceğe dönük ve fiyatı düşmek üzere olan bir parçadan mahrum kalmasın arkadaş. X99'u oyun için bilemem ama WS için birebir olduğunu biliyorum, ve X99 formuna sahip anakartlar ucuz değil. Birde şöyle birşey var kendi aramızda hep şunu deriz ' Güçlü O.C si açık işlemci alalım 4 sene sonra yetmediği zamanlarda O.C yapalım ' diyoruz mesela , ama 4 sene sonra öyle bir işlemci çıkıyor ki anormalin üstünde O.C yapsan yine yetişilmiyor hızına, ve beraberinde getirdiği ( T.B belkide daha farklı özellikler ) yeninin üstüne bir yenisini daha katıyor. Neyse benim önerim budur arkadaş düşünsün taşınsın.

PassMark - CPU Performance Comparison
PassMark - CPU Performance Comparison
Bütün şartlar halihazırda uygun iken 6700 neden alasın ki? Ben olsam 6700K alırım. 7000 liraya kadar bütçe ile. Ama bütçe X99'a el veriyorsa gözüm kapalı X99 alırım. CL 10 ile uğraşmak yerine CL14 klasik bellek alırım SSD de 850 Evo yani tamamen bütçeye el verir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI X99A RAIDER DDR4 2133MHz M2 2011P
Intel Core i7 5820K 3.3GHz 15MB 2011p
2128 lira.
Intel Skylake Core i7 6700 3.4GHz 8MB 1151p
Asus MAXIMUS VIII RANGER DDR4 3400MHz VGA 1151p
1806 lira.
300 lira fiyat farkını klasik 4*4 bellek ve 950 pro yerine 850 evo alarak kapatırsın. Zaten 300 lira, böyle bir bütçeyi sarsmaz.
X99A RAIDER | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design
MAXIMUS VIII RANGER - Özellikler
Dediğin ek özelliklerinin çoğunu bu X99 da destekliyor. Arada abartı fark varsa uyarırsın, ben fazla fark göremedim çünkü.

@Spontune performans olarak da abartılı fark yok, ama belki önümüzde çıkacak oyunlar 8 çekirdek üstünü desteklerse ozaman az da olsa fark atabilir. En iyisi arkadaş "Kaby lake ve PCI-E 4.0" ı beklesin :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı