GTX 1080 Sistem

Seyit Ali Kara

Hectopat
Daha fazla  
Geldim geldim :) Öncelikle sistem uyumlu fakat anakarta aşırı bütçe ayırılmış. Geçen böyle bir konu daha vardı yine aynısını dedim. O fiyata bırak Z170'i X99 anakartlar falan var. Ekran kartı da çok güzel fakat daha ucuza neredeyse aynı performans ve soğutmayı verebilen Zotac GTX 1080 AMP! Extreme versiyonu var. Anakart olarakta Asus Z170 Pro Gaming hayli hayli işini görür. Ya da görüntü güzelliği olsun diyorsan da Gigabyte Z170X Gaming 5 veya 7, kırmızı olarakta MSI Z170A Gaming M5 veya 7 var. Tabi birde Asus Maximus VIII Hero modeli var o aralarında en iyisi. Aralarında gözüne hoş geleni seç gitsin. Sıvı soğutma olarak da güzel bir seçim. Sistem genel olarak güzel, benim dediklerimi yaparsan hem daha ucuz hem daha şekil bir sistem toplamış olursun. Tabi bunlar benim fikrim, ki zaten sen de bizim fikrimizi soruyorsun :) Ayrıca o SSD'ye sorunlu diyorlar, belirttiği hızı veremediği zamanlar oluyormuş. Onun yerine Samsung 850 EVO alman daha faydalı olacaktır. Ayrıca site olarak ta Sinerji veya Webdenal en ucuz ve en güvenilirlerinden.

Anladım anakartın aşırı olduğunu biliyorum fakat ben ileriye dönük kullanmak istiyorum. Yani bu sistemi topladıktan sonra en az 5-6 yıl sistem dursun istiyorum, ondan fazla ayırdım. SSD'de haklısınız ben de baktım onu en kısa zamanda değiştireceğim. Zotac GTX 1080'i de düşündüm ama bu ekran kartının kutu içeriği iyi diye bunu almak istiyorum. Sistemin şekil olmasını istiyorum ama performansından da taviz vermek istemiyorum. Bu yüzden LED fanlar ve şerit LED'ler alıp takacağım. Önerileriniz için çok teşekkürler, dikkate alacağım. Ayrıca anakartı X99 Deluxe almayı düşünüyorum, siz ne diyorsunuz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım anakartın aşırı olduğunu biliyorum fakat ben ileriye dönük kullanmak istiyorum. Yani bu sistemi topladıktan sonra en az 5-6 yıl sistem dursun istiyorum, ondan fazla ayırdım. SSD'de haklısınız ben de baktım onu en kısa zamanda değiştireceğim. Zotac GTX 1080'i de düşündüm ama bu ekran kartının kutu içeriği iyi diye bunu almak istiyorum. Sistemin şekil olmasını istiyorum ama performansından da taviz vermek istemiyorum. Bu yüzden LED fanlar ve şerit LED'ler alıp takacağım. Önerileriniz için çok teşekkürler, dikkate alacağım. Ayrıca anakartı X99 Deluxe almayı düşünüyorum, siz ne diyorsunuz acaba?
Neyse, şöyle söyleyeyim X99 sistem render gibi işlemler yapacaksanız ve dediğiniz gibi 4-5 sene değiştirmeden değiştirseniz bile sadece yeni bir ekran kartı veya aynısından ikinci bir ekran kartı takmak isterseniz birebir. Ama tabii X99 sistem toplayacaksanız en az 6800K işlemci öneririm. SLI yapacaksanız da 6850K veya üstünü öneririm. Ekran kartınız gayet güzel fakat anakartın rengi ve ekran kartının renk uyumuna önem gösterin. Yani siyah-beyaz anakart alıyorsanız Gigabyte Xtreme o anakartın üstünde şekil durur. Ama kırmızı-siyah veya mat siyah anakart seçerseniz bu sefer ASUS veya Zotac öneririm. Kırmızı-siyah içinse MSI iyi gider. Tabi görünüşün yanında performans da önem taşıyor. Sanırsam seçtiğiniz anakart 2011 soketin eski versiyon anakartlarından. Link atsanız daha kesin konuşabilirim. Söylediğim işlemciler 2011-V3 soket kullanıyor ve yanılmıyorsam eski 2011 soket anakartlara uymuyorlar. Yani ona da dikkat edin. Ayrıca anakartı bana kalırsa 1000 TL'den fazla tutmayın. 1500 TL'lik anakartın özelliklerinin yüzde kaçını kullanabileceksiniz sanki? Küçümseme yapmıyorum elbette ama bana kalırsa 1000'den fazla vermek fazlalık olur. Tabii X99 sistem istiyorsanız bütçeyi arttırmanız lazım, yoksa X99 sistem biraz zor.

Zaten işlemci olarak 5960X alacağım. Anakartın linki:
Ayrıca anakart zaten 2011v3 destekli olduğu için aldım, ayrıca OC soket var yani 4.8 GHz'ye kadar overclock yapabilme imkanım var. Bütçem en fazla 15000 TL ama 500-600 TL fark olsa da olur.
Render yapmıyorum ama 5960X iyi işlemcilerden bir tanesi olduğu için seçtim ve son olarak da ileride SLI yapabilirim, yani o yüzden almayı düşünüyorum.

Bana kalırsa 5960x alma, yani gereksiz. Dinletemeyeceğim sana galiba :) Sen 5960x istiyorsun fakat yani dediğim gibi ne kadarını kullanabileceksin o meçhul. Ayrıca 15.000 TL'ye çok güzel uzun ömürlü bir sistem toplanabilir. Monitör dahil mi değil mi bilmiyorum, istersen toplayabilirim :)

Güzel bir sistem oldu. Ekran kartının da yazılım ayarlarından ışıklandırma rengini kırmızı yaparsınız :) Aslında kasayı değiştirmenizi önerebilirim. Birçok siteden toplamaya çalıştım ama hep birkaç parça eksik kaldı. Kasayı başka yerden Corsair 760T alırsanız daha iyi olur, hem kırmızı fanlı. SLI yapacaksınız diye 850W 80+Platinum bir güç kaynağı ekledim. Platinum verimlilikte en yüksek sertifikadır diye biliyorum.
Monitör olarak 4K çözünürlüklü bir monitör de seçebilirsiniz, orası size kalmış.
Asus ROG Swift PG278Q 27" 1ms G-SYNC (DisplayPort) WQHD Led Fiyatı
Yaklaşık 12.000 TL tuttu, şimdiden hayırlı olsun.

Dosya Ekleri

• pc toplama SLI.png
    pc toplama SLI.png
    63,9 KB · Görüntüleme: 306
Son düzenleme:
Yazdığınız sistem görükmüyor burada.

Pardon benim internette sorun varmış çok teşekkürler.

Bana kalırsa 5960x alma, yani gereksiz. Dinletemeyeceğim sana galiba :) Sen 5960x istiyorsun fakat yani dediğim gibi ne kadarını kullanabileceksin o meçhul. Ayrıca 15.000 TL'ye çok güzel uzun ömürlü bir sistem toplanabilir. Monitör dahil mi değil mi bilmiyorum, istersen toplayabilirim :)
Bir şey daha soracaktım. Burada ne kadarını kullanabileceksin derken neyi kastettiniz acaba?

Yazdığınız sistem görükmüyor burada.

Pardon benim internette sorun varmış çok teşekkürler.

Bir şey daha soracaktım. Burada ne kadarını kullanabileceksin derken neyi kastettiniz acaba?
İnternette sorununuz yok :) Ben mesajı düzenledim ondan sonra koydum o yüzden. Yani şöyle, 5960X üst seviye işlemcilerin de üst seviyesi, dur böyle olmadı :) Şimdi sistemde bulunan 6850K işlemci ile yapamayacağın render, işliyemeyeceğin video ve oynayamayacağın oyun yok. Çok güçlü bir işlemci. 5960X'e gelirsek sanırsam rakibi 6900K idi bu tür extreme işlemcileri çok fazla bilmiyorum neyse, 5960X'i alıp ta tam gücünü büyük ihtimal kullanamayacaksın. Çünkü aşırı seviye render işlemlerinde kullanılan bir işlemci, ki bu da demektir ki senin alman gereken işlemcilerden üst seviye. He ne tür render yaparsın onu bilemem ama 6850k işini hayli hayli görür diye düşünüyorum. Bu arada mesajlarımı beğenirsen sevinirim, o kadar yardım ettik sonuçta :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı