GTX 1080 Ti için 600W 80+ PSU yeter mi?

Öyle bir ana denk geldi ki muhabbet çok fena arada kaldım. Mebla ciddi bir mebla, benim için radikal bir karar bu. Vatan Bilgisayar'dan alacağım ürünü. Yani genelde satış sonrasında üzmediler. Belki biraz samimiyetim olduğundandır buradaki mağaza ile. İşin kötü tarafı şu an eğer yok istemiyorum dersem mahçup olacağım insanlar da var. Sipariş geçildi, şimdi bir değişiklik nahoş kaçabilir.

Başka bir konuda konuşmuştuk bu durumu. Konuyu atayım şöyle: ZOTAC Neden Önerilmiyor?

Önerdiğinizi forumu detaylıca okuyacağım. Genel bir araştırma yapmıştım. Marka model yazıp internette şikâyet demeye gelmiyor, her şeyden bir miktar şikâyet var. Öyle de olunca bir şey alınmıyor. Her yerde gömdükleri bir marka gibi de görünmeyince gözüme vaziyet bu oldu.

İşlemciniz 4K'da GTX 1080Ti'ı besleyecektir... Ayrıca sistemde kullandığın PSU oldukça verimli. Yeterli gelecektir. Siz en azından yükseltme amaçlı i7 4790K almanızı öneririm. Bu sayede ileriye dönüklük açısından da bir yatırım olur... :)

Dahil olup bilginizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Sizin de bir yorumunuz olur mu bu Zotac ile ilgili acaba?

Rica ederim. ZOTAC önerilmemesinin başlıca sebebi, geçmişte ülkemizde kötü anılar bıraktığı için önerilmiyor. Fakat şuan güncel ürünlerini alıpta memnun olan arkadaşlarım mevcut. Bu arada fiyatı nedir?

Rica ederim. ZOTAC önerilmemesinin başlıca sebebi, geçmişte ülkemizde kötü anılar bıraktığı için önerilmiyor. Fakat şuan güncel ürünlerini alıpta memnun olan arkadaşlarım mevcut. Bu arada fiyatı nedir?

Şu an 6 taksit ile tam 4000'e mal olacak bana.

Evet Asus için öyle. Yalnız diğer kartlarda kullanılan Strix soğutmasından daha kalın ve daha çok ısı borusu barındıran bir soğutma var. Dış görünüşünün aynı olması aldatmasın sizi...
Ayrıca GTX 980Ti' Lightning kullanmış biri olarak şunu öneririm:
MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X TRIO 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Bütçenizi arttırabilirseniz önerebileceğim model artabilir... Ayrıca GTX 1080Ti Gaming X ve Asus ROG Strix GTX 1080Ti modeline de bakmanızı öneririm. Zira ZOTAC'ın servisi pek iyi değil. Servis konusunda Asus, MSI'dan bile bir tık önde diyebilirim...

Zotac GTX1080 Ti AMP! EXTREME CORE GDDR5X 11GB 352Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
1080 ti için en gelişmiş modeli bu diye buldum. Fiyatı ise AMP Edition'dan çok az daha düşük, şimdi dikkatimi çekti...

Bu arada 2. tercihim ASUS ama sanırım 1080 ti için en gelişmiş modeli ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti OC Edition mu?

Dostum almak istediğin model zotac kart kullanıyorum,alalı 3-4 ay oldu hiç bir sorununu görmedim ses,sıcaklık,performans açısından.Gönül rahatlığıyla alabilirsin,şahsen ışıklandırmasından çok memnunum. (Ayrıca tam yükte 65 dereceyi geçmedi yani soğutması güzel)
G4400 gibi bir işlemciyle kullanıyorum,darboğaz yüzdesini sen düşün. :)
Not:İşlemci para denkleştirilince değiştiricem.

Evet Asus için öyle. Yalnız diğer kartlarda kullanılan Strix soğutmasından daha kalın ve daha çok ısı borusu barındıran bir soğutma var. Dış görünüşünün aynı olması aldatmasın sizi...
Ayrıca GTX 980Ti' Lightning kullanmış biri olarak şunu öneririm:
MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X TRIO 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Bütçenizi arttırabilirseniz önerebileceğim model artabilir... Ayrıca GTX 1080Ti Gaming X ve Asus ROG Strix GTX 1080Ti modeline de bakmanızı öneririm. Zira ZOTAC'ın servisi pek iyi değil. Servis konusunda Asus, MSI'dan bile bir tık önde diyebilirim...

Bir bakış açısına göre ben bütçeyi zaten hayli aşmış durumdayım. Bu sebeple alacağım üründe fiyatın karşılığını ilk etapta malzeme kalitesi, ardından olası sıkıntılarda da satış sonrası destek açısından arayıştayım. Zotac'ın saat hızları ve karşılaştırmalardaki 2-5 fps farkları sebebiyle dikkatimi çekmişti... Ozaman şöyle netleştirip toparlayalım; Yani 5000'lere falan gitmek artık fazla olur. Hava soğutmada kaldığımızda 1080 TI modeli için komik olacak ama bahsettiğim kriterleri de göz önünde bulundurarak f/p diyebileceğimiz marka model nedir?
Not: Asus'tan gelecek gibi hissediyorum :)

F/P olarak sırasıyla, Asus ROG Strix GTX 1080Ti, MSI GTX 1080Ti Gaming X Trio, ZOTAC GTX 1080Ti Extreme Core. Burada kullanılan kompanent açısından da sıraladım. Servis vs. de cabası..

Rog Strix’in OC modeli sanırım bu f/p ürünlerinin arasında değil. Gerçi piyasada da göremedim. Aklımda kaldı baya :D bilmiyorum yersiz bir his mi ama...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı