GTX 1080 Ti İçin Sistem Toplama

vivec

Megapat
Merhaba sevgili arkadaşlar. Yeni bir sistem toplamak istiyorum, sistemin ekran kartı GTX 1080 Ti olacak fakat şöyle bir durum var, şimdilik sadece ekran kartı haricindeki bileşenleri toplayıp ekran kartını 2 ay sonra almak istiyorum. Anlayacağınız 1080Ti için sistem kurup 2-3 boyunca şu an ki ekran kartımla idare etmek istiyorum. Sistemi toplamak için de 2 ay bekle o zaman diyebilirsiniz ama zaten mevcut ekran kartım Evga GTX960 2GB olduğu için 2 ay boyunca idare edebilirim . Şu an i3 540 3.07 GHz ile kullandığım için performans kaybı yaşamaktayım, dolayısıyla amacım ilk olarak GTX 1080 Ti ekran kartına zemin hazırlayacak şekilde sistemi yenilemek. Son olarak ekran kartını çıkarınca GTX 1080 Ti için alacağım bileşenler sizce
ne kadar tutar ve GTX 960'ı, 1080ti alana kadar o sistemde kullanırsam uyum sorunu yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler...

Not: Kullanım amacı sadece oyun oynamak olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan için bütçeniz ne kadar ekran kartı hariç ve ekran kartınızı FE almak yerine referans tasarım alın

Önce monitör ile başlayın işe. Monitör çözünürlüğünüze göre yavaş yavaş aşağıya inin.

2K yüksek fps oyunculuğu düşünülüyorsa 7700k ilk tercih sonra Ryzen R7. Ona göre anakart ve ram seçimi yaparsınız.

4K düşünüyorsan R5 ve İ5 de işini görür :)

Bu iş her halükarda pahalıya patlar söyleyeyim 1080Ti çok rekabetçi bir oyuncu değilseniz aldıktan bir ay sonra sizin için albenisinin kaybedecek ve sistemi toplarken harcadığınız para karşınıza çıkacak. Fiyatları bu ara kampanyalar ile uygun seviyelere gelen 1070 ve 1080'de gayet tatmin edici bir oyun deneyimi sunar.

Önce monitör ile başlayın işe. Monitör çözünürlüğünüze göre yavaş yavaş aşağıya inin.

2K yüksek fps oyunculuğu düşünülüyorsa 7700k ilk tercih sonra Ryzen R7. Ona göre anakart ve ram seçimi yaparsınız.

4K düşünüyorsan R5 ve İ5 de işini görür :)

Bu iş her halükarda pahalıya patlar söyleyeyim 1080Ti çok rekabetçi bir oyuncu değilseniz aldıktan bir ay sonra sizin için albenisinin kaybedecek ve sistemi toplarken harcadığınız para karşınıza çıkacak. Fiyatları bu ara kampanyalar ile uygun seviyelere gelen 1070 ve 1080'de gayet tatmin edici bir oyun deneyimi sunar.
sistemi kullanacağım monitör yakın zamanda aldığım lg 25um58p olacak. Aslında gtx1080ti almak gibi bir niyetim yoktu, fakat performansını düşününce fiyatı makul geldi. Amacım 2k çözünürlükte ultra ayarlarda 60 fps de uzun süre kullanabilmek. genelde skyrim ve witcher 3 tarzı oyunlar oynadığım için 60 fps üstüne çıkmak gibi bir niyetim yok. 1080ti şu an için 4k çözünürlükte 50-60 fps almak için ideal bir kart ama oyunların grafikleri çok büyük bir hızla gelişiyor ve ileriye dönük bir sistem olması için 1080ti düşündüm. Bütçe konusuna gelirsek, Ekran kartı ve işlemci dışındaki bileşenlerden fiyat kısmayı düşünüyorum. gtx1080ti 3700 tl civarında dersek geri kalan bütün bileşenlere 3500 tl civarında bir bütçe ayırabilirim. Sizce mantıklı bir seçim olur mu?

sistemi kullanacağım monitör yakın zamanda aldığım lg 25um58p olacak. Aslında gtx1080ti almak gibi bir niyetim yoktu, fakat performansını düşününce fiyatı makul geldi. Amacım 2k çözünürlükte ultra ayarlarda 60 fps de uzun süre kullanabilmek. genelde skyrim ve witcher 3 tarzı oyunlar oynadığım için 60 fps üstüne çıkmak gibi bir niyetim yok. 1080ti şu an için 4k çözünürlükte 50-60 fps almak için ideal bir kart ama oyunların grafikleri çok büyük bir hızla gelişiyor ve ileriye dönük bir sistem olması için 1080ti düşündüm. Bütçe konusuna gelirsek, Ekran kartı ve işlemci dışındaki bileşenlerden fiyat kısmayı düşünüyorum. gtx1080ti 3700 tl civarında dersek geri kalan bütün bileşenlere 3500 tl civarında bir bütçe ayırabilirim. Sizce mantıklı bir seçim olur mu?

Şuan da 1080 ile sistem toplamak bile ortalama 6500 liraya denk geliyor. Kartı çıkardığınız da diğer bileşenlere ortalama 4000bin lira gidiyor. Bütçenizi biraz arttırmanız gerekebilir. Hiç yoktan sistemi şuan topluyorsanız ve ben render vesaire gibi işlere girmem derseniz Intel 7700K oyun performansı olarak daha önde gelen bir işlemci. Kafanızı karıştırmak istemiyorum ama fiyat performans olarak ryzen beni biraz daha cezbediyor(kendi işlemcim 7700K). Geri kalan bileşenler için söyleyebileceğim en azından Z ibaresi olan bir anakart(overclock için). En az 16GB(8x8) Ram. SSD için biraz abartılı gelebilir ama 480GB belki fiyatı fazla gelirse kısabileceğiniz tek bileşen bu olmalı bana göre. Aynı zamanda 200 lira sınırlarında gezen bir sıvı soğutma işinizi görecektir.

1490772281644.jpg

Örnek bir sistem çıkardım sizin için. fiyatın üzerinde oynamalar yapılabilir fakat çok büyük rakamlar oynamaz. Sisteme SSD dahil değil topladığım yerden dolayı. Fakat en az 240GB SSD belkide daha fazlası şart. 400 lira daha ekleyerek fiyatı değerlendiriniz.

Şuan da 1080 ile sistem toplamak bile ortalama 6500 liraya denk geliyor. Kartı çıkardığınız da diğer bileşenlere ortalama 4000bin lira gidiyor. Bütçenizi biraz arttırmanız gerekebilir. Hiç yoktan sistemi şuan topluyorsanız ve ben render vesaire gibi işlere girmem derseniz Intel 7700K oyun performansı olarak daha önde gelen bir işlemci. Kafanızı karıştırmak istemiyorum ama fiyat performans olarak ryzen beni biraz daha cezbediyor(kendi işlemcim 7700K). Geri kalan bileşenler için söyleyebileceğim en azından Z ibaresi olan bir anakart(overclock için). En az 16GB(8x8) Ram. SSD için biraz abartılı gelebilir ama 480GB belki fiyatı fazla gelirse kısabileceğiniz tek bileşen bu olmalı bana göre. Aynı zamanda 200 lira sınırlarında gezen bir sıvı soğutma işinizi görecektir.
@Newaccm @M3K0 @Kurt Knispel @Can Aydın teşekkür ederim son olarak işlemci olarak AMD Ryzen 7 1700X ve Intel Core i7 7700K arasında karar vermek kaldı sadece :D

@Newaccm @M3K0 @Kurt Knispel @Can Aydın teşekkür ederim son olarak işlemci olarak AMD Ryzen 7 1700X ve Intel Core i7 7700K arasında karar vermek kaldı sadece :D
Dediğim gibi eğer oyun odaklı bir bilgisayar topluyorsanız şuanda ryzen işlemcilerin testlerde 7700K yı geride bıraktığını söyleyemem. Fakat ben biraz daha fiyat ve performans odaklı sistem toplayacağım derseniz 5-10 FPS değerini göz ardı ederek ryzen toplayabilirsiniz. Şahsım adına fikrim benim topladığım dönemde 1800X gibi bir işlemci olsaydı bir dakika düşünmez bileşenlerimi ona göre düzenler ve alırdım.
Not: Yazınızı kontrol ettim. Ben 1800X üzerinden o FPS değerlerini verdim eğer ryzen 1700X ile 7700K arasında kaldıysanız kesinlikle 7700K ile toplayın sisteminizi. Daha oyun odaklı ve güçlü bir sistem olacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı