GTX 1080 Ti’dan GTX 1060’a Geçiş CS:GO Performansını Etkiler mi?

CS:GO'yu benim gibi düşük ayarlarda oynuyorsanız işlemciyi yükseltip ekran kartını düşürmeniz FPS'in azalmasından çok artmasını sağlayabilir 1060 6 GB ve iyi bir işlemciyle sabit 399 FPS alabilirsiniz. Ama şu anki sisteminizle de zaten 300-400 arası FPS alıyor olmanız lazım. 360Hz monitöre mi geçeceksiniz? 😀
Konudan bağımsız Xavi'yi görünce 2011 Pep Barça'sı geldi aklıma :( Hey gidi günler...

Adam csgoda performans etkileyip etkilemeyeceğini sormuş daha düşük ekran kartına geçmenin daha az performans vereceğini kendisi de biliyordur herhalde :/ Cevap: *Csgo da* performans etkilemez ekran kartı öncekine göre bir tık daha fazla kullanır kendini fakat aynı fpsi verir. Yine de zorunlu olmadıkça böyle birşey yapmanızı tavsiye etmem. Sistemi yüke bindirecek oyunlarda fps sizi üzebilir. :)

Hocam VS tag'i koyup kıyas videosu koyması onları denk mi kılıyor diye düşünüyorsunuz yoksa grafik mi okuyamıyorsunuz? Bir de zor bir şey değil demişsiniz ama yani çok da zor bir şey değil bir yerde 130 yazarken diğerine 100 yazıyor ve siz buna üstün veya altında demek. Ama siz diyemiyor musnuz??? İlginç gerçekten.

Arkadaşlar fps kavramı yanlış değerlendiriliyor. Benim arkadaş çevremde de var. 300 fps alıyorum diyor. Gülüyorum. Veya faceit sunucuları 128 tick, o yüzden orada oynuyorum diyor. 64 tick ile 128 tick arasındaki farkı anlayabilmeniz için 8 milisaniyeden daha hızlı tepki verebilen bir insan olmanız gerekir. Hiçbir insan da 8 milisaniyede mouse tuşuna basıp elini çekemez. Benzer şekilde hiçbir insan 144 fps ile 300 fps arasındaki farkı algılayamaz. Dolayısıyla 90 fps ve 20-30 arası bir ping ile FPS oyunları gayet iyi oynarsınız. Gerisi reklam, satış politikası ve yanlış bilgi. Ekran kartlarına servet harcamanıza gerek yok.

64 tick ile 128 tick arasındaki farkı anlayabilmeniz için 8 milisaniyeden daha hızlı tepki verebilen bir insan olmanız gerekir. Hiçbir insan da 8 milisaniyede mouse tuşuna basıp elini çekemez.

CS'de zaten milisaniyelerle rakibinden avantajlı oluyorsun. 1 milisaniye monitörle 8 milisaniye gecikmeli monitör arasında dağlar kadar fark var. Aynı şekilde 90 FPS alan adamla 144 FPS alan adamın arasında da dağlar kadar fark var. Yorumun tamamen kafadan sallama CS oynadığını ve bilgisayar bilgin olduğunu pek sanmıyorum :/ yanlış bilgi verme.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı