GTX 1080 ve R7 1700 sistem GPU ve CPU kullanımı düşük

Xankai Sofestai

Kilopat
Adsız4.png

Adsız3.png

adsız 2.png

Adsız.png

CS:GO ve LOL FPS Değerleri resimlerde gördüğünüz gibidir. Düşük FPS aldığımı iddia etmiyorum ancak CPU ve GPU kullanımları %30-20 gibi seviyelerde kalınca sanki daha yüksek FPS alabileceğim algısı oluşuyor. Sizden ricam bu kullanımları arttırmanın bir yolu var mı söyler misiniz daha yüksek FPS'lere çıkabilir miyim bu sistemle? Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olsun.

Dosya Ekleri

• Adsız3.png
    Adsız3.png
    181,7 KB · Görüntüleme: 37
Kalamaz, her ne kadar yorucu oyunlar olmasada efektlerin fazla olduğu (TF) yerlerde FPS değerleri 150 160'lara düşer. Önemli olan takılmalar, yırtılmalar olmaması. Akıcılığı iyiyse oyunun FPS değelerine takılmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Mesela ben LOL'de 144 FPS'e sabitledim öyle oynuyorum yüksek FPS değerlerinde yırtılmalar oluyor ekranda.

Yani ekran kartı ve işlemci kullanımını arttırıp FPS'de de daha yüksek değerler göremez miyim bunun yolu yok mudur?

Malesef attığınız oyunlar 1080 için çerezlik olduğu için arttıramazsınız anca belki DSR özelliğini aktif edip yükseltebilirsiniz ama oda daha düşük FPS ve yine fazla artış görmezsiniz. GTA 5, The Witcher 3, Battlefield 5 vb oyunlarda denerseniz GPU kullanımının yükseldiğini ve CPU kullanımının daha fazla olduğunu göreceksiniz.

Bu oyunlar tek çekirdek performans güçlü işlemcilerde yüksek FPS değerleri veriyor. FPS artırmak istiyorsan işlemciyi yükseltebilirsin. Onun dışında monitör Hz değerin ya da düşen FPS değerinin bir tık altına sabitleyebilirsin. Monitör Hz değeri üstündeki FPS zaten akıcı gelecektir.

Oyunların kullandığı grafik alt yapısı eski olduğu için GPU tam olarak kullanmıyor. Bu bir sorun değil.

Yani ekran kartı ve işlemci kullanımını arttırıp FPS'de de daha yüksek değerler göremez miyim bunun yolu yok mudur?

Oyun içinden deneyim geri dönüş yapacağım.
Bu konuda bir bilgim yok ama sanmıyorum. Temel mantık yeteri kadar kullanım, gereksiz yere CPU ve GPU'yu yorarak ömrünü kısaltmak istemediğinden yeteri kadar kullanarak yüksek FPS değerleri sunuyor. Tabii yüksek kavramı herkes için farklı :)

Monitör Hz değerinin üstündeki FPS daha fazla güç tüketimi ve ısınma olarak geri dönüyor. Gerçekten hiç gerek yok. CS:GO için aşağıdaki FPS sabitleme ayarını kullanabilirsin.

Monitör HZ değerinin üstündeki FPS daha fazla güç tüketimi ve ısınma olarak geri dönüyor. Gerçekten hiç gerek yok. CS:GO için aşağıdaki FPS sabitleme ayarını kullanabilirsin.

Hocam bu modelden modele değişecek bir şey. Bahsettiğim oyunlarda tam yükte GPU 55 dereceyi geçtiğini görmedim. GPU kullanımı düşükken ve ısı iyiyken ömür olarak olumsuz etki eden bir şey olacağını sanmıyorum FPS 500'lerde gezse bile. Ben 144 Hz monitörde 300-400 FPS oynuyorum GPU kullanımı %30 %40'ı geçmiyor sıcaklık 39-40 derece önemli noktalar bunlar. Eğer dediğiniz gibi yüksek FPS ömür tüketseydi daha fazla FPS veren kartlar üretilmezdi diye tahmin ediyorum. Zaten kimse de almak istemezdi yüksek performanslı kartları.

Güncel grafik alt yapısı kullanan oyunlarda, GPU kullanımı tam değilse genelde sorun optimizasyondan kaynaklı oluyor. Bannerlord optimizasyon olarak tam oturmamış bir oyun. Mesela yapay zeka ve sesler daha çok işlemciye yük bindiriyor. Bu sorunlar zamanla çözülecektir ve daha istikrarlı değerler verecektir.

Erken erişim çıkan ya da optimizasyon özürlü oyunları sisteminizi test etmek için kullanmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı