GTX 1650 144 Hz 1ms monitör vs. 5500XT + 60 Hz 5 ms monitör

Linaxx

Femtopat
Daha fazla  
5300 TL ile 5500XT 60 Hz 5ms monitör mü 1650 144Hz 1ms monitör mü almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
5300 TL ile 5500XT 60 Hz 5ms monitör mü 1650 144Hz 1ms monitör mü almalıyım?

GTX 1650 fiyatını haketmiyor. Onun yerine biraz daha ekleyerek Palit 1650 Super alabilirsiniz. Hangi tür oyunlar oynadığınıza bağlı bu durum. Eğer CS:GO, Valorant tarzı oyunlar oynuyorsanız 1400HZ, hikaye tabanlı sinematik oyunlar oynuyorsanız 75Hz yeterli olacaktır.

Sistemi almadıysanız buradan konu açabilirsiniz ve size yardımcı olabiliriz, 5300₺ 1650 sisteme monitörlü dahi olsa verilmez.

İki ekran kartının da artıları ve eksileri var. 1650 ekran kartlarının en iyi performans / ısıtma veren versiyonu MSI GamingX ve 4GB ram'e sahip, 5500XT ekran kartının en iyi performans vereni de Sapphire'in 8GB'lık modeli. 5500XT'nin artısı daha fazla RAM'e sahip olması eksisi ise tam performans vermesi için AMD'nin özel olarak yayınladığı BIOS'u yüklemen gerekiyor, yani 1650 gibi sisteme tak, sürücü yükle tamamdır durumu mevcut değil biraz daha uğraş gerektiriyor. MSI 1650'nin artısı mükemmel bir soğutmaya sahip olması, eksisi ise içinde 4GB'lık bir bellek bulunması. Bu artı eksileri kenara koyarsak iki ekran kartının da performans olarak çok farklı olduklarını söyleyemem o yüzden 144hz monitör ve 1650 almak daha mantıklı.
Edit : 1650 SUPER değil de düz 1650 alacaksan alma, koşarak kaç.

İki ekran kartının da artıları ve eksileri var. 1650 ekran kartlarının en iyi performans / ısıtma veren versiyonu MSI Gaming X ve 4 GB RAM'e sahip, 5500XT ekran kartının en iyi performans vereni de Sapphire'in 8 GB'lık modeli. 5500XT'nin artısı daha fazla RAM'e sahip olması eksisi ise tam performans vermesi için AMD'nin özel olarak yayınladığı BIOS'u yüklemen gerekiyor, yani 1650 gibi sisteme tak, sürücü yükle tamamdır durumu mevcut değil biraz daha uğraş gerektiriyor. MSI 1650'nin artısı mükemmel bir soğutmaya sahip olması, eksisi ise içinde 4 GB'lık bir bellek bulunması. Bu artı eksileri kenara koyarsak iki ekran kartının da performans olarak çok farklı olduklarını söyleyemem o yüzden 144Hz monitör ve 1650 almak daha mantıklı.
Edit: 1650 Super değil de düz 1650 alacaksan alma, koşarak kaç.

Ali Güngör ve Recep Baltaş Sapphire önermiyor diye biliyorum. Ek olarak Asus Rog Strix OC 1650 > MSI Gaming X 1650

Ali Güngör ve Recep Baltaş Sapphire önermiyor diye biliyorum. Ek olarak Asus Rog Strix OC 1650 > MSI Gaming X 1650
Rog Strix'in thermal throttle yediği birçok video / başlık gördüm, konu sahibinin kasasının ne olduğunu ve yeteri kadar hava akımı alıp almadığını bilmediğim için tavsiye edemedim.

Rog Strix'in thermal throttle yediği birçok video / başlık gördüm, konu sahibinin kasasının ne olduğunu ve yeteri kadar hava akımı alıp almadığını bilmediğim için tavsiye edemedim.
Mesh panel ise ve en az egzoz + 2 fanı varsa sıkıntı olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı