5300 TL ile 5500XT 60 Hz 5ms monitör mü 1650 144Hz 1ms monitör mü almalıyım?
İki ekran kartının da artıları ve eksileri var. 1650 ekran kartlarının en iyi performans / ısıtma veren versiyonu MSI Gaming X ve 4 GB RAM'e sahip, 5500XT ekran kartının en iyi performans vereni de Sapphire'in 8 GB'lık modeli. 5500XT'nin artısı daha fazla RAM'e sahip olması eksisi ise tam performans vermesi için AMD'nin özel olarak yayınladığı BIOS'u yüklemen gerekiyor, yani 1650 gibi sisteme tak, sürücü yükle tamamdır durumu mevcut değil biraz daha uğraş gerektiriyor. MSI 1650'nin artısı mükemmel bir soğutmaya sahip olması, eksisi ise içinde 4 GB'lık bir bellek bulunması. Bu artı eksileri kenara koyarsak iki ekran kartının da performans olarak çok farklı olduklarını söyleyemem o yüzden 144Hz monitör ve 1650 almak daha mantıklı.
Edit: 1650 Super değil de düz 1650 alacaksan alma, koşarak kaç.
Rog Strix'in thermal throttle yediği birçok video / başlık gördüm, konu sahibinin kasasının ne olduğunu ve yeteri kadar hava akımı alıp almadığını bilmediğim için tavsiye edemedim.Ali Güngör ve Recep Baltaş Sapphire önermiyor diye biliyorum. Ek olarak Asus Rog Strix OC 1650 > MSI Gaming X 1650
Mesh panel ise ve en az egzoz + 2 fanı varsa sıkıntı olmaz.Rog Strix'in thermal throttle yediği birçok video / başlık gördüm, konu sahibinin kasasının ne olduğunu ve yeteri kadar hava akımı alıp almadığını bilmediğim için tavsiye edemedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.