GTX 1650 laptopta düşük oyun performansı

İşletim sistemi
Windows 10

Me11iflu0us

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1650
İşlemci
Intel Core i7 9. nesil H
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı (laptop) alalı aşağı yukarı 3 yıl oldu. Başlıktan da görebileceğiniz üzere bilgisayarımda çok ciddi bir performans kaybı yaşıyorum. Örneğin 200-250 FPS aldığım oyunlar 70-80 civarı gidip 30'a kadar düşüyor ve çok sık drop sorunuyla karşı karşıyayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum sebebini de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı (laptop) alalı aşağı yukarı 3 yıl oldu. Başlıktan da görebileceğiniz üzere bilgisayarımda çok ciddi bir performans kaybı yaşıyorum. Örneğin 200-250 FPS aldığım oyunlar 70-80 civarı gidip 30'a kadar düşüyor ve çok sık drop sorunuyla karşı karşıyayım. Ne yapacağımı da bilmiyorum sebebini de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sıcaklıklar ne durumda?

Sağ Click yapıp NVIDIA'ya girin sonra 3D ayarlarına girip güç yönetim modunu maksimum performansa alıp kaydedin ve bilgisayarı yeniden başlatın umarım sorununuz çözülür.

Sıcaklıklar ne durumda?
valla nerden bakılacağını bilmiyorum ama elimle oyunlarda kontrol ettiğimde acayip bir ısınma var fan sistemi çok yardımcı olmuyor termal macunla alakası olduğunu sanmıyorum çünkü arada bir eski normal yüksek olan fps düzeylerime dönüyor pcyi kapatıyorum aradan 1 2 saat sonra geri açtığımda aynı problem çok saçma geliyor

Driverları güncel tutun,laptopu performans modunda kullanın ve temizliğini düzenli olarak yapın.

valla nerden bakılacağını bilmiyorum ama elimle oyunlarda kontrol ettiğimde acayip bir ısınma var fan sistemi çok yardımcı olmuyor termal macunla alakası olduğunu sanmıyorum çünkü arada bir eski normal yüksek olan fps düzeylerime dönüyor pcyi kapatıyorum aradan 1 2 saat sonra geri açtığımda aynı problem çok saçma geliyor
Siz en iyisi sıcaklıkları MSI Afterburner ile buraya atın. O fps düşme sebebi bileşenler kendisini bir süre kısması olabilir soğuması için. Eğer böyle ise bakım yapmak zorundasınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı